Arto

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 60 cm) 
Syntymäaika: 2013

3.12.2016
Arto sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

10.2.2016
Arto on pian elellyt vuoden päivät kiinni ketjussaan tarhan edustalla. Arto on mitä mainioin poika ja olisikin sääli, jos oma koti jäisi pelkäksi haaveeksi.

Jo vuoden ajan Irinan tarhalla on tarhakävijöitä päässyt ensimmäisenä vastaanottamaan mitä komein ja suurta ihailua herättävä Arto. Työntekijöiden ja tarhavieraiden lellikki jaksaa iloita saamistaan rapsutuksista aina yhtä suurella antaumuksella ja pötköttää usein pitkin pituuttaan vatsa kohti taivasta - sataa tai paistoi. Pilkettä silmäkulmastakin löytyy, eikä Arto epäröi napata ohikulkijoita valtavien käpäliensä väliin pusuteltavaksi, jos siltä tuntuu.

Isoilla uroksilla ei kyselijöitä valiettavasti jonoksi asti ole eikä Arto ihan joka kodin koira olekaan, mutta tulee epäilemättä antamaan kaikkensa omalle ihmiselleen ja perheelleen. Kunpa sellainen vain jostain löytyisi.

1.3.2015
Aurinkoinen Arto toivoo koirakokenutta kotia alueelta, jossa sillä on tilaa vahtia kaikkea mitä se rakastaa.

Irinan tarhalle tulijoita tervehtii ensimmäisenä kunnioitusta herättävän kokoinen ja oloinen uros. Arton olemus on kuitenkin positiivinen, eikä se väsy osoittamaan ystävällisyyttä ohikulkijoille. Herkut maistuvat myös, ja se saakin niistä aitiopaikallaan osuutensa.

Artossa saattaa olla rotuperimää, joka ilmenee sekä fyysisenä että henkisenä vahvuutena, joten koirakokemus on tarpeen, jos harkitsee Arton adoptoimista. Reilulla ja johdonmukaisella kohtelulla siitä kuitenkin saa ystävän, joka todennäköisesti pitää omiensa puolta ja vahtii kotiaan. Artoa ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi. Mukava narttu olisi sen sijaan varmasti hyvä kaveri Artolle.

Koska emme tiedä Arton menneisyydestä mitään, tulee uuden omistajan ymmärtää se, ettei Arto ole välttämättä koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Iso koira saa nopeasti kaikenlaista aikaan, joten yksinjääminen tulee varautua opettamaan Artolle askel askeleelta, koiran tahdissa. Hihnassa kulkemisessakin voi riittää opetettavaa: toiset urokset eivät ole Arton lempijuttu, joten on todennäköistä, että hihnassakin kulkiessa Artolla on sanansa sanottava toisille uroksille. Koska Artolla riittää kokoa, on ulkoiluttajalla oltava riittävästi taitoa suuren koiran hallitsemiseen kaikissa tilanteissa. Arto haluaa muuttaa vain omakotitaloon ja vaikka se joutuukin tarhalla asumaan ketjuun kytkettynä, ei Artoa tuoda Suomeen pelkäksi ulkokoiraksi.

Viipurin koirat - Arto 10.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.