Eevi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 8/2016

31.12.2018
Valitettavasti Eevi on niin arka tyttö, että kodin etsiminen sille Suomesta lopetetaan.

7.2.2017
Eevi napittaa häkin verkon läpi tarkkaan: pian häntä alkaa jo heilua ja Eevi tuntuu kysyvän, että tulisitko vähän tutustumaan?

Eevi syntyi koiralaumaan Viipurin laitamille syksyllä. Lauma majaili rekkojen levähdyspaikalla ja ne saivat ohimennen osansa rekkamiesten ylijäämäruuista. Irina kuuli paikalla asustelevista kolmesta narttukoirasta ja muutamasta niiden pennusta. Koska tietenkään koiralauman ei haluttu kasvavan, käytiin nartut steriloimassa ja pennut noudettiin tarhalle etsimään omia koteja. Eevin lisäksi EvertEleanor ja Emmy kuuluivat samaan porukkaan.

Eevi on varsin reipas tyttö, joka ei juuri ujostele vieraita ihmisiä. Kun Eevin kanssa on viettänyt pienen hetkisen aikaa, ei sen iloitsemisella olekaan mitään rajaa! Eevi hyppii, loikkii ja saa ihania ilohepuleita, sillä se on kertakaikkisen riemuissaan kun se saa kerrankin viettää lyhyttä hetkeä kauemmin mukavien ihmisten seurassa!

Todennäköisten siskojensa tapaan Eevi on kohtuullisen vankka tyttö. Se lienee aikuisenakin jämäkän kokoinen koira, ei välttämättä hirveän korkea, mutta enemmänkin vähän raskarakenteinen. Eevi kaipailee omistajaa, joka lupaa tarjota ihanalle Eeville paljon liikuntaa ja mielekästä puuhailua kivojen asioiden parissa -  vaikkapa temppujen opettelun tai aktivointilelujen kanssa puuhailun. Ja tietysti myös koirakavereiden kanssa painimisen ja omistajan kainalossa köllöttelyn! 

Koska Eevi on kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet kadulla, on siltä jäänyt tottumatta moniin sellaisiin asioihin, joihin koiranpennut saavat yleensä tottua. Se ei tiedä mitä on sisällä asuminen, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä se tuntuu, kun joutuu jäämään yksin kotiin. Eevi tulee myös ihmettelemään ja aluksi varmasti myös ujostelemaan vieraita ihmisiä, kenties myös ohitse suhahtavia pyöräilijöitä, juoksevia lapsia, yllättäviä ääniä ja muita sille uusia ja outoja asioita. Sisimmältään Eevi on kuitenkin ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, joten oikealla, rauhallisella opastamisella ja totuttamisella se tulee kyllä oppimaan, ettei arkisia asioita tarvitse pelätä.

Viipurin koirat - Eevi 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.