Merle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

18.4.2018
Merle sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

7.4.2018
On kevätsiivouksen aika ja ystävällinen Merle-tyttökin pistettiin pihalle kodistaan etsimään onneansa muualta.

Merle-raukka hylättiin tarhalle suoraan kodista. Tarhanpitäjälle Merlen tuojat olivat ilmoittaneet vain toimineensa koiran kyyditsijöinä, mutta he osasivat kuitenkin kertoa että syy Merlestä luopumiselle oli ollut se, että "koira sotkee". Tällä he ilmeisesti olivat tarkoittaneet pissa- ja kakkavahinkoja. Kyyditsijät tai omistajat, keitä olivatkaan, kaasuttivat tiehensä ja jättivät Merlen yksinään selviytymään keskelle karua tarhaelämää.

Merle steriloitiin tarhalla ja se sijoitettiin asumaan samaan pieneen aitaukseen usean muun koiran kanssa. Samassa aitauksessa asustaa niin toisia narttuja kuin uroksiakin ja ainakin toistaiseksi Merle näyttäisi tulevan sopuisasti juttuun muiden kanssa. Merle vaikuttaa kivalta koiralta ja suhtautuu ihmisiin hyvin ystävällisesti. Se ei ole ensimmäisenä rientämässä vieraiden luokse vaan katselee tyynesti tulijoita kopin suulla rauhallisesti makoillen. Pahimpien häsläreiden sohlatessa vieraiden ympärillä Merle ei vaivaudu kilpailemaan huomiosta vaan pysyttelee kauempana. Kun tyttöä pääsee rauhallisella hetkellä rapsuttamaan, painaa Merle päätänsä kohti rapsuttajan kättä ja nojailee siihen nautiskellen. Merle vaikuttaakin hyvin tottuneelta ihmisten kosketukseen ja läheisyyteen eikä turhaa jännitä vieraitakaan. 

Tarhalla Merle vaikuttaa toistaiseksi rauhalliselta tytöltä, mutta ikää sillä on arviolta kuitenkin vasta pari vuotta, joten eiköhän kotiutumisen yhteydessä energiaakin ala löytymään. Tarhaelämä on kaiken lisäksi niin uutta Merlelle, että sekin voi hämmentää vielä tyttöä. Merlen huomiota herättävän kaunis ulkonäkö ei jätä paljon arvailujen varaan ja näyttää vähän siltä, että tyttö voisi olla rotuperimältään puhdas husky. Merle etsiikin aktiivista omistajaa, joka jaksaa liikkua oli sää mikä tahansa. Sohvankoristeeksi Merleä on turha haaveilla, ja ellei tekemistä ja liikuntaa ole riittävästi tarjolla, saattaa sohvasta tulla nopeasti entinen. Merle voisi myös ilahtua, jos kodissa olisi odottamassa koirakaveri tai miksei useampikin.

Emme tiedä, millaisissa olosuhteissa Merle on asunut entisessä elämässään. Onko se saanut asua sisällä kodissa vai viettää suurimman osan elämästään ulkona pihalla? Onko kukaan jaksanut koskaan opettaa sille mitä tarkoittavat sisäsiisteys, yksin oleminen tai hihnakävely? Merlen tulevan kodin on oltava ehdottoman varma ja motivoitunut alun sopeuttamisprosessiin, sillä tyttö hylättiin jo kerran. Toista kertaa Merlen ei tarvitse enää hylkäämistä kestää. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.