Mårten

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2004

19.8.2014
Sympaattinen Mårten lensi koirien taivaaseen. Muistamme sitä lämmöllä ja kaipauksella.

7.8.2014
Mårten rauhallinen, vanhempi herrasmies. Se suhtautuu ystävällisesti, mutta iän tuomalla rauhallisuudella, niin ihmisiin kuin toisiin koiriinkin.

Mårten päätyi Irinan tarhalle alkuvuodesta 2014. Emme tiedä mikä on Mårtenin tausta, mutta varmasti sillä on joskus ollut omistaja, sillä kovin luottavaisesti Mårten suhtautuu ihmisiin.

Mårtenin ulkonäössä on yksi kovin persoonallinen piirre: eletyn elämän jossain vaiheessa poika on menettänyt palan nenästään. Nenä on täysin parantunut, mutta koska siitä puuttuu osa, näyttävät sieraimet tavallista suuremmilta. Mårtenia tämä asia ei tietenkään vaivaa, ja toivottavasti ei uutta omistajaakaan.

Mårten vaikuttaa luottavaiselta ja ystävälliseltä pojalta. Se tulee hyvin toimeen niin toisten koirien kuin kaikkien ihmistenkin kanssa. Mårtenilla on tietysti menneisyytensä, josta emme mitään tiedä, ja joka joskus voi yllättää, hyvässä ja pahassa.

Arvioimme Mårtenin olevan noin 10-vuotias. Sen kuonossa on jo vähän harmaata, eikä silmätkään ole täysin kirkkaat. Mårten vaikuttaa kuitenkin vielä elämäniloiselta ja sympaattiselta pojalta, jolla on toivottavasti vielä useampi vuosi aikaa jäljellä. Mårten rakastaa yli kaiken niitä pieniä rapsutteluhetkiä, mitkä ehdimme pojalle antaa. Kovin usein nuoremmat koirat yrittävät viedä kaiken huomion, eikä Mårten lähde silloin kisaan mukaan. Mutta kun pojalle raivaa tilaa ja antautuu rapsuttelemaan sitä, saa huomata, miten suuri nautinto se lyhytkin hetki ihmisen seurassa Mårtenille on.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.