Murray

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 11/2022

19.12.2022
Murray päästettiin pilven päälle eläinlääkärissä löydettyjen vakavien rakenneongelmien ja kivun takia.

18.11.2022
Murray pääsi vihdoin Suomeen. Murray odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Lappeenrannassa.

8.11.2022
Murray on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä.

Murraylta löytyi kaksi vektorivälitteisten tautia: Dirofilaria repens ja Mycoplasma haemocanis. Se on aloittanut Advocate-kuurin D. repensin häätämiseksi. Murraylta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Viipurin koirat - Murray & vapaaehtoiset, syyskuu 2022

17.7.2022
Murraylle lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Murray 7/2022

10.6.2022
Murray on asunut Snezhannan tarhalla viime syksystä lähtien. Alkuun varovaisesta Murraysta on kuoriutunut iloinen poika ja nyt olisikin aika löytää oma koti.

Murray eli erään teollisuusrakennuksen pihalla samassa laumassa useamman muun koiran kanssa. Tähän joukkoon kuului myös mm. Bucky, joka etsii kotia sivuillamme. Tehtaan pomon vaihduttua koirille tuli häätö. Ne oli joko tapettava tai vietävä pois alueelta. Onneksi Snezhanna kuuli koirista ja haki ne turvaan. 

Snezhanna kertoo Murrayn olleen alkuun hyvin varovainen, ihmisiä kovasti pelkäävä koira. Nyt kun Murray on saanut kotiutua tarhalle ja tutustua kaikessa rauhassa ihmisiin, on poika kokenut suuren muutoksen. Enää vastassa ei olekaan jäykkä, epäluuloinen ja välimatkaa ihmisiin pitävä Murray vaan häntää innoissaan huiskiva rento kaveri, joka ei malta odottaa ulospääsyä ja lenkille lähtöä. Ehkäpä Murrayn pelko ei ollutkaan kokonaan huonon sosiaalistamisen tulosta vaan sillä on voinut olla hyvä syy pelätä ihmisiä. Kaikki eivät suhtaudu suopeasti kaduilla vapaana eläviin koiriin, olivatpa ne sitten ihmisten kodeistaan hylkäämiä tai aina siellä asuneita, ja joskus koirat saavat osakseen julmaakin kohtelua.

Snezhannan mukaan Murray on ystävystynyt erityisen hyvin muutaman vapaaehtoisen kanssa, jotka ovat tarkoituksella viettäneet runsaasti aikaa pojan seurassa tarjoten sille paljon hyviä kokemuksia ihmisistä. Murray on rohkeampi koiraseurassa kuin yksinään, joten valitessamme uutta kotia Murraylle on tärkeää, että tulevassa kodissa on koirakaveri johon Murray saa jatkossakin tukeutua.

Murraylla arvioidaan olevan ikää ainakin viisi vuotta. Sen varhaisista elämänvaiheista ei ole tietoa emmekä esimerkiksi tiedä onko sillä joskus ollut omaa kotia tai ihmistä. Uuteen kotiin muutto on aina stressaava muutos ja on selvää, että Murray tulee olemaan varmasti aluksi kotonakin hyvin pelokas. Siihen riittää kuitenkin aika ja omistajan rauhallinen ja ymmärtäväinen suhtautuminen. Kunhan alkujärkytys katoaa ja Murray tuntee olonsa turvalliseksi, kiinnostuu se varmasti omasta ihmisestään ja häntäkin herää taas eloon.

Murrayn turkki oli löydettäessä pahasti takuilla ja huopaantunut. Ilmojen lämmetessä se on ajeltu pois ja Murray antoi nätisti saksien heilua. Snezhannan mukaan Murray ei ole iso poika vaan korkeutta sillä on alle 50 cm.

Luovutamme Murrayn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Viipurin koirat - Murray, kevät 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.