Martha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2005

6.12.2014
Martha sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

17.1.2014
Martha on rauhallinen, vanhempi narttu. Marthalta puuttuu valitettavasti toinen silmä, mutta Marthaa itseään ei moinen pieni puute tunnu haittaavan.

Martha on asustellut Irinan tarhalla jo tovin. Emme tiedä, miksi Martha sinne alunperin päätyi, mutta onhan se ehdottomasti annettava tällekin vanhemmalle koiralle mahdollisuus löytää se viimeinen koti eläkepäiviksi. Jos tarhaelämä on rankkaa nuorille koirille, muuttuu se aina vielä rankemmaksi, kun koira alkaa olla vanha.

Martha suhtautuu rauhallisesti ihmisiin. Se tulee varovasti hakemaan rapsutuksia, mutta mikään intohimoinen huomionhakija se ei ole. Se antaa yhtälailla niin naisten, miesten kuin lastenkin rapsutella. Martha tuntuu kuitenkin olevan hieman hämillään huomiosta, joten saattaa olla, että edellisessä elämässään se ei ole tottunut siihen, että ihmiset antavat sille ruuan viskaamista enempää huomiota.

Kun Marthaa silittelee, ojentaa tyttö tassunsa nöyrästi. Jatkan rapsuttelua, ja hyvin kiltisti Martha ottaa rapsutukset vastaan, vaikka sitä aavistuksen tilanne hämmentääkin. Kun kokeilen rapsutella Marthaa ihan joka puolelta, ilmoittaa Martha takajalkojensa kohdalla, että ne muuten voisit jättää rauhaa. Martha ei purrut, mutta hyvin selkeällä, pienellä ärähdyksellä se ilmoitti, että nyt heittäydyit liian tuttavalliseksi. Saattaa myös olla, että sillä on takaosassa jotain kipeää, tai että sille on joskus tehty jotain, mikä säikäytti sen.

Martha olisi varmasti onnellisimmillaan rauhallisessa aikuisperheessä. Hälinää tämä koirarouva tuskin enää jaksaa, eikä siitä välttämättä ole hurjan reippaiden ja pitkien lenkkien kulkijaksi. Sen sijaan rauhallinen elämä, koiran tahtiin tehtävät lenkit ja sellainen omistaja, joka ei Martha-rouvan pienistä oikuista hätkähdä, olisi Marthalle lottovoitto.

Viipurin koirat - Martha

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.