Yolanda

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 6/2016

12.10.2016
Suruviesti tarhalta: Yolanda ei selvinnyt.

3.10.2016
Yolanda on kaunis ja suloinen tyttö, joka tuotiin tarhalle odottamaan parempaa huomista siskonsa ja veljensä kanssa.

Sisaruskolmikko Yasha, Yolanda ja Yona tuotiin syksyisten sateiden saattelemana Irinan tarhalle Kamennogorskin alueelta. Kuulemamme mukaan pennut saivat kuljetuksen tarhalle eläinlääkäreiden toimesta, mutta muuten niiden taustasta meillä ei ole tarkempaa tietoa.

Vietettyämme jo tovin pentuja rapsutellen ja niiden kanssa seurustellen teemme pienen kurkistuksen koppiin ja kas, sieltä katseleekin silmät ihmetyksestä suurina kolme silmäparia. Yolanda nuuhkii uteliaana vierasta kättä, mutta on sitä mieltä ettei lämpimästä ja turvallisesta paikasta oikein viitsisi ulos lähteä. Neitokainen nostetaan kuitenkin syliin kuvattavaksi, jotta sille voidaan alkaa etsiä parempaa paikkaa kuin kopinrämä tarhan perällä: ikiomaa kotia.

Yolanda vaikuttaa ystävälliseltä pennulta, mutta se on vähän hämmentyneen oloinen. Tarhaelämää ei ole montaa päivää takana ja isolle koiratarhalle joutuminen on varmasti järkyttänyt pienen pennun mieltä. Yolanda antaa rapsutella ja istuu rauhallisesti sylissä vaikka jännittääkin. Kunhan oma koti löytyisi pian, pääsisi Yolandakin nauttimaan oikeasta pennun elämästä. 

Meillä ei ole tarkempaa tietoa Yolandan taustasta tai sen vanhemmista. Rakenteeltaan Yolanda on suht siro, joten mitään raskasrakenteista möhköä siitä ei kasva. Perusviipurilaiset mitat lienevät todennäköisemmät: 50-55 cm ja painoa parikymmentä kiloa tai vähän päälle. Ulkonäöstä päätellen Yolandan perimästä saattaa löytyä ripaus saksanpaimenkoiraa.

Yolandan tulevan kodin on syytä varautua siihen, ettei tytöllä ole minkäänlaista käsitystä kotikoiran elämästä. Hihnaa se ei ole nähnytkään, sisäsiisteydestä se ei ole kuullutkaan ja yksinoleminen on ihan uusi juttu. Yolanda ei kuitenkaan vaadi paljon tai toivo mahdottomuuksia: ymmärtäväinen koti, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua omaan tahtiin. Paljon kehuja, kannustusta ja herkkuja. Lämmin peti ja kainalo, jossa on tilaa vielä kymmenenkin vuoden päästä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.