Muris

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 5/2016

10.12.2017
Muris löysi oman kodin.

20.10.2017
Muris kävi kastroitavana.

4.10.2017
Muris etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Muris asuu hoitopaikassa ja odottaa adoptiohakemuksia toisen viipurilaisen kaverina.

Hoitaja kehuu Murista viisaaksi ja kiltiksi koiraksi. Suloisesta pennusta on kasvanut hieno nuori uros, joka ihastuttaa koko komeudellaan. Muris etsii kotia, jossa jaksetaan jatkaa hoitopaikassa aloitettua koulutusta. Nuori uros tarvitsee virikkeitä ja kärsivällistä ohjausta arjen askareissa. Esimerkiksi hihnakäytös sujuu päivä päivältä paremmin ja Muris osaakin jo tulla hienosti takaisin taluttajansa viereen hihnan kiristyessä. Kuitenkin hienosäätöä hihnakoulutuksessa on syytä jatkaa vielä uudessa kodissa.

Muris on hyvin herkkä, ihmisrakas ja lempeä koira. Se rakastaa omaa ihmistään yli kaiken ja nauttii koirakaverin kanssa leikkimisestä. Muriksen mieleen voisikin olla koti, jossa sillä olisi kiva tyttökaveri leikkiseurana ja antamassa kotiutusohjeita. Hoitajan lähtiessä töihin jää poika mukavasti kaverin kanssa kotiin. Kaveri tuo Murikselle turvaa yksinoloon, koska poikaa saattaa muuten vähän huolestuttaa ihmisen katoaminen päiväksi. Yksinoloa on hoitopaikassa harjoiteltu muun muassa jättämällä pojalle virikkeitä yksinolon ajaksi. Muris keskittyy namien etsimiseen ja aktivointileluihin, jolloin yksinolo ei olekaan pelottavaa. Yksinoloa kannattaa kuitenkin harjoitella huolellisesti uudessa kodissa.

Muris on tullut kivasti toimeen tapaamiensa koirien kanssa ja on ollut ystävällinen vieraille ihmisille. Hoitajan mukaan ’’Muris on kuin vanha koira nuoren pojan kehossa’’. Tällä tarkoitetaan pojan ystävällistä ja viisasta katsetta. Muris ei myöskään tyypillisen nuoren uroksen tavoin ole mahdoton koheltaja, vaan osaa rauhoittua, keskittyä ja oppii nopeasti. Sohvaperunaksi Muriksesta ei kuitenkaan ole, vaan se tarvitsee runsasta liikuntaa ja aktivointia jo ihan kokonsakin puolesta. Poika painaa himpun verran alle 30 kg ja korkeutta on noin 60 cm.

Komea poika on myös varsinainen herrasmies ja antaa käsitellä sekä tutkia itseään hienosti. Muris antaa leikata itseltään kynnet, tutkia korvat, hampaat ja harjata turkkiaan. Muris kastroidaan ennen uuteen kotiin muuttamista. Muris asuisi mielellään kodissa, jossa sillä olisi oma piha. Poika toivoo, että saisi pian ikioman kodin, jossa siihen sitouduttaisiin sen elämän loppuun asti. Se toivoo, että oma koti olisi turvallinen ja sillä olisi ihan ikioma ihminen, jonka kanssa saisi kulkea rinnakkain.

Kuulostaako Muris juuri sinun perheeseesi sopivalta koiralta? Mikäli Muris muutti jo kuvauksen perusteella asumaan sydämeesi, odottaa poika toiveikkaana adoptiohakemustasi.

7.10.2016
Muris löysi kodin Turusta.

2.10.2016
Muris pääsi kotihoitoon Somerolle. 

Viipurin koirat - Muris 3.9.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.