Leia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

27.7.2021
Leia löysi kodin Venäjältä.

15.6.2021
Leia sterilisoitiin.

13.6.2021
Leia on ihmisrakas ja ystävällinen pentu, joka hylättiin tarhalle suoraan kodista.

Syy Leian hylkäämiselle oli niinkin suuri ja merkittävä, kuin maton pureskelu. Pentuunsa kyllästynyt omistaja katsoi parhaaksi sen jälkeen hankkiutua Leiasta eroon, mutta kadulle tyttö ei onnekseen päätynyt vaan Snezhannan luokse. Vaikka koiratarha on kurja paikka asua, on Leialla nyt kuitenkin mahdollisuus löytää kunnollinen ja sitoutunut koti Suomesta.

Snezhanna kehuu Leiaa reippaaksi, ihmisrakkaaksi ja ystävälliseksi pennuksi. Se on päässyt harjoittelemaan tarhalla hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.