Tinka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2016

4.7.2017
Tinka (nyk. Bellan) kuulumisia omasta kodista:

"Tinkan nyk. Bellan uusi elämä kotikoirana on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Tyttö on sopeutunut paljon nopeammin kuin osasimme odottaa ja joka päivä otetaan uusia edistysaskelia. Arkisin Bella asustaa kaupungissa ja viikonloput vietetään maalla, jossa Bellan kavereina ovat peurat, linnut, jänikset ja naapurin lampaat ja hevoset. Kumpaankin ympäristöön tyttö on sopeutunut hyvin. Bellan korva on parantunut, hampaat on hoidettu kuntoon ja mahakin alkaa jo olla normalisoitunut. Bella käytettiin testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja MRSP- ja ESBL-näytteiden tulokset olivat negatiiviset.

Alun arkuuden jälkeen Bellasta on kuoritutunut erittäin leikkisä ja iloinen tyttö. Aamu- ja iltaravit ovat parhautta, etenkin kun emäntä juoksee mukana. Bella tykkää todella paljon rapsutuksista ja silittelystä ja on kovin kiintynyt emäntäänsä. Isäntää vielä hieman arastelee, mutta lähtee jo iloisesti lenkille hänen kanssaan. Bella tykkääkin pitkistä kävelylenkeistä etenkin aamuisin ja iltaisin, jolloin on myös muita koiria liikkeellä. Kovasti hän haluaisi tutustua muihin koiriin, mutta ihan ei vielä uskalla. Erityisesti haukkuvat ja riehakkaat koirat vielä pelottavat. Itsevarmuutta Bella on kuitenkin jo saanut todella paljon. Uskallettuaan haistelemaan turvallisen oloista koiraa, häntä nousee voitonriemuisena kippuralle selän päälle ja sitten otetaan iloiset laukka-askeleet. Haukkuherkkä Bella ei kuitenkaan ole ja luulimmekin jo, että hän ei varmaan osaa haukkua. Maaseudun rauha ja oma reviiri on kuitenkin tuonut Bellasta vahtikoiran piirteitä esiin. Juhannuksena saimme ensimmäistä kertaa kuulla komean haukahduksen, kun naapurin rouva tuli tuomaan juhannustervehdystä ja Bella ilmoittti, että "Täällä vartion minä!". Erittäin kiltti, tottelevainen ja isäntäväelleen uskollinen tyttö. Parempaa koiraa ei voisi olla. <3"

23.5.2017
Tinka sai kodin Järvenpäästä.

13.5.2017
Tinka aloittelee kotikoiran elämää hoitopaikassa Porvoossa.

Herttainen Tinka joutui Irinan tarhalla toisen koiran kiusaamaksi ja sai puremahaavan korvaansa. Onneksi Tinkalle löytyi kotihoitopaikka ja tyttö pääsi matkustamaan Suomeen, joten neiti on nyt turvassa ja saa parannella korvaansa rauhassa.

Kotikoiran elämä on alkanut positiivisissa merkeissä: kotihoitaja kertoo että Tinka hyväksyi kiltisti valjaat päälleen ja kävelee jo hihnassa ulkona. Autossa matkustaminen onnistuu ilman hermoilua. Sisäsiisteyden opiskelu on jo hyvällä alulla, päivisin tarpeet tulevat useimmiten ulos ja yöllä Tinka tekee asiansa sanomalehden päälle. Hoitopaikassa Tinka tottuu perheen aikuisen narttukoiran seuraan, ja sitä voi hyvin harkita kotiin jossa on toinen koira. Rauhallinen Tinka sopinee myös perheen ainoaksi koiraksi.

10.5.2017
Tinka sai hoitopaikan Suomesta ja odottaa kotiehdokkaita Porvoossa.

11.4.2017
Tinka on kuin suloinen sarjakuvaolento! Se on ystävällinen ja rauhallinen nuori tyttö, joka kovasti haluaisi tutustua, mutta jää helposti taustalle muiden viedessä huomion.

Tinka on lähtöisin Viipurista muutaman kymmenen kilometrin päässä olevasta pienestä kylästä. Liikkuva eläinklinikka kävi pyydystämässä kylästä siellä eläviä kodittomia koiria, sterilisoi ne ja toi Irinan tarhalle. Tinka saa nyt mahdollisuuden oman kodin löytymiseen, sillä todennäköisesti Tinkalla ei sellaista ole koskaan ollutkaan.

Tinka on kiltin ja ystävällisen oloinen tyttö - niin kiltin, että se jää herkästi muiden kiusaamaksi ja syrjään ajamaksi. On harmillista, että isossa koiralaumassa aina muutama tahtoo jäädä muiden jalkoihin. Tinkan kohtalo on nyt olla se, mutta varmasti kotioloissa Tinkasta kuoriutuu vielä reipas ja sopeutuvainen tyttö.

Kun Tinkaa houkuttelee luokse, tulee se iloisesti, vaikka vähän varovaisesti, tutustumaan. Se antaa silittää ja jäisi varmasti rapsuteltavaksi pidemmäksi aikaa, jos muut pennut antaisivat siihen mahdollisuuden. Se jääkin seurailemaan ihmisiä hyvin lähelle, mutta varsinaisesti huomiota se ei tohdi hakea rohkeampien pentujen keskeltä. Niinpä toivomme kovasti, että joku huomaisi Tinkan sympaattisen olemuksen ja olisi valmis tarjoamaan sille tien pois tarhalta.

Tinkasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se tulee varmasti nauttimaan pitkistä lenkeistä ja yhteisestä puuhailusta omistajansa kanssa. Vaikka Tinka on nyt rauhallinen pentu, saattaa se kotioloissa muuttua selvästikin touhukkaammaksi. Ystävällinen koirakaveri voisi olla Tinkan mieleen, mutta tärkeintä on kuitenkin löytää omistaja, joka osaa ja haluaa opastaa Tinkaa uuden elämän alkutaipaleella. Yllätyksiä voi aina tulla vastaan, mutta niihin tulee varautua, kun koiraan sitoutuu - Tinka etsii vain sellaista omistajaa, joka lupaa tehdä kaikkensa tytön hyvän elämän eteen koko sen loppuiän.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.