Adela

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 9/2016

27.1.2017
Adela muutti omaan kotiin.

15.1.2017
Mutkaton Adela hurmaa kenet tahansa! Häntä viuhuu lujaa, kun Adela tepsuttaa tervehtimään.

Adela päätyi Olgan hoiviin loppuvuodesta. Se on ehtinyt kasvaa tarhalla iloiseksi veijariksi, joka rakastaa niin tuttuja kuin tuntemattomiakin. Siskonsa Abellan tavoin Adela vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja avoimelta tytöltä.

Adela juoksee pentulauman etunenässä vastaan, kun Olgan tarhalle astuu sisään. Riemulla ei tahdo olla rajoja, kun Adela pääsee tutustumaan tulijoihin. Isossa pentulaumassa Adela tuntuu olevan kuin kotonaan, mutta silti ihmisten seuraa ei voita mikään.

Adela on tarhaoloissa hyvin reipas tyttö, mutta koska se on ehtinyt kasvaa tarhalla jo tovin, on hyvin mahdollista, että tulevassa kodissa sitä tulevat jännittämään aluksi uudet asiat. Siksi uuden omistajan tuleekin ymmärtää, että alkuun Adela voi tarvita aikaa ja rauhallista ohjaamista kaikkeen uuteen tutustumisessa.

Adelasta kasvaa aikuisena vähintään keskikokoinen tyttö. Siinä lienee isompikin ripaus saksanpaimenkoiraa mukana, joten todennäköisesti Adela tulee olemaan aktiivinen tyttö aikuisena. Pelkkä sohvanlämmittimen rooli ei Adelaa siis kiinnosta, mutta paikka reippaana lenkkikaverina ja tietysti parhaana ystävänä olisi se Adelan toivekoti. Adelan uudella omistajalla tulee olla myös ymmärrystä nuoren koiran kasvattamisesta ja sellaisen kanssa elämisestä: arkiset taidot on opetettava pitkäjänteisesti ja palkisemalla toivotusta. Jos sohvannurkkaa on joskus järsitty, niin se kuuluu elämään, eikä kenenkään maailma siihen kaadu.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.