Wili

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2017

27.5.2019
Wilin nyk. Vilperin kuulumisia omasta kodista:

"Vilperin luonne on edelleen tullut kuorestaan, hän hassuttelee, hakee huomiota ja tulee viereen. Vilperi rakastaa muita koiria, koirapuisto onkin Vilperin lempipaikka. Tuttuja koiria on kiire moikkaamaan lenkillä.

lkuun Vilperi jännitti vieraita ihmisiä melko paljon. Ohittaessa meni niin kauas kuin hihna riitti, meille jos kylään tuli sukulaisia, niin juoksi yläkertaan piiloon. Nyt Vilperi rakastaa ihmisiä ja haluaa huomiota kaikilta. Todella harvakseltaan enää pupu menee pöksyyn.

Yksinolo sujuu todella hyvin ja erittäin harvakseltaan on mitään vahinkoja sattunut. Ikkunasta katselee usein kun tullaan kotiin, onkin mietitty katseleeko hän koko päivän ikkunasta ulos. Toisaalta useimmiten hän kyllä venyttelee sen näköisesti, että torkuilla olisi oltu. :D

Vilperiltä on testattu Leishmania, esbl ja mrsa + mrsb ja tulokset olivat kaikista negatiiviset. "

18.10.2018
Wili muutti uuteen kotiin Turkuun ja sai nimekseen Vilperi! 

15.9.2018
Hauskakorvainen Wili on ihana ja ihmisrakas koira. Wili odottaa hakemustasi pk-seudulla.

Wili on iloinen poika, joka niin rakastaa ihmisiä. Pusu jos toinenkin muiskahtelee pojalta päivän mittaan. Wili on ollut hoitopaikassaan reilut pari viikkoa ja hämmästyttänyt taidoillaan. Poika on sisäsiisti, antaa laittaa valjaat, pannan ja hihnat hienosti päälleen, sekä kävelee nätisti ulkona. Ihan heti ei uskoisikaan, että tämä kaveri on pennusta asti tarhalla kasvanut. Kuitenkin vielä moniin uusiin asioihin Wilillä on totuteltavaa. Niissä tuleekin olla valmis poikaa auttamaan.

Wilin lempipuuhaa on pehmolelujen rutistelu ja kanniskelu aarrepaikkoihin. Leikkisyyttäkin on pojassa alkanut ilmenemään, pieniä hepulikohtauksia tupsahtaa ilmoille silloin tällöin. Tullessaan Wili oli totisempi poika, jota hieman jännitti hoitopaikan koirakaveri. Wili käyttäytyi kovin nöyrästi ja ylen kohteliaasti pienempää koirakaveriaan kohtaan. Käytöksessä oli nähtävissä epävarmuutta, että mahtaako uusi koira varmasti olla turvallinen kaveriksi. Se olikin ihan ymmärrettävää kesällä tapahtuneen puremavälikohtauksen jälkeen. Muutaman päivän tutustelun jälkeen pojista on tullut ylimmät ystävykset, jotka jo nukkua pötköttelevät samalla sohvalla vierekkäin. Tulevan kodin tulee huomioida, että Wili tulee tarvitsemaan aikaa luottamuksen rakentamiseen vieraita koiria kohtaan. Wilissä ei kuitenkaan ole nähtävissä aggressiivisuutta vaan epävarmuus näkyy lähinnä vieraiden koirien väistämisenä ja tutustuminen luultavasti vaatii alkuun useamman tapaamiskerran.

Wili on kiltti ja herkkä poika, joka toivoo pääsevänsä rauhalliseen kotiin. Vähän haukkuvana Wilin koti voisi sijaita monenlaisissa asumismuodoissa, omakotitalosta kerrostaloon. Ihan kaupungin keskustan sijasta leppoisammat asuinkulmat olisivat enemmänkin pojan mieleen. Wilille tulleet puremahaavat ovat jo arpeutuneet hyvin kiinni, mutta mahdollisiin lääkärikuluihin on kuitenkin hyvä varautua. Uudessa kodissa kiva ja rauhallinen koirakaveri olisi mukava, mutta Wiliä voisi ajatella myös ainoaksi lemmikiksi. Kaikista tärkeintä vaikuttaa kuitenkin Wilille olevan oma rakastava ihminen, joka pitää tästä ihanasta pojasta huolta koko sen loppuelämän ajan.

Wilin yhteyshenkilönä toimii Arja.

30.8.2018
Viipurilaisella eläinlääkäriklinikalla pitkään haavojaan parannellut Wili pääsi muuttamaan Suomeen hoitopaikkaan.

24.8.2018
Wili osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

4.8.2018
Wili joutui toisen koiran puremaksi ja on hoidettavana Viipurin keskustassa olevalla klinikalla.

Wilille tehtiin klinikalla pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

15.7.2018
Wilistä on kasvanut ystävällinen, ihana ja mukava koirapoika. Vaikka ikää on vähän yli vuosi, ei Wili ole mikään rasavilli häseltäjä vaikka tykkääkin tulla pusuttelemaan vieraita.

Hauskan parrakas Wili odottaa tarhalla yhä omaa ihmistä. Wili jakaa saman aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon kuuluu eri ikäisiä uroksia ja narttuja, ja myös muutama Wilin sisarus. Wili tulee ainakin tarhaoloissa oikein mallikkaasti muiden kanssa juttuun eikä ole mikään riidanhaastaja. Ihmisvieraat, niin miehet kuin naisetkin, ovat tämän partakuonon mielestä ihania ja Wili tulee aina kovin mielellään rapsuteltavaksi. Missä on Wilin oma ihminen?

Viipurin koirat - Wili 4.7.2018

14.9.2017
Ihana Wili heiluttaa hurjasti häntää, kun sille vähän lepertelee. Pieni kainous voittaa hetkittäin, mutta pian Wili taas juoksee luokse ja haluaa silityksiä!

Wili ja sen sisarukset WiljamiWiljoWernaWenla ja Wimma päätyivät hylättyinä Irinan tarhalle kesällä. Ne olivat vielä pieniä natiaisia, jotka ihmettelivät silmät suurina tarhan äänekästä ja hektistä elämää. Nyt aikaa on kulunut jo tovi, pentue on saanut rokotukset ja tarhan arki on muuttunut niillekin arjeksi. Tarhan ei silti pitäisi olla näillekään pidemmän ajan kasvuympäristö, vaan oman kodin ja turvallisen omistajan soisi löytyvän niistä jokaiselle pian.

Wilissä on Wiljami-veljen kanssa paljon samaa näköä. Välillä pitää katsoa tarkasti, että kumpi veljeksistä nyt onkaan pyörimässä jaloissa. Wili on luonteeltaan utelias poika, vaikka ihan vähän vieraat ihmiset sitä välillä ujostuttaakin. Ujostelut se voittaa kuitenkin varsin nopeasti.

Tarhalla kasvaminen tarkoittaa aina sitä, että pennut eivät saa ihmisten seuraa niin paljon kuin haluaisivat. Wilinkin mielestä on vähän jännittävää, kun tulee aika nostaa se syliin kuvaamisen ajaksi. Mutta Wili kestää reippaasti sylissä olemisen pienestä jännityksestä huolimatta!

Wilistä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä tulee varmasti löytymään runsaasti nuoren pojan energiaa, kunhan kotiutuminen on hoidettu alta pois ja Wili pääsee nauttimaan elämästä täysin rinnoin. Wili etsii siis ymmärtäväistä, mutta myös aktiivista kotia, jossa halutaan opastaa tätä mainiota nuorta miestä päämääränä hyvin käyttäytyvä aikuinen koira. Voi olla, että teini-ikäisen koiran kanssa kaikki ole aina ihan pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta tiedäthän sananlaskun: lopussa kiitos seisoo. Wili lupaa, että niin käy hänenkin kanssaan, kunhan uudella omistajalla riittää pitkää pinnaa nuoren pojan kouluttamisessa!

Viipurin koirat - Wili 10.11.2017

Viipurin koirat - Wili 21.10.2017

Viipurin koirat - Wili 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.