Patu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: matala (n. 15 kg)
Syntymäaika: 2013

31.8.2017
Patu muutti omaan kotiin Helsinkiin.

28.7.2017
Patu kastroitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

30.5.2017
Hiukan mäyräkoiraa muistuttava Patu on reipas nuorimies.

Patu asustaa Irinan tarhalla pentuaitauksessa ja tulee hyvin juttuun nuorempiensa kanssa. Patu on asiallinen nuorimies. Se suhtautuu ihmisiin rohkeasti mutta rauhallisesti, eikä riehaannu samaan tapaan kuin pentukoirat joiden aitauksessa se asuu. Patu on päätynyt pentujen kanssa samaan tilaan luultavaksi siksi, että on aikuiseksi viipurilaiseksi aika pientä kokoa lyhyine jalkoineen. Rauhallinen poika näyttääkin pärjäävän ihan hyvin nuorison parissa. Patu muistuttaa ulkonäöltään mäyräkoiraa, mutta on kuitenkin voimakkaampaa tekoa, eli rotutaustasta löytyy varmasti muutakin.

Vaikka Patu ei varsinaisesti kiipeä syliin, se antaa kuitenkin nostaa itsensä rauhassa syliteltäväksi ja siliteltäväksi. Iältään tämä poika lienee 3-4 -vuotias, joten se on ehtinyt katsella maailmaa jo tovin ennen tarhalle päätymistään. On aivan mahdollista että Patulla on ollut Viipurissa koti, josta se on joutunut jostain syystä lähtemään. Tarhaoloissa on vaikea arvioida miten hyvin Patu on tottunut kotioloihin, joten pojan tulevan kodin on joka tapauksessa syytä varautua opettelemaan kotielämän taitoja ihan alkeista lähtien. Paikanvaihdos ja uusi ympäristö ovat kokeneellekin kotikoiralle hämmentäviä asioita, joten pissat lattialla eivät ole siinä tilanteessa mikään tavaton juttu.

Mainio Patu sopii kotiin joka on valmis sitoutumaan koiran hoitamiseen koko sen elämän ajaksi. Koirakaveri olisi luultavasti mieleen tälle pojalle, mutta Patua voi miettiä myös talouden ainoaksi koiraksi. Reippaana ja vahvana koirana Patu tarvitsee päivittäistä lenkkeilyä ja tienvarsien nuuskuttelua sekä lihasten että aivojen iloksi. Sen lisäksi Patun toivelistalla on hyvä ruoka, lämmin nukkumapaikka ja paljon oman perheen rakkautta!

Viipurin koirat - Patu 26.5.2017

Viipurin koirat - Patu 13.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.