Belka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

20.12.2018
Belka sai kodin Turusta.

19.11.2018
Belka lähettää terveisiä hoitopaikastaan Helsingistä! Kaunis Belka on ihanan avoin, ystävällinen ja reipas pentu.

Belka rakastaa kaikkia ihmisiä tasapuolisesti, pusuja satelee ja pieni koira olisi kiipemässä vilpittömän luottavaisesti kaikkien vieraidenkin syliin. Yöt Belka nukkuu mieluiten aivan ihmisen kyljessä ja se ryhtyykin ilomielin kotikoiraksi jollekulle onnekkaalle, joka kaipaa pehmoista, läheisyyttä rakastavaa kainalokaveria.

Belka ulkoilee reippaasti esikaupunkialueella. Monet asiat ihmetyttävät ja niitä on pysähdyttävä uteliaasti katsomaan, mutta roskakuskit ovat toistaiseksi ainoa asia, jota Belka on ulkona pelännyt. Vastaantulijoita olisi mukava tervehtiä, niin lapsia kuin aikuisiakin. Muita koiria Belka tervehtii myös ystävällisesti ja uteliaasti eikä lähde mukaan toisten rähisemiseen. Hoitopaikan vanhemman narttukoiran kanssa Belka tulee hyvin juttuun, haastaa kaveria raisuihin painileikkeihin ja köllähtää mutkattomasti toisen kylkeen pötköttämään. Belka on päässyt tapaamaan Suomessa myös siskoaan Strelkaa, jonka kanssa ulkona aidatulla alueella leikkiessä vauhtia löytyy!

Belka antaa kiltisti käsitellä itseään ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Se ottaa hyvin kontaktia hoitoihmiseen ja herkut maistuvat, joten uusien asioiden opiskelu tuskin tuottaa Belkalle vaikeuksia. Myös alkuelämän hoitokodista Venäjällä tuntuu jääneen joitakin taitoja Belkan tassuihin, se osaa nimittäin hienosti istua. Sisäsiisteydessä Belkalla on vielä harjoittelemista ja myös yksin oleminen on seuraa rakastavalle koiralle hieman hankala asia, johon sitä on pienin askelin totutettava.

Belka on hiljainen eikä juuri hauku. Leikkikaveri tulevassa kodissa olisi varmasti sosiaalisen Belkan mieleen, mutta Belka voisi sopeutua monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Tärkeintä on että Belkan tulevassa kodissa olisi aikaa ja halua touhuta energisen pentukoiran kanssa ja opettaa sille kärsivällisesti kotikoiran elämässä tarvittavia taitoja.

15.11.2018
Belka sai hoitopaikan Helsingistä. Lisätietoja Belkasta tulee pian.

26.10.2018
Belka osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

18.10.2018
Belkalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

3.9.2018
Mahdottoman kaunis ja reipas Belka on juuri joutunut tarhalle. Belka saapui tarhalle yhdessä siskonsa Strelkan kanssa.

Siskokset, Belka ja Strelka, päätyivät tarhalle kodista. Eräs viipurilainen nainen oli ottanut kodittomat pikkupennut suojiinsa ja yrittänyt löytää niille koteja. Kun pennut kasvoivat eikä koteja löytynyt, toimitti hän noin 5 kuukauden ikään ehtineet siskokset Irinan koiratarhalle.

Tarhalle joutuminen oli ihmisrakkaille ja kotioloihin tottuneille tytöille kova järkytys, ja alkuun tytöt kököttivät tiiviisti aitauksen nurkassa toisiinsa painautuneina. Pikkuhiljaa pelko ja järkytys ovat kuitenkin väistyneet ja pienen pennun suuri uteliaisuus on tullut tilalle. Vaikka sisko on edelleenkin se tärkein asia ympärillä, leikkivät tytöt iloisesti muiden kanssa ja niiden pienet sydämet pakahtuvat onnesta ihmisten saapuessa tarhalle. Belka vaikuttaa siskonsa tavoin reippaalta, iloiselta ja luottavaiselta pennulta, joka rakastaa ihmisiä yli kaiken. Koska Belkan ei ole tarvinnut varttua tarhaoloissa, voisi olettaa että muutakin maailmaa on vähän päästy näkemään ja kokemaan.

Olisi pienen tytön onni, jos sille löytyisi pian ikioma koti ja tarhakokemus jäisi lyhyeksi. Vaikka Belka on saanut asua kodissa, emme voi tietää minkälaisia kotikoiran taitoja sille on opetettu - tai ehkä todennäköisemmin jätetty opettamatta. Tulevan kodin onkin hyvä varautua harjoittelemaan kotikoiran elämän aakkosia alkeista lähtien, kuten mm. sisäsiisteyttä ja yksin olemista. Belkalla on kovin lyhyt karva eikä tyttö halua jäädä värjöttelemään syksyn sateisiin, talven pakkasista puhumattakaan. Joten missä lienetkään koti, täällä olisi pieni tyttö ihan valmiina jo matkalaukkujen kanssa! 

Viipurin koirat - Belka 30.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.