Margo

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/isoksi
Syntymäaika: 4/2017

22.9.2017
Margo sai kodin Mäntsälästä.

14.9.2017
Margo pääsi Suomen puolelle kotihoitoon ja odottaa adoptiohakemuksia Vihdissä.

25.8.2017
”Olikos niin ettei passikuvassa saa hymyillä?”, tuumii reipas ja ihmisrakas Margo. Ei kannata siis antaa kuvan hämätä!

Tyttö pitää ilmeen peruslukemilla kuvauksen ajan, vaikka muutoin Margo onkin varsinainen ilopilleri! Tytön unelmoivassa katseessa on toivomus omasta kodista, lämmöstä, turvasta ja ikiomasta ihmisestä. Tämähän pitäisi olla ihan arkipäiväistä jokaiselle koiralle, mutta kodittomaksi syntyneelle se on suuri haave. Ennen haaveen täyttymistä täytyy vain yrittää selvitä elämässä.

Se on tällä hetkellä Margonkin kohtalo. Onneksi kolme muuta sisarusta ovat samalla tarhalla turvaa tuomassa. Päivät kuluvat pentupainia jytistäessä ja kaikkea uutta ihmeellisestä kummastellessa. Tarhaolosuhteissa pennuille usein kehittyykin taitava koirakielen lukutaito ja sosiaalisuus muita koiria kohtaan.

Ihmiskontaktit jäävät vähäisemmäksi, mutta Margon kohdalla ainakin intoa ja rohkeutta riittää ihmisten kanssa. Tytön häntä vipattaa ja tassut pompottaa koko koiraa, kun vierailija saapuu paikalle. Margo niin mielellään pusuttaisi tulijaa. Koko sisarusparvi näyttää olevan reippaita ja rohkeita ihmisten seurassa. Tällaisesta käyttäytymisestä päätellen voisi uskoa, ettei kovin ikäviä kokemuksia Margolle tai sisarukselle ole ihmisten kanssa sattunut. 

Sisaruksia on neljä ja kaikki ovat tyttöjä. Margon lisäksi siskoparveen kuuluu Mila, Mina ja Motja. Koditon emo oli tullut kantavaksi, ties monettako kertaa elämänsä aikana ja synnytti siskokset maaseudulla. Onneksi tuo sisarussarja löydettiin ja saatiin kiinni. Tie vei Olgan tarhalle, jossa on turvallisempaa kasvaa ja ruokaakin tarjolla. Vaikkakin olosuhteet tarhalla ovat ankeat, pystytään siskosia auttamaan. Ja myös huolehtimaan, ettei lisää kodittomia koiria syntyisi, ainakaan tälle sisarusparvelle.

Margo on reipas ja sosiaalinen koira, joten sekä kaupunki että maaseutu ovat asuinpaikkana mahdollisia. Näin rohkean tytön uskomme pärjäävän ainoanakin koirana. Mutta varmastikin kiva kaveri on myös mieluinen yllätys. Muutto tarhalta uuteen kotiin ja vieraisiin ympyröihin on iso muutos tällä hetkellä varsin rajattuun elämään. Ja se voi saada reippaan Margonkin alkuun ujostelemaan, siihen uuden omistajan tulee olla varautunut.

Margolla on ikää vasta nelisen kuukautta, joten apua ja hellää ohjausta tullaan tarvitsemaan kotitaitojen opettelussa. Monenmoista opeteltavaa riittää kotielämään totutellessa, esimerkiksi sisäsiisteyttä, kauniita käytöstapoja ja hihnassa kävelyä. On kuitenkin helppo uskoa, että Margon kaltainen rohkea ja innokas pentu kykenee asiat omaksumaan rauhallisella opastuksella. Margo etsii loppuelämän kotia, joten harkitsethan tarkkaan. Mikäli sinusta tuntuu, että Margo on juuri sinulle sopiva elämän sulostuttaja. Margo mielellään kuulee sinusta ja odottaa hakemustasi.

Viipurin koirat - Margo 10.9.2017

Viipurin koirat - Olgan M-pennut

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.