Kim

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2016

15.4.2017
Kim on suloinen poika. Se on kuitenkin myös kovin ujo, joten Kim etsii omistajaa, joka osaa ja haluaa auttaa Kimiä reipastumaan.

Kim hylättiin alkuvuodesta ja se päätyi kevään korvilla Irinan tarhalle. Se elelee nyt isossa pentulaumassa, eikä se oikein uskalla liikkua muiden pentujen mukana pentutalossa. Kim asustelee vielä pääosin kopissa, josta se välillä kuikuilee vähän ympärilleen.

Kopista nostimme Kimin kuvaamista varten pois. Sylissä Kim napotti rauhallisesti, mutta hyvin jännittyneenä. Sille lienee kovin uutta se, että joku ihminen on siitä kiinnostunut ja vieläpä nostaa syliin. Kim antoi käsitellä kiltisti, mutta oli toki selvää, että sylissä oleminen oli sille erittäin jännittävä paikka.

Koska Kim on todennäköisesti nähnyt maailmaa tähän asti vain hyvin rajatusti, eikä sillä ole vieraista ihmisistäkään paljon kokemuksia, on se hyvin varovainen eikä uskalla itse tulla tutustumaan lainkaan. Saattaa olla, että aika auttaa ja Kim alkaa rohkaistua myös tarhalla, mutta valitettavasti aina osalle pennuista käy niinkin, että tarhalla ne eivät reipastu lainkaan. Siksi toivomme kovasti, että Kimille löytyisi jo pian oma koti Suomesta, missä se pääsisi omaan tahtiinsa totuttelemaan kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen.

Kim etsii kärsivällistä ja ymmärtäväistä omistajaa. Olisi hyvä, jos uudella omistajalla olisi aiempaa kokemusta aran koiran kotiuttamisesta. Ujouden voittaminen vaatii työtä ja taitoa, jotta koira pääsee reipastumaan sille sopivassa tahdissa, eikä sitä viedä liian vaikeisiin tilanteisiin. Erittäin tärkeää on myös koirakaveri, sillä Kim tulee varmasti tarvitsemaan vanhemman koiran tukea ja mallia totutellessaan uusiin asioihin ja tilanteisiin. Kim toivoo uuden kotinsa sijaitsevan kohtuullisen rauhallisessa ympäristössä.

Kimistä kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Se tulee tarvitsemaan varmasti paljon liikuntaa ja aktivoivaa puuhailua, kunhan ujous on karistettu ja Kimistä kuoriutuu se ihana nuori poika, joka ujon ulkokuoren alla asuu. Todennäköisesti Kimistä ei koskaan tule kaikkien vieraiden syliin kiipeävää, mutta oman porukan kesken siitä tulee vielä varmasti kiva ja iloinen poika.

Viipurin koirat - Kim 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.