Tundra

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2017

18.5.2017
Tundra löysi kodin Paraisilta.

10.5.2017
Tundra-poikaa onnisti ja hoitopaikka palleroiselle löytyi pääkaupunkiseudulta.

27.4.2017
Iik, miten ihana! Tundra on varsin hellyttävä ja ystävällinen pikkumies, joka jo mielellään sujauttaisi matkalipun omaan kotiin taskuunsa.

Tundra ja sen sisarukset TaroTaifun ja Trista ovat kotoisin Sokolinskoyen alueelta. Niiden emo oli jäänyt auton alle ja pienokaiset toimitettiin Irinan tarhalle suojaan. Iloiset pörröpäät ovat nyt matkustuskunnossa, omat ihmiset vain puuttuvat.

Voihan ihanuus sentään. Tuuhea pörröhäntä heiluu ja kauniit silmät tapittavat odottavaisina ihmisiä. "Tulkaa jo!", huutaisi Tundra varmasti jos osaisi. Poika möyrii ja tepsuttaa vikkelästi ympärillä, lipasten välillä sieltä ja välillä tuolta. Ihmisten kanssa on niin kauhean kiva seurustella. Muhkeat tassut nousevat ylös kun poika haluaa tulla huomatuksi. Ja ei kun syliin. Sylissä iskee kuitenkin jännitys ja Tundra katselee taivasta hiljaa jähmettyneenä. Jännityksestä huolimatta poika antaa kuitenkin hyvin kiltisti käsitellä itseään ja muuttuu takaisin iloiseksi vilperiksi kun tassut koskettavat maata. Tundra vaikuttaa reippaalta, ihmisrakkaalta ja sosiaaliselta pennulta, jolla on vielä koko elämä edessään.

Tundran menneisyydestä meillä ei ole tarkempia tietoja. Omaa kotia on tuskin koskaan ollut eikä poika varmastikaan ymmärrä kotikoiran taitojen päälle mitään. Elämä suoraan tarhalta tulleen pennun kanssa sisältää monen uuden asian opettelua ja omaksumista. Kotiutuminen voi viedä aikaa, ja rinnalle Tundra haluaisikin löytää jostain ymmärtäväisen ja kivan ihmisen. Tundra sisaruksineen vaikuttaa luottavaisilta ja ihmisrakkailta pennuilta, joten tulevaisuus näyttää hyvältä. Vielä paremmalta se tosin näyttäisi, jos oma koti Suomessa odottaisi.

Koska sisarusten kohdalla ei täysin voida sulkea pois laumanvartijageenejä, etsitään niille kotia vain omakotitalosta.

Viipurin koirat - Tundra 22.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.