Iivo

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2014

26.10.2017
Iivo sai kodin Helsingistä.

9.12.2016
Iivo on seurallinen terrierisekoitus, joka löytyi hylättynä kesämökkialueelta. Reipas Iivo ei menneitä murehdi, vaan se kaipaa pikaista matkaa omaan kotiin.

Iivo oli hylätty syksyllä kesämökkialueelle. Se on hyvin tyypillistä Venäjällä - aina lomakauden loputtua eläinsuojelijat saavat kerätä "unohtuneita" koiria mökkikylistä. Iivon onneksi sen matkalle sattui ystävällinen ihminen, joka poimi sen kyytiin ja otti hetkeksi kotiinsa. Kuitenkaan Iivo ei voinut jäädä sinne kokonaan, joten nyt Iivo etsii omaa kotia Irinan tarhalla.

Kotihoidossa Iivo oppi kulkemaan hihnassa ja jäämään rauhallisesti yksin kotiin. Myös kissat oliavt tulleet hoitokodissa tutuksi. Moni kotikoiran elämään liittyvä asia on siis jo Iivolle tuttua, vaikka silti uudessa kodissa tulee varautua siihen, että Iivo tulee tarvitsemaan aikaa sopeutumiseen monissa arkisissakin asioissa.

Tarhalla Iivo vaikuttaa seuralliselta pojalta. Se tulee mielellään tutustumaan uusiin ihmisiin, vaikkei haekaan huomiota mitenkään häiritsevän paljon. Iivo tuntuu aika itsenäiseltä pojalta - ihmiset ovat mukavia, mutta maailmassa on paljon muitakin asioita, jotka poikaa kiinnostavat.

Iivo asuu nyt aitauksessa, jossa on monia muitakin koiria. Iivo pitää niitä helposti vähän järjestyksessä - taitaa Iivossa olla sen verran terrieriä, että omaa tahtoa löytyy kiitettävästi. Uskommekin, että Iivo pärjäisi mainiosti ainoana koirana. Leppoisa tyttökoira kaverina ei kuitenkaan ole poissuljettua, jos omistaja osaa varautua siihen, että Iivo tulee totuttaa jakamaan niin ihmisten huomio kuin muutkin mahdolliset asiat.

Iivo on pienehkö poika, noin 45 cm ja alle 15 kg. Ainakin vielä Iivo on tarhalla varsin hiljainen poika, joten kerrostaloasuminenkin sopinee Iivolle. Perusluonteeltaan Iivo vaikuttaa kohtuullisen rauhalliselta pojalta, mutta silti se tulee tarvitsemaan päivittäistä reipasta liikuntaa ja aktivointia - aivan kuten muutkin nuoret koirat.

Viipurin koirat - Iivo 28.12.2016

Viipurin koirat - Iivo 26.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.