Pietari

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 5/2016

9.2.2017
Pietari muutti toisen viipurilaisen kaveriksi Haminaan.

21.1.2017
Kaunis ja reipastunut Pietari ihmettelee missä oma koti viipyy. Pietaria pääsee tapaamaan Kotkassa.

Pietari on saanut opetella kotikoiran elämää nyt muutaman kuukauden ajan hoitopaikassaan. Monet asiat sujuvat jo hyvin. Pietari on sisäsiisti, hoitotoimenpiteet poika antaa tehdä nätisti ja hihnassa lenkkeily sujuu hyvin. Muut ohikulkijat ohitetaan mallikkaasti ja liikennekin saa mennä menojaan. Koirakaverin kanssa lenkkeillessä Pietari on itsevarmempi, yksin vähän epävarmempi. Pietari on oppinut hienosti pyynnöstä istumaan, menemään makuulleen ja tulemaan luokse.

Pietari on hyvin kiltti ja alistuvainen poika. Koiravieraiden kanssa se tulee hyvin juttuun, mutta uusiin ihmisiin tutustutaan rauhalliseen tahtiin. Kissat ovat Pietarin kavereita ja sellaisia voi olla uudessakin kodissa. Pietari toivoo edelleen, että omassa kodissa odottaisi koirakaveri. Kunpa se Oikea vihdoin osuisi kohdalle. 

28.11.2016
Kauniimpaa koiraa ei ihan heti kävele vastaan. Pietari on nyt saanut harjoitella pari viikkoa kotikoiran elämää, ja paljon uusia asioita on opittu!

Ujoa Pietaria lykästi, kun se pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia ja muutti hoitopaikkaan Kotkaan. Muutamassa viikossa on tapahtunut paljon reipastumista ja hoitopaikan ihmisten kanssa turhat ujostelut ovatkin jääneet jo pojalta pois. Kotiväelle Pietari on kiltti ja ystävällinen pentu, mutta vieraiden kohtaaminen vielä vähän jännittää. Herkut kuitenkin maistuvat tuntemattomankin kädestä.

Pietari on alusta alkaen viihtynyt paljon ulkona, ja se lähtee mielellään ulos lenkille ja tutkimaan uusia reittejä. Ohi ajavat autot eivät tunnu Pietaria sen kummemmin hetkauttavan, mutta isoja rekkoja täytyy jäädä vähän ihmettelemään. Omalla aidatulla pihalla Pietari saa juosta ja temmeltää vapaasti, ja se onkin näyttänyt jo leikkisän puolensa pistämällä leikiksi hoitopaikan oman koiran kanssa.

Hoitopaikan vanhempi uroskoira on Pietarille tärkeä tuki ja turva, ja sen vuoksi Pietari haluaisi muuttaa vain sellaiseen kotii, missä sitä odottaa mukava koirakaveri tai miksei useampikin. Pietarin hoitopaikassa on myös kissoja. Kissoihin Pietari suhtautuu uteliaasti mutta ystävällisesti, joten myös kissallinen koti voisi tulla kyseeseen. Sisäsiisteyttä Pietari vielä harjoittelee.

Pietari on kaunis, ystävällinen ja kiltti poika, joka suhtautuu joihinkin uusiin asioihin ja ihmisiin vielä hieman varoen. Pennun kasvavaa uteliaisuutta on kuitenkin jo havaittavissa. Pietari haluaisi löytää jostain oikeanlaisen ihmisen ja kodin, missä pojalle olisi tarjolla aikaa, ymmärrystä ja rutkasti rakkautta vuosiksi eteenpäin!

Painoa Pietarilla on tällä hetkellä noin 17 kiloa.

Viipurin koirat - Pietari kotihoidossa 12/2016

17.11.2016
Kaunis Pietari pääsi Suomeen kotihoitoon reipastumaan ja opettelemaan kotikoiran taitoja. Pietariin pääsee tutustumaan Kotkassa.

12.9.2016
Pietari on edelleen varovainen poika, mutta on jonkin verran rohkaistunut ja antaa käsitellä itseään nätisti.

Pietari on muuttanut sisarustensa tavoin Irinan piha-aitauksesta tarhalle. Pietari on utelias ihmisten suhteen ja pyörii aitauksessa kun vieraat häärivät siellä. Se ei piiloudu koppiin, mutta ei siltikään tohdi omaehtoisesti tulemaan rapsuteltavaksi. Kunpa kauniille Pietarille löytyisi pian oma koti, jotta se pääsisi reipastumaan!

Viipurin koirat - Pietari 16.11.2016

25.8.2016
Pietari on hyvin suloinen pentu, mutta myös vielä kovin varovainen poika. Pietari etsii ymmärtäväistä omistajaa, joka osaa rohkaista ujoa pentua.

Pietari kuuluu pentulaumaan, joka pelastettiin Irinan tarhalle loppukesästä. Kaksi emoa ja niiden pennut toimitettiin samassa kasassa tarhalle, ja koska pentueet olivat menneet jo iloisesti keskenään sekaisin, emme ole varmoja, että ketkä niistä ovat sisaruksia keskenään. Pietarin sisaruksia ja kavereita ovat PauliPaavoPatrikPekkoPenni ja Pilke.

Pietari on pentueen arimpia. Se ei tohdi itse lähestyä vieraita ja kuvaamista varten saimmekin hieman juonitella, että saimme Pietarin syliin ja kuvattavaksi. Pietari oli kovin jännittynyt syliin joutumisesta, mutta siitäkin huolimatta se nökötti siinä kiltisti. Ja hyvä niin, sillä tämä lienee Pietarin ainoa mahdollisuus päästä kotiin. 

Reipas koirakaveri on aina iso plussa varovaista pentua kotiutettaessa. Pietarin kohdalla tästä vaatimuksesta ei ainakaan vielä tingitä, sillä ainoaksi koiraksi muuttaminen voi olla Pietarille liian vaikea paikka. Myös omistajalla tulee olla riittävästi ymmärtämystä ja pitkää pinnaa, jotta voimme olla varmoja, että Pietari osataan totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin rauhassa ja koiran omassa tahdissa.

Pietarista kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka Pietari vielä ujostelee uusissa tilanteissa, reipastuu se kotioloissa varmasti, ja silloin se saattaa keksiä vaikka mitä kepposia, ihan kuten nuoren koiran kuuluukin. Silloin mitataan omistajan kärsivällisyyttä, mutta rakkaudella ja johdonmukaisella koulutuksella siitäkin selvitään!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.