Mirena

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 4/2015

9.3.2017
Mirena sai kodin Kokemäeltä.

5.1.2017
Eloisa Mirena on ihana ilopilleri. Vieraat ihmiset jännittävät sitä aluksi hetken, mutta kun Mirenan luottamuksen saa, on sen ilo ylimmillään!

Mirena suhtautuu tuttuihin tarhakävijöihin hyvin luottavaisesti ja sydämellisesti. Se kiipeää lähes syliin asti, kun on niin riemuissaan ihmisystäviensä näkemisestä. Mirena on edelleen hyvin vilkas tyttö, joten harvassa ovat ne hetket, kun Mirenan näkee paikoillaan!

Ihan vieraat ihmiset ovat kuitenkin Mirenasta edelleen varsin jännittäviä ja niitä pitää siksi aluksi haukkua. Kuitenkin hetkisen aitauksessa oleskelun jälkeen Mirena on valmis tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että Mirena tarvitsee rauhallista totuttamista, jotta se oppii tutustumaan rauhassa myös vieraisiin ihmisiin.

Mirena on leikkisä tyttö, jolla on usein menossa kova ralli toisten koirien kanssa. Leikkisä poikakoira voisi olla kovasti Mirenan mieleen uudessa kodissa! Narttujenkin kanssa Mirena tulee kohtuullisen hyvin toimeen, mutta toki koirien kemiat kohtaavat usein varmemmin, jos kaverina olisi reipas uros.

26.4.2016
Mirena arkailee aluksi vähän vieraita. Mutta kun tytön luottamuksen voittaa, kipeää se syliin, pussaa naaman märäksi ja meinaa haljeta riemusta.

Mirena eli vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Lauman onneksi osa siitä otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Mirenan lisäksi tarhalle päätyivät Mariana ja sen pennut MoritzMiklosMalena ja Mette.

Mirena on vähän hassu tyttö. Aluksi sitä saattaa jännittää vieraat ihmiset kovastikin, varsinkin jos aitaukseen tulee heitä useampi kerralla. Silloin Mirena haukkuu ja kiertelee, eikä tohdi tulla lähelle. Mutta kun aitauksessa istuskelee muutaman minuutin, muuttuu Mirena täysin: sen jälkeen syli on täynnä iloista mustavalkoista energiaa, kun Mirena myllää, pussailee naamaa ja hakee iloisesti huomiota.

Mirena vaikuttaa hyvin energiseltä tytöltä, sillä painileikit toisen nuoren tytön kanssa näyttävät olevan lähes taukoamattomia. Mirenasta ei siis ole sohvankoristeeksi, vaan aktiiviseksi koiraseuralaiseksi! Leikkisä koirakaveri voisi uudessa kodissa olla kiva juttu, sillä toinen koira toimisi varmasti Mirenalle myös hyvänä tukena ja oppaana uusissa tilanteissa. 

Uuden omistajan tulee muistaa, että Mirena ei todennäköisesti koskaan ole ollut varsinaisesti kenenkään koira. Mirena ei ole asunut sisätiloissa, saati nähnyt koskaan talutushihnaa. Siksi kaikki asiat tulee varautua opettamaan sille kuten pennulle. Rauhallisella totuttamisella Mirena varmasti vielä oppii hyvin kotikoiran tavat ja siitä tulee oikein mukava koirakaveri. Uuden omistajan tulee myös huomioida, että Mirena jännittää uusia ihmisiä ja tilanteita: Mirena tulee siis vaatimaan pitkäjänteistä työtä, että se oppii pääsemään alun arkuudestaan yli.

Viipurin koirat - Mirena 6.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.