Alika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

5.1.2017
Alika muutti omaan kotiin Helsinkiin.

28.12.2016
Alika on vielä varovainen tyttö, jonka elämä ei ole saanut parasta mahdollista alkua. Kolkon tarhan vaihtuminen rakastavaan ja turvalliseen kotiympäristöön on Alikan suurin toive.

Sisarukset Alika, AyaAnisaAlannaApril ja Alex ilmaantuivat Irinan tarhalle loppuvuodesta. Kuulemamme mukaan sisaruskatras kuljeskeli yksinään kadulla. Luultavaa on, että ne ovat jonkun kotikoiran jälkeläisiä, mutta omistaja on halunnut hankkiutua ei-toivotuista pennuista eroon. Kadulta pennut päätyivät onnekseen eläinlääkärin hoteisiin, joka steriloituaan ne toimitti koko pesueen Irinan tarhalle. Tarhalle joutuminen on ollut kova paikka. Rankka talviaika ei tee pentujen olosta yhtään sen helpompaa, joten voimme vain toivoa, että sopivat kodit löytyisivät pikaisesti.

Alika on vielä varovainen ja arka pentu, joka ei rohkene tekemään tuttavuutta oma-aloitteisesti vieraiden kanssa. Aitauksen turvallisin paikka on ehdottomasti koppi, jonka suojista Alika saattaa välillä kurkistaa. Pikainen vilaisu ja äkkiä takaisin. Lämpimän pentujoukon keskellä on turvallista kököttää, mutta Alika antaa kuitenkin jännityksestä huolimatta käsitellä ja nostella itseään nätisti. Jännittynyt tyttö-rukka katselee silmät suurina ympärillään parveilevia ihmisiä ja kääntää katseensa pois kamerasta. Tarhaoloissa Alikan mahdollisuudet reipastumiseen ovat lähes olemattomat, joten tytön ainoa toivo on päästä omaan kotiin, pois tarhalta.

Mihin tahansa kotiin ei Alika kuitenkaan ole valmis muuttamaan. Arka pentu vaatii kodin, jossa riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja taitoa sen sopeuttamiseen. Ainakin toistaiseksi Alika toivoo, että tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri näyttämässä esimerkkiä ja helpottamassa sopeutumista. Uusia ja pelottavia asioita tulee elämässä vielä vastaan, ja niihin on hyvä tutustua turvallisen omistajan ohjauksessa ja tukemana. Ujo Alika voi reipastua vielä paljonkin, mutta voi myös olla, että se tulee olemaan aina vähän varovainen tyttö. Alika haluaisikin löytää kodin, jossa se saa olla juuri sellainen koiratyttö kuin on - vaikkei siitä koskaan maailman reippainta koiraa tulisikaan.

Viipurin koirat - Aya 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.