Lyra

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni keskikokoinen (n. 40 cm)
Syntymäaika: 4/2016

26.3.2017
Lyra sai kodin Helsingistä.

6.3.2017
Elämäniloinen Lyra odottaa kotiehdokkaita Espoossa! Lyra on jo hyvin kotikoiran taidot oppinut tyttö, joka etsii aktiivista omistajaa.

Kotihoitaja kertoo, että Lyra on nyt sisäsiisti, rakastettava ja energinen ilopilleri, jonka kanssa ei tule tylsää. Yksinolot sujuvat hyvin, eikä merkkejä eroahdistusta ole ollut. Haukkuminen rajoittuu enää vain niihin hetkiin, jolloin muutama haukahdus on tarpeen. Autoilukin on edelleen Lyran mieleen. 

Toisten koirien sekä mm. ohi suhahtavien polkupyörien ohittaminen remmissä ovat vielä vähän haasteellista, mutta niissäkin Lyran käytös on jo kuitenkin rauhoittumassa. Päästyään tutustumaan Lyra tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, ja olisikin kiva, jos kotona olisi koirakaveri odottamassa. Aktiivisen omistajan seurana Lyra pärjää kuitenkin myös ainoana koirana.

Miehiä ja lapsia Lyra vielä arastelee, mutta toisaalta tyttö on niin utelias, että se ajan kanssa ja rauhallisesti totuttaen se sopeutunee heidänkin seuraan. Tosin Lyra harrastaa vielä jonkin verran pentumaista hammastelua tuttujen ihmisten kanssa, joten aivan pienten lasten perhe ei ole Lyralle ihanteellisin.

17.2.2017
Lyra on reipastunut kotihoidossa vauhdilla. Lyra on iloinen ja hauska tyttö, joka odottaa kotiehdokkaita Espoossa!

Ensimmäisten viikkojen haukkuminen on jo paljon rauhoittunut. Enää Lyran ei tarvitse kommentoida jokaista rasahdusta, joten rivitalossa asuminen onnistuu jo mainiosti. Vastaantulevat koirat ovat Lyrasta vielä vähän jännittäviä, mutta jos vieras koira on sosiaalinen ja sitä pääsee tervehtimään, muuttuu Lyra äkkiä leikkisäksi tytöksi. Koirapuistossa Lyra tykkää myös temmeltää samaa kokoluokkaa olevien koirakavereiden kanssa. 

Yksinolot työpäivien ajan sujuvat edelleen hyvin. Lyra alkaa olla siis jo hyvin sopeutunut kotikoira!

2.2.2017
Iloinen Lyra opiskelee kotikoiran taitoja vauhdilla. Moni asia sujuukin jo mukavasti. Lyra odottaa kotiehdokkaita Espoossa.

Lyra on sopeutunut hoitopaikkaan hyvin. Se on jo hoitajan ylin ystävä ja kiehnää mielellään kyljessä hakemassa rapsutuksia. Myös ulkoilu on kovasti sen mieleen, ja autoilukin on mukavaksi todettu juttu.

Yksinoloja Lyra on päässyt harjoittelemaan pienissä erissä. Muutamat lyhyehköt poissaolot ovat vaikuttaneet sujuvan rauhallisesti, sen enempää haukkumatta kuin mitään nakertamattakaan. Työpäivän mittaa Lyra ei ole vielä viettänyt yksin. Sisäsiisteyskin alkaa olla suurin piirtein hallussa.

Yksi asia Lyraa kuitenkin jännittää kovasti, ja se on toiset koirat. Hoitajan oman koiran kanssa Lyra ystävystyi noin vuorokaudessa ja sen jälkeen se leikki ja riehui oikein sydämensä kyllyydestä. Sen sijaan lenkillä vastaan tulevat koirat saavat Lyran hermostumaan: se haukkuu ja hyppii hihnassa, eikä osaa vielä rauhoittua tilanteissa. Myös satunnaisesti kuuluvat koiran haukahdukset saavat sen levottomaksi.

Toisten koirien jännittämisen vuoksi Lyra etsii omistajaa, jolla on aikaa ja taitoa totuttaa tyttöä rauhalliseen käyttäytymiseen toisten koirien seurassa. Ensimmäiseksi koiraksi Lyra ei siten sovellu. Kodissa voi olla koirakaveri odottamassa, kunhan uusi omistaja varautuu siihen, että Lyran täytyy saada tutustua uuteen koiratuttavuuteen rauhassa.

Koska Lyra on hieman haukkuherkkä, etsii se ensisijassa kotia omakotitalosta. Lyra on iloinen, eläväinen ja kiva nuori tyttö, joka kaipaa hieman jo kokemusta kerännyttä mukavaa koiraihmistä omistajakseen!

27.1.2017
Lyraa onnisti ja tyttö pääsi harjoittelemaan kotikoiran elämää. Lyran hoitopaikka sijaitsee Espoossa.

22.1.2017
Jättikorvainen Lyra on hauska tyttö: iloinen ja sosiaalinen. Vieraat ihmiset saattavat sitä hetkisen ujostuttaa, mutta pian se hyppii jo vasten kerjäämässä herkkuja.

Lyra ja sen siskot Lise, Lottie ja Lindy syntyivät huhtikuun viimeisinä päivinä vanhan miehen koiralle ei-toivottuina pentuina. Mies ei onnistunut löytämään pennuille mistään koteja, joten ne päätyivät Olgan hoiviin loppusyksystä. Siskokset ovat kaikki varsin kompaktin kokoisia.

Lyra on siskoksista reippain. Sekin tuumailee hetken, ennen kuin uskaltaa lähestyä uusia ihmisiä, mutta mahdollisista herkuista se ei malta jäädä paitsi. Niiden toivossa se kipittää varsin pian luokse ja hyppii vasten, että pääsee tarkistamaan tulijoiden kädet ja mahdolliset tuomiset.

Lyra pyörii isossa pentulaumassa hyvin reippaasti. Se on kooltaan monia muita pienempi, mutta pärjää joukossa hyvin ja vaikuttaa sosiaaliselta tytöltä muiden koirien suhteen. Lyra olisikin varmasti onnellinen, jos sen uudessa kodissa olisi reipas ja leikkisä koirakaveri näyttämässä mallia kotikoiran elämään ja tietysti myös tuomassa muutenkin seuraa.

Vaikka Lyra on siskoksista reippain eikä aristele mahdottoman paljon, tulee uuteen kotiin muuttaessa huomioida se, että aluksi kaikki uudet asiat tulevat varmasti jännittämään Lyraa paljonkin. Se tulee tarvitsemaan rauhallista totuttamista ja koiran tahdissa etenemistä, jotta jännittävät asiat muuttuvat sen elämässä arkisiksi. Ja vaikka Lyra on jo noin 8 kuukauden ikäinen, ei sillä ole kokemusta esimerkiksi sisäsiisteyden harjoittelusta tai hihnassa kulkemisesta. Siksi myös arkisten perusasioiden opettelua tulee kuulumaan runsaasti ohjelmaan Lyran kotiuduttua. Mutta kunhan Lyran luottamuksen voittaa, tulee siitä varmasti kultainen ja iloinen koirakaveri omistajalleen.

Viipurin koirat - Lyra 20.1.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.