Veikko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 2007

12.11.2017
Veikko sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

11.10.2017
Veikko pääsi Suomeen kotihoitoon. Veikosta ei oteta tällä hetkellä hakemuksia käsiteltäväksi. 

21.9.2017
Veikko oli sysätty auton kyydistä Rättijärven huoltoasemalle ja siellä pappa pyöri tietämättä minne mennä ja pyrki sisälle autoihin.

Yhdistyksemme aktiivi törmäsi tähän vanhaan veikkoseen jokin aika sitten tarhamatkallaan. Iloisena pappa hyppäsi auton kyytiin ja matkasi Irinan tarhalle. Veikko on jo iäkkäämpi herra, vuosia on kertynyt arviolta kymmenkunta. Veikolla on varmasti ollut jonkinlainen koti ja se kaipaa kovasti ihmisten seuraan. Tarhan häkki ei selvästikään ole papan mieleen. Joka kerta kävelylle päästessään pappa yrittää pyrkiä kohti autoja ja avoimesta ovesta se hyppää autoon välittömästi toivoen, että auto veisi pois tarhalta ja takaisin kotiin. Veikko jakaa häkin yhdessä nuoremman tyttökoiran kanssa. Ainakin ihmisen huomiosta Veikko on hieman mustasukkainen häkkikaverilleen. Ihmiset ovat Veikolle hyvin tärkeitä ja se jaksaisi nauttia rapsutuksista ja huomiosta vaikka loputtomiin. Myös huopaantuneet karvatakut Veikko antoi kiltisti nyhtää irti ja myös hampaita ja korvia sai tutkailla ilman vastaväitteitä.

Vanhan herran soisi pääsevän omaan kotiin ennen talven pakkasia. Vaikka Veikolla onkin jo ikää, on sillä vielä paljon rakkautta annettavana uudelle perheelleen ja ikäisekseen pappa vaikuttaa varsin reippaalta. Tietysti tulevan kodin on varauduttava hoitamaan ennemmin tai myöhemmin ilmaantuvia vanhuuden vaivoja. Veikon käytöksestä päätellen sillä on ollut aiemmin koti, mutta emme tiedä lainkaan millainen. Saattaa olla, että kodista huolimatta Veikko ei välttämättä koskaan ole esimerkiksi asunut sisällä asunnossa. Mutta vanhakin koira oppii kyllä uusia temppuja ja rodulleen ominaiseen tapaan Veikko nauttii kaikesta tekemisestä ihmisen kanssa. Tarhalla Veikkoa on silloin tällöin ulkoilutettu hihnassa ja se nauttii kävelyistä valtavasti.

Veikko tulee kiintymään omiin ihmisiinsä lujasti. Veikko todella ansaitsee perheen, joka kiintyy siihen yhtä syvästi ja sitoutuu huolehtimaan papasta loppuun asti.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.