Aulis

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45-50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2016

12.4.2020
Aulikselle päivitettiin uusia kuvia omasta kodistaan. 

4.3.2017
Aulis sai kodin Vantaalta.

22.2.2017
Aulis on ollut kotihoidossa nyt vajaat kaksi viikkoa ja on sopeutunut kotikoiran elämään hienosti! Aulis odottaa kotia Helsingissä.

Ensimmäiset päivät korvat luimussa läähättävästä ja sinne tänne sinkoilevasta hätääntyneen oloisesta koirasta on kuoriutunut leikkisä ja elämäniloinen poika, joka rakastaa sydämensä pohjasta ihan jokaista ihmistä, joka vähänkään osoittaa sille huomiota. Yhteiselo perheen tyttökoiran kanssa on sujunut alusta asti hyvin, eikä muidenkaan koirien kanssa ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Vieraat otetaan kaikki iloisesti vastaan ja oman ihmisen kainaloon on mukava käpertyä.

Aulis osaa kulkea hienosti hihnassa ja leikkii mielellään koirakavereidensa kanssa. Jotkut uudet asiat, kuten kovaääniset lapset, pulkat ja yllättävät tilanteet saavat Auliksen vielä jonkin verran jännittämään, mutta sekin varmasti helpottaa ajan kanssa. Rappuset Aulis kipittää reippaasti ylös, mutta alas se ei vielä uskalla kulkea. Sitä harjoitellaan päivä päivältä pikkuhiljaa.

Aulis on näiden vajaan kahden viikon aikana oppinut sisäsiistiksi, ja pesut, harjaamiset sekä kynsien leikkuu sujuvat ongelmitta. Kotiin Aulis jää kiltisti hoitosiskonsa kanssa kahdestaan tai yksin, ei hauku eikä ulvo ja ihmisen palattua kotiin se juoksee aina riemuissaan tervehtimään. Aulis on lisäksi päässyt matkustamaan autossa, bussissa ja junassa ja tämä on sujunut hienosti.

Aulis on aktiivinen nuori koira, joka toivoo loppuelämän kodiltaan paljon yhteistä aikaa, liikuntaa ja peruskoulutusta. Auliksella on kultainen luonne, se on loputtoman ihmisrakas ja ystävällinen koira, joten siitä saa upean perheenjäsenen ja ystävän. Kiva koirakaveri voisi olla Auliksen mieleen, mutta reippaana poikana se sopeutuisi varmasti myös perheen ainoaksi koiraksi.

Viipurin koirat - Aulis kotihoidossa 2/2017

9.2.2017
Aulis-poika pääsi kylmältä tarhalta Suomeen ja opettelee hienoksi kotikoiraksi Helsingissä!

24.8.2016
Aulis on reipas ja ihmisrakas poika, ihana viikarimainen hurmuri. Tarhaelämä riittäisi jo Aulikselle ja matkalippua Suomeen odotetaan kärsimättömästi!

Aulis on sinnikäs poika, joka tuotiin Irinan tarhalle heikossa kunnossa. Kotihoidossa Aulis kuitenkin kuntoutui ja on nyt ihan valmis muuttamaan omaan kotiin. Auliksesta on kasvanut iloinen vintiö, joka rakastaa kaikkia ihmisiä koko pienellä sydämellään. Syliin nostaminen saa Auliksen kuitenkin vähän jännittämään, mutta se nyt ei ole mikään ihme, kun poika on joutunut kasvamaan pääasiassa tarhaoloissa, eikä niissä ihmisten huomiota riitä pennuille kuin hiukkasen kerrallaan.

Aulis asuu isossa pentulaumassa ja tulee sujuvasti juttuun kavereiden kanssa. Painileikit kavereiden kanssa vaikuttavat sen mielestä hyvin hauskoilta, mutta siltikään ne eivät voita ihmisten seuraa ja huomiota. Kun Aulis vain näkeekin ihmisten liikkuvan aitauksen lähellä, alkaa tiivis tapittaminen aidan reunalla ja selvästi suuret toiveet siitä, että ohikulkija ehtisi poiketa aitauksessa rapsutushetkeä viettämässä.

Aulis vaikuttaa avoimelta ja sosiaaliselta pojalta, jonka uskoisi sopeutuvan mutkattomasti niin maalle kuin kaupunkiinkin. Aulis kasvaa keskikokoiseksi aikuisena, joten selvää on, että uudella omistajalla tulee riittää kiinnostusta pojan arkiseen tapakasvatukseen sekä reippaaseen päivittäiseen ulkoiluun ja puuhailuun koiran kanssa. Jos Aulis saisi kirjoittaa toivomuslistan, kuuluisi siihen ainakin se ihana omistaja, muutama kiva kurssi koirakoulussa, riehumishetkiä koirakavereiden kanssa, paljon herkkuja ja rapsutuksia, pitkiä lenkkejä ja niiden päätteeksi sohvalla köllöttelyä...

Jos olet harkinnut koiralle kodin tarjoamista hyvin tarkoin, eivätkä nakerrellut sohvan kulmat tai tuhotut lempikengät, muutokset elämässä tai yllättävästi eteen tulevat haasteet saa sinua harkitsemaan koirasta luopumista, odottaa Aulis yhteydenottoasi.

Viipurin koirat - Aulis 9.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.