Bamse

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2017

29.1.2018
Bamse sai kodin Helsingistä.

13.1.2018
Bamse on mainio ja valloittava koirapoika, jonka kotikoiruuden alkutaival on lähtenyt sujumaan hienosti! Bamse on tavattavissa Helsingissä.

Saapuessaan Suomeen Bamse näytti aivan pieneltä karhunpojalta, sillä sen häntä ja korvat olivat aivan kateissa. Ujosta nallekarhusta on kuitenkin viikossa kuoriutunut iloinen pusuttelija, joka on innolla mukana kaikissa touhuissa mutta osaa myös rauhoittua köllöttelemään silloin kun mitään ei tapahdu.

Alkujärkytyksen jälkeen Bamsesta on hämmästyttävän lyhyessä ajassa kehkeytynyt reipas lenkkeilijä, joka ei hätkähdä rauhallisella esikaupunkialueella vastaan tulevia autoja, busseja, pyöräilijöitä tai sauvakävelijöitä. Vastaantulevat ihmiset herättävät Bamsessa lähinnä uteliaisuutta ja myös kotiin tulevat vieraat poika ottaa vastaan ystävällisesti. Hihnakävely sujuu Bamselta erittäin hienosti, tosin voi olla, että vauhtia ja seikkailumieltä löytyy vielä lisää kunhan viimeinenkin varovaisuus karisee.

Bamse on jäänyt myös kiltisti yksin kotiin koirakaverin kanssa. Pesu, turkin harjaus, kynsien leikkuu ja muut hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta. Bamse osaa hienosti tehdä tarpeet heti ulos päästyään ja onkin käytännössä sisäsiisti, kunhan pääsee ulos asioilleen riittävän usein (4-5 kertaa päivässä).

Vaikein asia Bamselle ovat vieraat koirat, ilmeisesti huonojen tarhakokemusten vuoksi. Bamse tulee levottomaksi heti kun vieras koira ilmestyy näköpiiriin tai jos jostain kantautuu koirien ääniä. Vastaantulevat koirat on varminta haukkua, olipa tulija sitten pieni tai suuri. Bamse on kuitenkin hyvin nameilla motivoitavissa, joten ahkeralla harjoittelulla koirien kohtaaminen alkaa varmasti sujua. Muuten Bamse on kotioloissa melko hiljainen.

Hoitopaikan aikuisen narttukoiran Bamse hyväksyi kaverikseen parissa päivässä, joten kiltti koirakaveri näyttämässä esimerkkiä uudessa kodissa voisikin olla Bamsen mielestä kiva juttu. Hoitopaikassa asuu myös kissoja, jotka ovat Bamsen mielestä hieman epäilyttäviä otuksia, mutta yhteiselo on kuitenkin sujunut ilman suurempia konfilkteja.

4.1.2018
Bamse matkusti hoitopaikkaan Helsinkiin.

11.12.2017
Voi kokovartalokipsi sentään kun jännittää! Bamse on mahdottoman hurmaava pikkupoika, jolle sylissä oleminen on vielä ihan hirmuisen jännää puuhaa.

Kuusi pelokasta uutta tulokasta päätyivät vuoden lopulla Irinan tarhalle. Binta, BelkaBriaBonnie, Bamse ja Balu löydettiin ulkoa. Vaikka joukkoon mahtuu sekä lyhyt- että pörheäkarvaisia kavereita, on tämä joukko todennäköisesti samaa pentuetta. Kaikki ovat vielä vähän ihmeissään tarhalle joutumisesta, mutta osan häntä heiluu jo kovastikin kun ihmisiä ilmestyy näköpiiriin. Toivottavasti loputkin katraasta reipastuvat pahimman järkytyksen hävitessä ja onni olisi myöden oman kodin löytymisessä mahdollisimman pian.

Bamse on sisarustensa tapaan kovin iloisena poukkoilemassa kun se näkee ihmisiä aitauksen ulkopuolella. Vieraiden astuessa sisälle aitaukseen pikku karvapallero ottaa kuitenkin jalat alleen ja sipsuttaa kiireesti koppiin turvaan jos turvaväli lyhenee liikaa. Voi pientä ujoa palleroista. Bamsen saa kuitenkin melko vaivattomasti syliin ilman mitään draamaa, ja siinä pikkuinen istuskeleekin varsin nätisti. Bamse vaikuttaa hyvin kiltiltä ja ystävälliseltä pojalta, jonka luottamus on varmasti voitettavissa kunhan aikaa ja ymmärrystä vain liikenee riittävästi. Bamse odottaa jo kovasti, milloin pääsee rullaamaan matot, leikkimään omilla leluilla ja valloittamaan oman ihmisen säng.. siis oman pedin!

Bamsen ja sen sisarusten menneisyydestä ei ole tietoa. Kaikki pennut ovat iloisia ihmisiä nähdessään, mutta jännittävät käsittelemistä ja syliin nostamista. Voi olla, että Bamse sisaruksineen on ei-toivottuja kotikoiran jälkeläisiä, mutta kukaan ei ole sen kummemmin huolehtinut tai käsitellyt niitä. Ne ovat saaneet pyöriä pihalla/talon nurkilla aikansa, mutta sen jälkeen häädetty tai viety muualle. Tulevalta omistajalta on löydyttävä aitoa halua panostaa poikaan ja sen sopeutumiseen. Alkeista on lähdettävä, sillä Bamse ei tiedä mitään kotikoiran tavoista tai elämästä. Sisäsiisteys, hihnassa käveleminen, yksin oleminen.. Opeteltavaa riittää. Jos sinulla on aikaa, halua, kärsivällisyyttä etkä lannistu pienistä saatika heitä hanskoja tiskiin kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä, olisi Bamse hyvin kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää.

Viipurin koirat - Bamse 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.