Salsa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 45 cm, 13 kg)
Syntymäaika: 4/2017

22.12.2017
Salsa sai oman kodin.

5.12.2017
Reipas Salsa odottaa omaa kotia pääkaupunkiseudulla.

Salsa lähettää terveisiä hoitopaikasta:

"Olen pienehkö erittäin kaunis ja iloinen nuori tytön alku ja saavuin vasta alle viikko sitten hoitokotiin. Hoitomammani kehuu minua aivan valtavasti ja se tuntuu todella hyvältä. Olen kuulemma oppinut ihmeellisessä vauhdissa asioita, vaikkakaan vielä en tarkalleen tiedä mitä se oppiminen siis tarkoittaa. Mutta osaan jo hienosti istua ja olla hyppimättä kun lihapullia on tarjolla. Olen kova ruuan perään ja utelias ja kuulemma positiivisessa mielessä vähän riiviökin. Mutta mikään ärsyttävä tai hankala riiviö en ole, sillä, osaan rauhoittua ja köllötellä sohvalla sekä nukun hoitomammani kanssa sikeät yöunet.

Tarpeilleni osaan pyytää heiluttamalla tassuani pihan oveen ja mamma tietää päästää ulos. Tulen hienosti toimeen hoitopaikan "veljen ja siskoni" kanssa, vaikkakin kuulemma saatan olla mammani mielestä välillä hieman liian ärhäkkä vahtimaan sohvaa. Mutta mieluusti pitäisin sohvan vain itselläni ja mammallani, en ymmärrä. Ja kuulemma itsepäinenkin osaan olla, jolloin mammani ohjaa minua lempeästi, mutta määrätietoisesti oikeaan toimintaan. 

Ponnistusvoimaa minulla kuulemma on mahdottoman paljon. Siitä esimerkkinä, kun halusin päästä keittiön pöydälle syömään mammani kanssa, niin hyppäsin vaan, jolloin alkoikin iso touhu pelastaa vierivät lasit, ennen kuin tippuvat lattialle... Selvittiin siitä ja nyt en enää hypi kotona, huomasin sen olevan vaarallista.

On minulla toiveitakin tulevaan kotiini, jos siellä asuisi mieluiten tulevia veljiä ja jos siskoja, niin että olisivat rauhallisia ja kohtuu neutraaleja leluistaan. Ja lopuksi vielä kerron, että en oikein tiedä miksi, mutta jostakin syystä minä hieman pelkään miehiä, vaikkakin hoitokodissani asuu useampi ja kaikki ovat kilttejä minulle ja antavat välillä lihapulliakin. Silti koko hoitoperheeni mielestä olen aivan mahdottoman suloinen ja kultainen kaunotar, tällaiset kehut tuntuu hyvältä sydämessäni asti."

30.11.2017
Salsa pääsi jatkamaan oman kodin etsintää Suomesta käsin.

20.8.2017
Salsan kanssa ei takuulla tylsiä hetkiä tule. Nimensä mukaisesti elämäniloinen, reipas ja vilkas Salsa etsii samanlaista omistajaa!

Siskokset Salsa ja Saloma hylättiin kesällä Irinan tarhalle. Tarkempaa tietoa tyttöjen menneisyydestä meillä ei ole, mutta kunnes oma koti löytyy joutuvat Saloma ja Salsa tyytymään vaatimattomaan majoitukseen koiratarhalla.

Siellä missä ihmiset, siellä myös Salsa! Salsa rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia eikä se epäröi tulla hakemaan huomiota. Vikkelä tyttö luovii taitavasti tiensä pentujoukon välistä ihmisten syliin ja siellä on pienen hyvä olla. Salsa vaikuttaa hyvin luottavaiselta ja ystävälliseltä pennulta. Sen pää menee aivan sekaisin ihmisistä ja onnesta, mutta kunhan aitauksessa on vietetty tovi aikaa rauhoittuu Salsakin makoilemaan sisarensa viereen.

Salsa ei ole milloinkaan asunut sisätiloissa kotikoirana eikä se tiedä että elämä voi olla muutakin kuin ankeassa ulkotarhassa pyörimistä päivästä toiseen. Vielä Salsan päivät täyttyvät leikeistä muiden pentujen kanssa, mutta ilmojen kylmetessä ja pakkasten saapuessa on tosi kyseessä. Kodin tarjoamista Salsalle, kuten mille tahansa muullekin eläimelle, on huolellisesti harkittava ja omia resursseja pohdittava. Mihin oma jaksaminen ja aika riittävät? Omaan kotiin muuton yhteydessä Salsa kohtaa paljon uusia ja jännittäviä asioita ja tarvitsee tukea ja ymmärrystä. Mikäli olet varma päätöksestäsi ja sinusta tuntuu että olet oikea ihminen Salsalle, odottaa tyttö malttamattomana hakemustasi!

Viipurin koirat - Salsa 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.