Wiljo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2017

5.11.2018
Wiljon kuulumisia omasta kodista:

”Esra eli tarhanimeltään Wiljo, muutti omaan kotiin vuosi sitten. Esra painoi silloin noin 12kg. Herra kyllä kasvoi huimaa vauhtia ja nyt puolentoista ikävuoden kohdilla herralle on elopainoa tullut noin 23kg. Kauheasti kehuttu kauniiksi, hoikaksi ja sporttiseksi koiraksi ja sitähän hän on.

Painia harrastetaan kaksi kertaa isompien kanssa, kaikkien kanssa juostaan ja pienempien pentujen kanssa osataan leikkiä todella nätisti ja hillitä tätä huimaa vauhtia. Hyppimistä ei kyllä pysäytä kukaan eikä mikään vapaana ollessa, vaan kaiken maailman kivet ja kalliot käydään aina läpi. 

Esra on tullut toimeen jokaisen koiran sekä ihmisen kanssa, yhtä koiraa lukuunottamatta. Pienemmät lapset ovat vieläkin hieman kierrettäviä persoonia, eikä aina turhan lähelle uskalla. Tosin lastenvaunut ovat poikkeus, joita on aina kiva tutkia. Myös parivuotiaan siskontytön kanssa pärjäävät loistavasti.

Nyt syksyllä käytiin rokotukset uusimassa ja on niin terve ja hyvässä kunnossa koko poika. Todella tottelevainen ja fiksu nuori herra, joka ilolla aina mukana kaikessa. Leikkisyyttä riittää vielä suhteellisen paljon, mutta jokseenkin keväästä vähentynyt. Esrasta on kasvamasta nuori aikuinen tuotapikaa :) Kastrointi tapahtui helmi-maaliskuun vaihteessa, eikä se tuntunut luonteeseen tai vauhtiin vaikuttaneen hänen kohdallaan. Jos jotain niin juostaan vähintään yhtä paljon kuin ennenkin.

Esran mielestä kodin parveke on paras paikka maailmassa ollut koko kesän, kun näkee kaikki ihmiset ja auringossa ollut ihana lököillä! Vaikka parvekkeella oltu, ei siellä ole käytännössä koskaan haukuttu, kuten muutenkaan. Haukkumista esiintyy vain pienissä määrin ja leikin äärellä, kun yritetään saada joku kaveri mukaan juoksemaan. Muuten Esra ei haukkumista harrasta ulkona taikka sisällä ollenkaan.

Hienosti ja rauhassa yhdessä eletään ja voin sanoa että Esran adoptoiminen on ollut elämäni paras päätös ja tyytyväiseltä herra näyttää myös omasta puolestaan.:)”

4.11.2017
Wiljo sai kodin Helsingistä.

26.10.2017
Kuulumisia kotihoidosta Vantaalta: "Wiljo on super kiltti, niin ihmisille kuin toisille koirille.

Aavistuksen itsepäinen ja niinkuin pennuilla on tapana, Wiljo rakastaa kenkien, tuolien, peittojen, mattojen ja miltei kaiken jyrsimistä :D hyvin on jättänyt rauhaan ne kun on saanut hampaille muuta tekemistä esim luun järsimistä. Tähän kannattaa uuden perheen kiinnittää huomioita, koska Wiljo tykkää erityisen paljon tosiaan niistä kengistä! :D sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja hihnassa kävely sujuu hyvin mallikaasti!"

8.10.2017
Wiljo pääsi pois sateiselta tarhalta ja ottaa kotiehdokkaita vastaan hoitopaikassaan Vantaalla.

14.9.2017
Onks Wiljoo näkynyt? Siellähän se kopissa kurkkii! Wiljo on vähän ujo poika, joten enemmän kuin mitään muuta Wiljo toivoisi pääsevänsä omaan kotiin.

Wiljo ja sen sisarukset WiljamiWiliWernaWenla ja Wimma päätyivät hylättyinä Irinan tarhalle kesällä. Ne olivat vielä pieniä natiaisia, jotka ihmettelivät silmät suurina tarhan äänekästä ja hektistä elämää. Nyt aikaa on kulunut jo tovi, pentue on saanut rokotukset ja tarhan arki on muuttunut niillekin arjeksi. Tarhan ei silti pitäisi olla näillekään pidemmän ajan kasvuympäristö, vaan oman kodin ja turvallisen omistajan soisi löytyvän niistä jokaiselle pian.

Wiljo on pentueen pojista ujoin. Se on selvästi utelias ja haluaisi tutustua, mutta varovaisuus voittaa helposti ja Wiljo kipittää aitauksen kopin suojiin tarkkailemaan tilannetta. Ujous on kuitenkin varmasti voitettavissa, kunhan Wiljo pääsisi omaan kotiin ja saisi oman ihmisen, joka opastaisi sitä rauhallisesti uusiin asioihin tutustumisessa.

Tarhalla kasvaminen tarkoittaa aina sitä, että pennut eivät saa ihmisten seuraa niin paljon kuin haluaisivat. Wiljonkin mielestä on hyvin jännittävää, kun tulee aika nostaa se syliin kuvaamisen ajaksi. Wiljo kuitenkin tyytyy kohtaloonsa kiltisti, eikä se räpistele pois, vaikka niin selvästi sitä jännittääkin tilanne.

Wiljosta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä tulee varmasti löytymään runsaasti nuoren pojan energiaa, kunhan kotiutuminen on hoidettu alta pois ja Wiljo pääsee reipastumaan ja nauttimaan elämästä täysin rinnoin. Wiljo etsii siis ymmärtäväistä, mutta myös aktiivista kotia, jossa halutaan opastaa tätä mainiota nuorta miestä päämääränä hyvin käyttäytyvä aikuinen koira. Wiljo varmasti arvostaisi, jos kodissa olisi jo koirakaveri näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa uusiin ja ihmellisiin tilanteisiin.

Viipurin koirat - Wiljo 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.