Kuzja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 7/2014

21.12.2017
Kuzjalle löytyi oma koti ja tyttö muutti Kouvolaan.

14.12.2017
Kuzja-tyttönen kävi viime viikolla eläinlääkärin vastaanotolla ja sille tehtiin neurologinen tutkimus.

Suomessa ollessaan Kuzja on saanut yhden epileptisen kohtauksen ja epilepsialääkitystä aloitellaan. Kuzja testattiin myös moniresistenttien bakteerien varalta ja tulos oli ESBL:n, MRSP:n ja MRSA:n osalta negatiivinen.

2.11.2017
Kuzja on iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka nauttii sohvalla löhöilyn lisäksi reippaista lenkeistä. Kuzjaa pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Kuzja on saanut nauttia nyt kolmisen viikkoa kotikoiran elämästä. Tyttö rakastaa ihmisiä ympärillään yli kaiken. Rapsutuksia ja huomiota - niitä ei voita mikään. Sisäsiisti Kuzja on ollut lähes ensimmäisestä päivästä saakka. Liikenteestä tyttö ei ole moksiskaan, tosin hirvittävän kovaa trafiikkia ei hoitokodin ympärillä ole. Autot ja muut kulkupelit eivät kuitenkaan saa Kuzjassa minkäänlaista reaktiota aikaan, joten ihan pienestä vilinästä tyttö tuskin säpsähtää. 

Kuzjan hoitoperheessä on lapsia, joiden rapsutuksia ja läheisyyttä Kuzja arvostaa ihan yhtä paljon kuin aikuistenkin. Vieraat otetaan muutamalla iloisella haukahduksella vastaan ja sen jälkeen asettaudutaan kylkeen rapsuteltavaksi. Hoitoperheen kissan Kuzja on tavannut, mutta varmuudeksi Kuzjaa ei suositella kissakotiin, sillä Kuzja tuntuu olevan vahvasti viettien vietävissä ja sen mielestä kissa taitaisi olla oiva saalis. Kuzja lähtisi ulkona myös mielellään pikkuotusten ja metsäneläinten perään.

Kuzjan hoitoperheessä on neljä muuta koiraa, joista kaikki ovat uroksia. Kuzja tulee hyvin toimeen nuoren pennun ja vuoden ikäisen ison ja leikkisän uroksen kanssa. Kaksi vanhempaa urosta sen sijaan saisivat Kuzjan mielestä pysytellä sivussa. Kuzjan menneisyydestä ennen tarhalle tuloa ei ole tietoa, mutta ainakin lähes koko tarha-aikansa Kuzja sai kärsiä muiden koirien kiusaamisesta. Kerran sitä myös purtiin pahasti. Viimeiset tarha-aikansa Kuzja eli jyräävän ison uroksen komennuksessa, joka ei varmasti ollut mitään herkkua Kuzjalle. Koko tarha-aikansa Kuzja oli myös hyvin laihassa kunnossa eivätkä muut koirat välttämättä antaneet sen syödä tarpeeksi. Hoikka tyttö on edelleenkin. Kuzjan kokemukset tarhalta ovat varmasti jättäneet jonkinlaisen jäljen tyttöön eikä se välttämättä tule saumattomasti toimeen aina muiden koirien kanssa.

Yhden näköhavainnon perusteella Kuzjalla alettiin epäillä epilepsiaa, mutta ainakaan ensimmäisen kolmen viikon aikana yhtään kohtausta ei ole havaittu. 

Kuzja mielellään ilmoittaa kun talon ulkopuolella tapahtuu jotain, joten kerrostalo ei liene se ykkösvaihtoehto Kuzjalle. Hihnassa vetäminen on tasoittunut alun jälkeen, mutta pientä hienosäätöä se edelleen vaatii sillä tytöllä on välillä hirveän kova kiire eteenpäin.

Kuzja on ihmisilleen todella lempeä koira, jonka häntä alkaa hakkaamaan lattiaan ja silmät loistavat onnesta jo pelkästä vilkaisusta tai muutamasta sille tarkoitetusta ystävällisestä lauseesta. Kuzjan tuleva koti voi olla aikuis- tai lapsiperhe, mutta mielellään jokin muu asumismuoto kuin kerrostalo. Kuzja viihtyisi varmasti kodin ainoana nelijalkaisena, mutta koirakaverikin voisi mennä jos kemiat kohtaavat. Kuzjan pieni sydän tulee sykkimään suurella rakkaudella omia ihmisiä kohtaan ja yhtä palavasti Kuzjakin haluaa, että sitä rakastetaan eikä se halua enää milloinkaan joutua kokemaan hylkäystä.

Mikäli Sinulla olisi tarjota ihanalle Kuzjalle oma loppuelämän koti, odottaa Kuzja innoissaan jo yhteydenottoa.

Viipurin koirat - Kuzja etsii omaa kotia

11.10.2017
Kuzja pääsi yhdistyksen aktiivin luo kotihoitoon, jossa sen vointia voidaan seurata. Kuzjalla epäillään epilepsiaa.

4.10.2017
Lempeä Kuzja sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella. Kuzjalla epäillään epilepsiaa.

2.6.2017
Kuzja tuotiin tarhalle, kun sen omistajat eivät kyenneet siitä enää huolehtimaan. Kuzja on ystävällinen tyttö, joka toivoo elämän tarhalla olevan vain lyhyt välivaihe.

Kuzjan tarina on varsin tyypillinen Viipurissa: vanha pariskunta oli hankkinut sen vajaa kolme vuotta sitten pentuna, mutta ajan kanssa kävi selväksi, että heillä ei riitäkään jaksaminen ja varat koiran hoitamiseen. Niinpä Kuzja tuotiin Irinan tarhalle odottamaan uutta kotia. Hassua oli se, että pariskunta oli koko ajan luullut omistavansa uroskoiran, mutta kyllä Kuzja on ehta tyttö. Pariskunta kertoi Kuzjan syntyneen heinäkuussa 2014.

Kuzja laitettiin aluksi aitaukseen, missä oli useita nuoria koiria. Ne innostuivat haukkumaan Kuzjalle, joka pakeni nurkkaan kasaan ja yritti sieltä käsin ajaa muita kauemmas. Kun huomasimme Kuzjan ahdingon siirsimme sen viereiseen aitaukseen, jossa oli rauhallisempia koiria. Kuzja huokasi helpotuksesta ja rentoutui silmissä.

Kuzja vaikuttaa ystävälliseltä ja kiltiltä tytöltä - sellaiselta, joka ei tee itsestään numeroa, mutta joka kuitenkin ottaa huomion onnellisena vastaan. Ainakin vielä Kuzja tulee nätisti toimeen toisten koirien kanssa, vaikka se joutui niiden kiusaamaksikin.

Vaikka Kuzjalla on ollut omistajat, emme tiedä tarkemmin, millaisissa oloissa se on asunut. Kuzja on hyvin laiha, joten ainakin sen ruokinta on ollut retuperällä. Venäjällä koirat asuvat usein ulkona, joten saattaa olla, ettei Kuzjallakaan ole kokemusta sisällä asumisesta. Kuzja saattaa siis tarvita opastusta kaikissa kotikoiran taidoissa yksinjäämisestä ja hihnakävelystä alkaen. Kuzja on kokenut jo kerran karun hylkäämisen - jos Kuzja tuntuu sinulle sopivalta koiralta ja haluat tarjota sille kodin, olethan varma, ettei mikään mahti maailmassa saa sinua aiheuttamaan Kuzjalle pettymystä ja hylkäämään sitä vielä kerran?

Viipurin koirat - Kuzja 26.5.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.