Elsa

Sukupuoli: narttu
Koko: jäänee pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2016

24.1.2017
Elsa muutti omaan kotiin Järvenpäähän.

19.1.2017
Kaunis ja iloinen Elsa odottelee kotiehdokkaita hoitopaikassaan Somerolla.

30.12.2016
Puuhakas Elsa on itse suloisuus! Tämä reipas tyttö haluaa muuttaa aktiiviseen kotiin.

Topakka haukku herättää pentutaloon saapuneen vierailijan huomion. Pentujen kopin katto on nostettu puoliksi auki ja sieltä näkyy pari kiharakarvaisia korvia jotka hyppivät ylöspäin kun pikkuinen Elsa yrittää kiivetä kopin seinän yli. Seinämä on liian korkea ja varsinainen kulkuväylä tietenkin liian kaukana, joten määrätietoinen koiranalku komentaa haukkuen nostoapua ihmisiltä. Pakkohan koiranpentu on nostaa syliin, ja sekös Elsan mielestä onkin ihanaa. Tyttö tarraa etukäpälillään tiukan otteen sylittelijästään, sillä ihan heti se ei halua paikastaan luopua. Eikä näin herttaista pentua millään hennoisikaan päästää sylistään: Elsa on paitsi mahdottoman kaunis, myös todella reipas ja iloinen luonne.

Elsa vaikuttaa sen verran vauhdikkaalta viikarilta, että tulevan kodin on varauduttava tarjoamaan pennulle monenlaista puuhaa ja ajanvietettä, sekä koiran kasvaessa reilusti liikuntaa. Peruslenkkeilyn lisäksi Elsa saattaisi sopia harrastuskaveriksi mukavaan koiramaiseen tekemiseen. Koska Elsa näyttää rakastavan ihmisseuraa, on sen kanssa harjoiteltava heti alusta lähtien myös kotiin jäämistä niin, että ihminen lähtee pois asunnosta. Turvallinen, pienissä jaksoissa tapahtuva kotiinjäämisharjoittelu ehkäisee mahdollista eroahdistusta. Tarhalla Elsa on tottunut toisten koirien seuraan, joten koirakaverillinen koti sopii tytölle varmasti erittäin hyvin, mutta Elsa voi muuttaa myös kotiin jossa ei ole ennestään koiraa. Riittää, että ihmiset ovat valmiita antamaan uudelle perheenjäsenelle paljon aikaa ja huomiota.

Kooltaan Elsa ei ole mikään suuri, joten siitä tuskin kasvaa kovin kookasta koiraa aikuisenakaan. Elsan ulkonäkö on viipurilaisittain poikkeuksellinen, ja voimme vain arvailla mitä rotuja Elsan perimästä löytyykään. Tytöllä on pehmoinen, aavistuksen kihartuva turkki, ja aivan valtavat korvat! Suuria korvia tarhalla on toki totuttu näkemään, mutta Elsan pyöreäkärkiset korvat ovat silti aika erityiset. Ne tuovat vielä lisää ilmettä muutenkin vekkulin pennun ulkonäköön.

Elsa tuotiin tarhalle kahden aikuisen koiran kanssa, sillä koirajoukon iäkäs omistaja oli menehtynyt. Sekä Elsa että sen mukana tulleet koirat ovat kaikki hyvin reippaita ja ihmisystävällisiä, joten oletettavasti niitä on kohdeltu ihmisten taholta hyvin. On kuitenkin mahdollista ettei Elsa ole saanut vielä juuri opetella kotikoiran elämää, ja tulevassa kodissa on siis aloitettava alusta sekä sisäsiisteyden, kotiinjäämisen että hihnakävelyn harjoittelu. Kasvuikänsä ajan Elsa tulee tarvitsemaan laadukasta penturuokaa, ja aikuistuttuaan tietenkin hyvää aikuisen koiran ravintoa. Säännölliset rokotukset ja terveydentilan seuranta kuuluvat myös koiranhoidon perusasioihin. Elsakin kasvaa pian suloisesta pennusta aikuiseksi koiraksi, ja tarvitsee kodin joka sitoutuu koiraansa koko sen elämän ajaksi. Elsa-tytön kanssa edessä on toivon mukaan yli kymmenen vuotta yhteistä taivalta.

Viipurin koirat - Elsa 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.