Carla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2015

16.4.2017
Carla sai kodin Kurikasta.

19.1.2017
Veikeästä Carla-tytöstä ei hakemuksia ole juurikaan tullut, vaikka tyttö on iloinen ja reipas kotikoira. Carla odottaa kotia Pirkanmaalla.

On ihme, ettei kukaan ole huomannut näin ihanaa ja kultaista tyttöä! Carla on kotihoidossa päässyt jo mukavasti kotikoiran elämän alkuun, vaikka toki joissakin asioissa riittää vielä opeteltavaa. Tyttö rakastaa ihmisiä niin paljon, että se ei oikein pidä yksin jäämisestä. Itsekseen kotona olossa on vielä siis opeteltavaa, mutta sitoutuneen omistajan kanssa tämä fiksu tyttö varmasti oppii rauhoittumaan myös yksin ollessaan. Tätä asiaa toki työstetään myös kotihoidossa koko ajan.

Carlalle paras koti voisikin olla sellainen, jossa olisi koirakaveri pitämässä seuraa. Silloin Carlan ei tarvitsisi jäädä ihan yksin ja omistajasta erossa oleminen ei olisikaan ehkä niin ihmeellistä. Aktiivinen ilopilleri nauttisi varmasti muutenkin leikkikaverista.

Kotihoidossa Carlalla on seurana kissoja, joten se sopii hyvin myös kissalliseen kotiin. Kissoista ei Carlalle hoitopaikassa ole juurikaan seuraa, koska ne eivät halua leikkiä Carlan kanssa - sepäs onkin leikkisän tytön mielestä tylsää!

14.11.2016
Carla on reilun kuukauden aikana oppinut paljon kotikoiran elämästä. Iloinen Carla odottaa kotiehdokkaita Turussa.

Kotihoitaja kertoo Carlasta:

"Carla - tai Pienikoira, kuten häntä täällä hoitopaikassa kutsutaan - on ihanan iloinen ja valoisa koira. Lenkeillä se tahtoisi tervehtiä joka ikistä vastaantulijaa, olivat nämä sitten mitä tahansa. Tulee hienosti toimeen kissojen sekä muiden koirien kanssa. Yksinoloja tässä vielä lisätyöstetään, sillä Carla tahtoisi osallistua ihan kaikkeen puuhailuun eikä ymmärrä, ettei ihan kaikkialle valitettavasti sovi tulla mukaan. Yksinolojen aikana Carla saattaakin toisinaan keksiä pieniä kujeita. Se on kuitenkin yhä enenevissä määrin kykenevä yksinolojen aikana keskittymään herkuilla täytettyihin aktivointileluihin ja osaa jo rauhoittua huilaamaankin. Pissavahinkoja saattaa vielä ajoittain ilmetä yksinolojen aikana tai muissa jännittävissä, kierroksia nostattavissa hetkissä, kuten kyläilytilanteissa.

Luulen, että Carla arvostaisi tulevassa kodissa koirakaveria tosi paljon. Koirana Carla on helppolukuinen ja se viestii mukavasti myös muiden koirien kanssa. Koirapuistossa emme toistaiseksi ole käyneet, mutta aidatulla naapuripihalla on toinen nuori, jaksava koirakaveri, jonka kanssa Carla mielellään kaahaa vapaana omenapuiden katveessa. Carla on todella nopeasti oppiva, herkuilla motivoitava ja hyvä käyttämään nenäänsä. Se omaa myös varsin liikunnallisen rakenteen. Lenkkeily Carlan kanssa on mukavaa ja voisin kuvitella siitä harrastuskoirana olevan vaikka mihin. Carla ei juurikaan hauku. Talosta käsin se saattaa toisinaan murahdella tontinohikulkijoille, mutta tämäkin on ollut tosi vähäistä. En välttämättä näe Carlaa pikkulapsiperheen koirana, vaikka se lapsista hurjasti tykkääkin.

Uuden kodin on hyvä omata ymmärrystä, että uusissa, yllättävissä ja epävarmuutta herättävissä tilanteissa Carla saattaa ilmaista itseään alkuun muristen, varuiksi omaa tilaansa puolustellen, jolloin on tärkeää tehdä tutustuttaminen rauhassa ja pakotta, pidemmän kaavan kautta. Olemme täällä hoitopaikassa pyrkineet tapaamaan uudet kyläilijät ensialkuun ulkona ja vasta sitten siirtymään sisätiloihin yhdessä, sekä vielä minimoimaan samanaikaiset stressitekijät. Tähän mennessä Carla on hurmannut ihan kaikki, sillä onhan se varsinainen aarre."

13.10.2016
Ja viimeinen c-sisko Suomessa! Carla sai kotihoitopaikan ja ottaa kotiehdokkaita vastaan Turussa.

1.11.2015
Carla haluaa sellaisen kodin, jossa riittää touhua ja tekemistä! Carla on reipas ja sosiaalinen tyttö, joka rakastaa uusia tuttavuuksia.

Carla, Claudia ja Coral ovat kolme siskosta, jotka päätyivät yhdessä Irinan tarhalle syksyllä. Jostain syystä kolmikko hylättiin kerralla eivätkä siskot voi nyt toivoa kuin onnensa kääntyvän ja matkan omiin koteihin Suomeen alkavan.

Siskokset ovat luonteeltaan hyvin samanlaisia: iloisia ja rakastettavia hassuttelijoita. Ne hakevat kilpaa ihmisten huomiota ja ovat onnesta soikeina, kun saavat hetkenkin rapsutuksia ja pari herkkupalaa päälle.

Carla katsoo syvälle silmiin häntä huiskien: onpas ihanaa, kun tulit meitä tervehtimään! Carlan ihmisrakkaudella ei ole rajaa, sillä se tuntuu suhtautuvan hyvin iloisesti ja luottavaisesti jokaiseen vieraaseen. Syliin nostaminenkin taisi Carlasta olla ihan hauska juttu, pääseehän silloin huomion keskipisteeksi!

Carlasta kasvaa keskikokoinen tyttö aikuisena. Jos tunnet, että sinulla riittää aikaa ja viitseliäisyyttä nuoren koiratytön opastamiseen kunnon koirakansalaiseksi, ja huumorintajusi riittää, vaikka kaikki ei aina ihan sujuisi kuin Strömsössä, niin Carla odottaa yhteydenottoasi! Carla lupaa varttua fiksuksi ja filmaattiseksi tytöksi - kunhan se vain löytää arvoisensa omistajan.

Viipurin koirat - Claudia, Carla & Coral 24.10.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.