Jutta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013

8.4.2019
Jutan kanssa treenattiin ja se sai jäädä asumaan nykyiseen kotiinsa.

19.2.2019
Ystävällinen 5-vuotias Jutta etsii uutta kotia Helsingissä. Veikeä lerppukorvainen Jutta on todella ihmisystävällinen ja rakastaa rapsutuksia.

Uuden ihmisen kohdatassaan nuuskitaan vähän ja samantien voidaankin jo kellahtaa maharapsutuksille. Jutta ei ole mikään mahdoton häseltäjä vaan mukavassa iässä oleva neitokainen. Jutta osaa olla sisällä rauhallisesti oman kotiväen ollessa paikalla. Yksinolo kerrostalossa tuottaa kuitenkin haasteita, sillä Jutalla on tapana haukkua rapun äänille. Jutta etsiikin kotia rivi- tai omakotitalosta. Tärkeintä olisi, että Jutan kanssa touhuttaisiin, jottei tylsistyminen yksinollessa purkautuisi haukkumisena.

Jutta osaa peruskäskyt ja lenkilläkin kävelee rauhallisesti nuuskien. Oman kodin piha-alueella Jutta saattaa reagoida vieraisiin ihmisiin haukkumalla. Välillä myös ohi ajavat bussit ja polkupyörät jännittävät Juttaa. Bussin kyydissä Jutta osaa kuitenkin matkustaa taitavasti ja myös autoilu onnistuu Jutalta ilman jännitystä.

Jutta tulee toimeen muiden koirien kanssa ja tykkää kovasti koirapuistoilusta. Jutta rakastaa ulkoilua ja metsälenkkejä. Tytön koko olemus muuttuu, kun Jutta tajuaa, että lähdetään lenkille. Voi sitä riemun määrää! Jutta on kultainen tyttö joka ansaitsee kodin, jossa aika ei käy pitkäksi. Jutan haasteet eivät ole mitenkään mahdottomia, vaan ratkeavat varmasti sopivalla aktivoinnilla ja lempeällä ohjauksella.

Viipurin koirat - Jutta 2/2019

14.2.2017
Jutta sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa Helsinkiin.

16.1.2017
Jutta löysi uuden hoitopaikan ja toistaiseksi kaikki on sujunut hienosti.

Tyttö muutti kotiin jossa ei asu muita koiria, ja sepäs tuntuu sopivan Jutalle hyvin. Jutta asustelee tällä hetkellä Helsingin seudulla.

14.1.2017
Jutta saapui Suomeen torstaina ja pärjää kotioloissa muuten erinomaisesti, mutta ei voi sietää perheen muita koiria. Jutta on pienille, vanhemmille koirille niin hurjana, että on turvallisinta siirtää Jutta kotiin jossa ei ole pikkukoiria tai kissoja.

Ihmisistä Jutta pitää kovasti, ja suhtautuu yhtä luottavaisesti sekä miehiin että naisiin. Jutta on selvästi asunut kotikoirana myös Venäjällä, silä se osaa käyttäytyä sisällä kauniisti ja kiipesi heti kotiin päästyään sohvalle nukkumaan. Jutta kävelee hihnassa hyvin: jos hihna kiristyy, Jutta pysähtyy ja ottaa taluttajaan katsekontaktin. Lenkillä Jutta on jo ehtinyt kohdata mm. paloauton ja lumiauran, jotka eivät häirinneet tytön mielenrauhaa, eli kaupunkielämä onnistuu hyvin ja Jutta voisi varmasti muuttaa myös kerrostaloasuntoon.

Tarhalla Viipurissa Jutta asui yhdessä toisten koirien kanssa ilman ongelmia, mutta kotioloissa tämä koira ei selvästikään vielä tässä vaiheessa suvaitse reviirillään ainakaan pienempiä koirakavereita. Parasta olisi jos Jutalle löytyisi koti ainoana koirana. Koska Jutta on nuori, vauhdikkaimpia vuosiaan elävä koira, se kaipaa kovasti liikuntaa ja sopisi varmasti myös harrastuskaveriksi. 

Ihmisrakas Jutta on mitä parasta kotikoira-ainesta, joten toivomme pikaisia yhteydenottoja mikäli voit tarjota Jutalle rakastavan kodin, jossa Jutta saa olla perheen ainokainen.

12.1.2017
Jutta sai kodin Lahelasta.

9.12.2016
Joulukuisena pakkaspäivänä ystävällinen Jutta kävelee tassujansa nostellen rauhallisesti luokse ja jää vierelle hytisemään kylmästä.

Jutta-parka. Tyttö katselee sydäntäsärkevästi lempeillä silmillään ja astelee vierelle kainosti pyytäen rapsutusta tai paria. Jutta on juuri päätynyt Irinan tarhalle, jonne se haettiin alkoholiongelmaiselta omistajaltaan. Sen nisät roikkuvat myös siihen malliin, että sillä on ollut pentue tai useampi. Jutta vaikuttaa hyvin ystävälliseltä, lempeältä ja toistaiseksi ainakin rauhalliselta koiralta, joka haluaisi pian päästä jatkamaan matkaansa kohti omaa kotia.

Jutta on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, mutta koska todellista ikää ei tiedä kukaan, voi vuosia aina olla hiukan enemmän tai vähemmän. Jutta vaikuttaa oikein sopuisalta koiralta ja tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa. Tarhalla Jutta on toistaiseksi hiljainen tyttö, joten myös kerrostalo voisi toimia uutena asumismuotona. Jutalla on ollut jonkinlainen koti, mutta uuden omistajan tulee silti varautua opettamaan Jutalle kotikoiran taitoja alusta alkaen. Ohutturkkinen tyttö toivoisi pian pääsevänsä rakastavaan ja huolehtivaan loppuelämän kotiin, jollaista sillä ei välttämättä koskaan ole vielä ollut.

Viipurin koirat - Jutta 26.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.