Denali

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2016

13.4.2017
Denali löysi kodin Turusta.

11.3.2017
Omistajansa hylkäämäksi joutunut Denali on kovin kaunis tyttö vinoine silmineen. Nuori, iloinen ja ihmisrakas Denali etsii aktiivista kotia.

Rapa roiskuu ja koirat hyppivät innoissaan aitauksissaan huomatessaan ihmiset. Eräästä aitauksesta pilkistää kaksi kaunista ja uutta kasvoa. Äidin ja tyttären, Samalin ja Denalin, toi Irinan tarhalle niiden omistaja, joka myi asuntonsa ja muutti pois. Koirat saivat jäädä muuttokuormasta, mutta onneksi omaan kotiin ja ihmiseen tottuneita koiria ei hylätty kadulle pärjäämään vaan ne tuotiin tarhalle. Lähes kahdensadan koiran tarhalle joutuminen on takuulla pistänyt tyttöjen päät pyörälle, mutta toivottavasti ihmisrakkaita ja iloisia neitoja onnistaisi ja omat kunnolliset loppuelämän kodit odottaisivat Suomessa.

Denalia ei voi olla huomaamatta vaikka tihrustaisi kauempaakin. Paitsi että tyttö on varsin kivan oloinen koira, on se myös huomiota herättävän kaunis. Denali ei tiedä kuinka onnekas se on, sillä surullinen tosiasia on että vaikka sydän olisi kuinka kultaa niin tavanomaisella ulkonäöllä on vaikea erottua massasta. Vaan minkäpä tyttö ulkonäölleen mahtaa, kaunis on kaunis.

Denali hyppelehtii riemuissaan portilla. Se antaa tulijalle tilaa vaikka seisookin välillä takajaloillaan häntä vispaten. Uteliaasti se kerää vieraiden hajut nenäänsä ja seisoo vieressä rapsuteltavana. Äitinsä tavoin Denali on vielä hiukan ihmeissään uudesta ympäristöstä. Koiria siellä, koiria tuolla. Haukuntaa joka suunnasta. Denalin mielenkiinnon viekin välillä ympäristön tapahtumat, mutta kun tyttöä kutsuu lepertelevällä äänellä, ei aikaakaan niin punainen nenä ilmestyy silmien eteen. Namit maistuvat käsistä ja häntä heiluu iloisesti. Denali antaa nätisti tutkia ja kopeloida itseään ja suussa loistaa vitivalkoinen hammasrivistö. Tytön kanssa samassa ulkoaitauksessa elää kaksi narttua ja kaksi urosta eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia. Leikkisä Denali intoutuukin välillä pieniin spurtteihin nuorten kavereiden kanssa.

Denalin perimästä taitaa löytyä huskyn ja/tai laikan geenejä, joten kyseisiin rotuominaisuuksiin on hyvä Denalista haaveilevan perehtyä. Denali on nuori ja energinen koira, jolle kukaan on tuskin milloinkaan opettanut kovin kummoisia käytöstapoja. Emme myöskään tiedä tarkalleen millaisessa kotiympäristössä Denali on elänyt, joten uuden kodin tulee olla varautunut opettelemaan kotikoiran tapoja alusta lähtien. Denali haaveilee aktiivisesta ja mieluiten koirakokeneesta kodista, jossa koiran kanssa jaksetaan ja halutaan liikkua säässä kuin säässä. Ulkokoiraksi Denali ei kuitenkaan halua. Jokin mukava koiramainen harrastus voisi hyvin olla Denalin mieleen, eikä kiva leikkikaveri uudessa kodissa olisi myöskään hullumpi juttu.

Denaliin on helppo ihastua, mutta kodin tarjoamisen on oltava huolellisesti harkittu päätös. Kaunis tyttö ei ole kertakäyttötavaraa vaan uskollinen ystävä, joka ei halua enää toista kertaa joutua hylätyksi.

Viipurin koirat - Denali 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.