Fiu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

2.5.2022
Fiu löysi kodin Venäjältä.

28.4.2022
Fiuta kehutaan ihmisrakkaaksi ja iloiseksi tytöksi. Fiu odottaa kovasti matkalippua omaan kotiin!

Fiu ja sen sisarukset löytyivät pikkupentuina marraskuussa metsästä Säkkijärveltä eli ihan kivenheiton päästä Suomen rajalta. Pentujen emosta ei ole tietoa, mutta Snezhanna epäilee että ne on tahallaan hylätty metsään. Snezhannan mukaan Fiu tykkää ihmisistä kovasti ja ulkoilee hienosti ja innoissan hihnassa. Fiu on päässyt tapamaan paljon vapaaehtoisia, niin aikuisia kuin lapsiakin. 

Fiun veli Filipp etsii myös kotia sivuillamme.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.