Emmy

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 47 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 8/2016

25.3.2017
Iloinen Emmy muutti omaan kotiin Iisalmeen!

7.3.2017
Herttainen Emmy asustaa omaa kotia odotellessaan hoitopaikassa Lahdessa.

Emmy pääsi pois koiratarhan melskeestä ja aloittelee kotikoiran elämää hoitopaikassa. Kotihoitaja kertoo kuulumisia:

Emmy on kotiutunut suitsait sukkelaan tänne hoitokotiin. Samointein suorastaan sukelsi kainaloon ja suukkoja jakelee kovasti. Suihkussa oli mukavaa ja kynnetkin antaa hienosti leikata vaikka se uutta ja outoa onkin.

Omien koirien kanssa tulee hienosti juttuun ja leikkii aikuisten kanssa kuin olisi aina ne tuntenut. Hihnalenkit sujuvat päivä päivältä paremmin, jännittävien asioiden kohdalla hakee hienosti turvaa ihmisestä. Emmy on ollut sisäsiisti ja nukkuu jo yötkin ihan rauhassa. Yksin ei ole pitkiä aikoja joutunut olemaan, mutta isojen koirien lenkitysten ja kauppareissujen ajan on osannut hienosti olla yksinkin. Fiksuna tyttönä on nyt jo oppinut ettei huonekaluja saa pureskella tai pomppia keittiöntasoille.

Pelottaviin asioihin, kuten vieraisiin suhtautuu aluksi haukkumalla, mutta ei kuitenkaan luiki karkuun vaan jo pienen hetken päästä tulee itse tekemään tuttavuutta. Emmy on jo tavannut pari vierasta koiraa ja kokonaisen lapsiperheen. Alakouluikäiset lapset olivat Emmyn mielestä alkujännityksen jälkeen  aivan ihania ja suukkoja sateli niin että lasten korvatkin siinä putsaantuivat. Kouluikäisten lasten kanssa tulisi siis varmastikin juttuun. Miehet ovat aluksi pelottavia, mutta reippaana tyttönä namien avulla oli hetken päästä aivan toista mieltä ja nautti rapsuista.

Emmyllä on jonkin verran vahtiviettiä, mutta ainakaan täällä rauhallisessa rivitalossa se ei ole ollut minkäänlainen ongelma. Kerrostaloon Emmy tuskin sopii.

23.2.2017
Emmyllä kävi tuuri ja se pääsi Suomeen kotihoitoon. Emmy ottaa kotiehdokkaita vastaan Lahdessa.

7.2.2017
Emmy on iloinen ja reipas tyttö - pian syli on täynnä iloista, kaunista, harmaata koiratyttöä!

Emmy syntyi koiralaumaan Viipurin laitamille syksyllä. Lauma majaili rekkojen levähdyspaikalla ja ne saivat ohimennen osansa rekkamiesten ylijäämäruuista. Irina kuuli paikalla asustelevista kolmesta narttukoirasta ja muutamasta niiden pennusta. Koska tietenkään koiralauman ei haluttu kasvavan, käytiin nartut steriloimassa ja pennut noudettiin tarhalle etsimään omia koteja. Emmyn lisäksi EvertEleanor ja Eevi kuuluivat samaan porukkaan.

Emmy on kovin iloinen ja ihmisrakas tyttö. Kun aitaukseen menee, tulee Emmy suorastaan loikkien tekemään tuttavutta. Ja pian jo saan ensimmäisen lipaisun poskelle ja puolisyliä täyteen iloista, harmaata koiratyttöä. Emmy ei juuri ujostele vieraitakaan ihmisiä, sillä Emmyn mielestä koiratarhan arjessa ei taida olla ihanampia hetkiä kuin ne, kun jollain ihmisellä on aikaa edes hetkiseksi näille hauskoille nuorille koiralapsille.

Emmy on rakenteeltaan kohtuullisen vankka, joten saattaa olla, että se aikuisenakin on kohtuullisen jämäkkä tyttö, vaikkei välttämättä silti hirmuisen korkea. Emmystä tulee varmasti tyttö, joka nauttii lenkkeilystä ja kivasta yhteisestä puuhailusta omistajansa kanssa. Harrastuksien ei tarvitse olla koirakansalaisen perustaitojen opettelua kummempia - tärkeintä on, että omistaja rakastaa Emmyä juuri sellaisena hassuna, sympaattisena tyttönä kuin se on.

Koska Emmy on kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet kadulla, on siltä jäänyt tottumatta moniin sellaisiin asioihin, joihin koiranpennut saavat yleensä tottua. Se ei tiedä mitä on sisällä asuminen, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä se tuntuu, kun joutuu jäämään yksin kotiin. Emmy tulee myös ihmettelemään ja aluksi varmasti myös ujostelemaan vieraita ihmisiä, kenties myös ohitse suhahtavia pyöräilijöitä, juoksevia lapsia, yllättäviä ääniä ja muita sille uusia ja outoja asioita. Sisimmältään Emmy on kuitenkin ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, joten oikealla, rauhallisella opastamisella ja totuttamisella se tulee kyllä oppimaan, ettei arkisia asioita tarvitse pelätä.

Viipurin koirat - Emmy 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.