Karat

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2016

25.1.2017
Karat sai kodin.

29.12.2016
Karat-poika on sujahtanut mainiosti kotikoiran elämään ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Helsingissä.

Ulkoilu on pojan lempitouhua ja Karat on usein sitä mieltä, että ulkoilutuokioita pitäisi vielä jatkaa, eihän tässä päästy kuin alkuun vasta! Lenkkeily hihnassa sujuu jo hyvin, hiukan Karat saattaa säpsähtää mm. ohi ajavia autoja tai muita pojan mielestä ihmeellisiä asioita, mutta tokenee tästä samantien ja uteliaisuus voittaa pelon. Karat on hyvin ihmisläheinen ja nauttii huomiosta. Karat kellahtaa mielellään syliin rapsuteltavaksi. Karatilla on kotihoitopaikassa seuranaan uroskoiria ja niiden kanssa se tulee hyvin toimeen.

Karat vaikuttaa rauhalliselta pennulta, mutta virtaa löytyy tarvittaessa. Tulevan kodin on syytä on ottaa Karatin rotu huomioon eikä ihastua vain tämän valloittavaan nallemaisen komeaan ulkonäköön. Tutustuthan myös rotumääritelmään ennen adoptiohakemuksen täyttämistä. Ääntäkin tämä poika osaa käytttää tarvittessa ja varsinkin innostuessaan, joten kerrostalo ei ole paras vaihtoehto, vaikka mikään turhaan haukkuja Karat ei olekaan.

Tällä hetkellä Karatin mitat ovat n. 45 cm/13 kg. 

28.12.2016
Yhdistyksen väkeä oli käymässä Irinan tarhalla Viipurissa, kun sinne tuotiin uusi koira. Samojedinpentu Karat tervehtii suomalaisia iloisesti.

Koiran tuoja kertoi, että pentu on kasvanut liian suureksi eikä sille löydy enää ostajaa. Oli syy tässä tai jossain muussa, mutta joka tapauksessa näin tämä rotupentu päätyi tarpeettomana löytökoiratarhalle. Tarhalta Karatin matka vei myöhemmin suomalaiseen hoitopaikkaan, jossa se odottaa nyt sitä oikeaa. Karatin sijaiskoti on Helsingissä.

Karat on tyypillisen samojedinkoiran tapaan puuhakas ja utelias koira, joka kaipaa seuraa ja monenlaista tekemistä. Karat toivoo pääsevänsä osaksi aktiivista ja ulkoilevaa arkea. Sen runsas turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa. Karatin uusi isäntä tai emäntä solmii Viipurin Koirat ry:n kanssa adoptiosopimuksen ja sitoutuu siihen, että koiralla ei teetetä jälkeläisiä. Karat annetaan adoptoitavaksi ainoastaan sillä ehdolla, että se kastroidaan määräajan kuluessa adoptiosta.

Lisätietoja tulossa. 

Viipurin koirat - Karat 26.11.2106

Karatin yhteyshenkilönä toimii Mona. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Monaan yhteyttä sähköpostitse mona.lautiala@viipurinkoirat.fiTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.