Kajo

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 6/2017

22.7.2018
Kajo sai kodin Mäntsälästä.

5.3.3018
Kajo on komea ja hieman arka nuori poika, jonka mielipuuhaa on ehdottomasti lenkkeily. Kajo odottaa kotia Helsingissä.

Kajosta mikään ei ole niin mukavaa kuin kirmailu lumihangessa tai nuuskuttelu metsässä. Kajo antaa nätisti pukea valjaat ja istuu odottamaan ihmisten pukeutumista. Alkumatkasta poika on niin innoissaan, että vetää, mutta pian meno jo rauhoittuu ja hihnakävely sujuu kuin vanhalla tekijällä. Myös toisten nelijalkaisten tapaaminen on kovin mukavaa ja Kajo mieluusti moikkaisikin kaikkia vastaantulijoita ja ei välitä toisten murahduksista tai haukunnastakaan. Vilkkaamilla teillä ohiajavat meteliä pitävät kuorma-autot ovat Kajosta hieman jännittäviä, mutta jännitys unohtuu pian.

Kotona Kajo pitää namien etsimisestä piiloista ja leikkii myös mielellään keskenään. Reipas poika on nameilla helposti motivoitavissa ja osaa jo istua ja odottaa sekä tulla luokse. Sohvalla lököttely ja ikkunasta ulos katselu ovat myös mieluisaa puuhaa. Kajo on sisäsiisti ja nukkuu rauhallisesti yöt. Aamulehden aiheuttamaa postiluukun kolahdusta pitää käydä tarkistamassa, mutta muuten Kajo ei välitä rappukäytävästä kuuluvista äänistä.

Vaikka Kajo onkin perusluonteeltaan iloinen ja reipas, pelkää Kajo miehiä. Pelko miehiä kohtaan näkyy haukkumisena ja murisemisena. Tulevan kodin pitäisikin tulevan kodin olla valmis epävarman koiran luottamuksen voittamiseksi.

2.3.2018
Komea Kajo etsii ymmärtäväistä omistajaa, sillä Kajoa jännittää tavata erityisesti miehiä. Kajo odottaa kotia Jyväskylässä.

Kajo tutkittiin ja kuvattiin juuri eläinlääkärillä ja todettiin terveeksi pojaksi myös luustoltaan.

14.1.2018
Kajo odottaa adoptiohakemuksia Helsingissä. Kotihoitaja kertoo tuoreita kuulumisia hoitopaikasta: 

Komeaa Kajo-poikaa jännitti Suomeen tulo kovin, joten ensimmäiset päivät menivät lähinnä sohvalta seuraillessa. Ensimmäisten päivien enimmät jännitykset ovat kuitenkin jo karisseet pois. Toki vieläkin jotkin asiat jännittävät, kuten vieraiden koirien ohittaminen kävelyllä. Sporttisena poikana Kajo viihtyy paljon ulkona. Varsinkin metsässä kirmailu on sille mieluista puuha. Tuntuukin siltä, että Kajo voisi viettää metsässä koko päivän. Vieraisiin ihmisiin suhtautuu vielä hieman varoen, mutta ei missään nimess aggressiivisesti. Kajo tykkää läheisyydestä, kuten halailusta ja pussailusta ja illat Kajo viettääkin sohvalla kotihoitajien kainalossa. Kaiken kaikkiaan Kajo on utelias ja kiltti pentu, jolla menee vielä vähän aikaa tottua uuteen elämään. 

4.1.2018
Kajolla kävi tuuri ja se matkasi hoitopaikkaan Helsinkiin.

1.10.2017
Kajo-poika on iloinen pusumaakari, joka kiepsahtaa sylissä vaikka selälleen jatkaen iloista hännänvispausta.

Pieni Kajo ei montaa sekuntia malta paikoillaan pysyä. Miten se voisikaan. Pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen poika saa vihdoin ihmisiä luokseen. Rapsutukset ja hellittelyt on parasta mitä se tietää, eikä niistä voi mitenkään saada tarpeekseen. Kajo asustaa usean muun pennun kanssa pienessä häkissä, jossa se odottaa kovasti matkalippua Suomeen. Kajon elämästä ennen tarhalle saapumista ei ole tietoa, mutta sen verran luottavaisesti se suhtautuu ihmisiin, ettei se mikään metsän keskeltä pyydetty villikoiranpentu ole. Kaikkea muuta.

Kajon tulevan omistajan on ymmärrettävä, ettei poika ole lyhyen elämänsä aikana välttämättä koskaan päässyt kokemaan kotikoiran turvallista ja mukavaa elämää. Sisäsiisteys, yksin oleminen, hihnassa kulkeminen.. Harjoitukset täytyy aloittaa aivan alusta. Vastoinkäymisiä voi matkalla tulla eteen, mutta haasteethan on tehty voitettaviksi - eikö? Ihmisrakas ja ohutkarvainen Kajo toivoo kovasti, ettei sen tarvitsisi jäädä kylmälle tarhalle värjöttelemään, vaan oma lämmin koti löytyisi pikaisesti. 

Viipurin koirat - Kajo 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.