Jemma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2014

20.5.2016
Hyvää matkaa ihanalle tytölle. RIP Jemma.

20.3.2016
Olen Jemma, kohta kaksi vuotta. Olen nöyrä, ystävällinen ja lempeä tyttö. Kauniiksikin aina kehuvat, mutta kukaan ei ole minua vielä omakseen halunnut.

Voi pientä Jemmaa. Miten kukaan ei tyttöä koskaan huomaa? Jemma on hyvin ystävällinen ja kiltti tyttö, joka pienestä varovaisuudestaan huolimatta ilahtuu kovasti ihmisseurasta. Häntä ilosta vispaten Jemma kiertelee ja kaartelee ihmisten ympärillä. Välillä tyttö tekee huimia iloloikkia ja syöksyy ihan viereen, kunnes yhtäkkiä havahtuu, että hetkinen, olinko sittenkään ihan näin rohkea ja ottaa pari askelta taaksepäin. Jemma on kuitenkin reipastunut, liekö syynä aitauksen vaihto ja aitauskavereiden vaihtuminen, mutta namit tullaan syömään kädestä ja muutaman kerran saa myös vähän rapsuttaa.

Muiden koirien kanssa Jemma on tullut hyvin toimeen. Jemma on ennemminkin väistyvää ja välttelevää tyyppiä eikä lähde kahinoihin mukaan. Koirakaveri uudessa kodissa reipasta esimerkkiä näyttämässä voisi olla Jemman mieleen. Tarhaoloissa Jemma ei turhia hauku vaan on suht hiljainen tyttö.

Jemmasta ei pahaa sanottavaa voi keksiä. Pienessä koiratytössä ja sen katseessa on jotain hyvin erityistä ja koskettavaa. Aika kuluu. Talvi on pian voitettu ja kevät on täällä. Jemman elämässä mikään ei kuitenkaan ole muuttunut. Pienessä sydämessä on yhä suuri oman ihmisen kaipuu. Jemma haluaa kuitenkin toiveikkaana vielä uskoa, että jonain päivänä kaikki muuttuu.

24.4.2015
Jemma täyttää pian vuoden, ja sen suurimpana toiveena olisi löytää oma, rakastava koti.

Niin vain kävi, että kaunis Jemma ei pienenä pentuna onnistunut löytämään itselleen omaa kotia, ja se jäi tarhalle kasvamaan. Onnekkaat kodinsaajat ovat usein pentuja, joten nyt jo aikuisiän saavuttaneen Jemman mahdollisuudet omaan kotiin eivät ainakaan parane.

Jemma jakaa tällä hetkellä aitauksen lähes samanikäisten urosten ja narttujen kanssa. Se vaikuttaa sopuisalta tytöltä, joka mieluummin väistää kuin kinastelee muiden koirien kanssa. Ihmisten suhteen Jemma on hyvin utelias ja sen tekisi kovasti mieli tulla tutustumaan, mutta sitä välillä vähän ujostuttaa. Tyttö kiemurtelee ja pomppii iloisena ympärillä ja antaa kevyesti rapsutella itseään, mutta mihinkään sen suurempaan tuttavuuteen Jemma ei ujoudeltaan vielä kykene.

Mistähän löytyisi Jemmalle rakastava koti, joka saisi tämän ujon kaunottaren puhkeamaan kukkaan?

Viipurin koirat - Jemma & Layla 3.4.2015

7.8.2014
Eihän korvien koko koiraa pahenna? Jemman korvista taitaa tulla aika jätit, ja näin nätille tytölle ne sopivat mainiosti!

Jemman suruksi se hylättiin Irinan tarhalle heinäkuussa, kuten aivan liian moni muukin viipurilainen koiranpentu. Elämä on Jemmalla vasta alussa, ja on harmillista, että siihen joutuu ottamaan vauhtia koiratarhalta. Mutta nyt Jemmalla on ainakin hyvä mahdollisuus löytää itselleen täydellinen koti, sellainen, jossa Jemma saa elää lopunikänsä rakastettuna ja hyvinhoidettuna.

Jemma ujostelee aavistuksen vieraita ihmisiä, mutta nopeasti uteliaisuus voittaa ja Jemma on tekemässä tuttavuutta. Syliin nostaminen on Jemmalle selvästi aika uusi juttu, ja se saakin Jemma aluksi vähän totiseksi. Mutta kyllä Jemmakin tulee pian huomaamaan, että sylissä oleminen onkin oikeastaan tosi kiva juttu.

Emme tiedä Jemman menneisyydestä mitään, joten on selvää, että Jemman kanssa voi joutua ihmettelemään monenlaisia asioita: mikä on ohitse suhahtava polkupyörä, entäpä jännittävä kerrostalon hissi tai miten pitäisi olla, kun pitäisikin jäädä yksin kotiin. Rauhallisella ja suunnitelmallisella opastamisella Jemma varmasti oppii kaiken tarvittavan, onhan se vielä nuori ja oppivainen pentu.

Jemmalla on ihanat, valtavat korvat, joten näiden höröttimien kanssa tulee Jemma varmasti keräämään ihailevia katseita. Eikä suloisuuttakaan Jemmasta puutu, joten jos olet täysin varma siitä, että sitoutumiskykysi riittää Jemmasta huolehtimiseen seuraavien yli kymmenen vuoden ajan, odotamme yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Jemma 13.9.2014

Viipurin koirat - Jemma 2.8.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.