Nunu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 45 cm, 12,5 kg)
Syntymäaika: 7/2014

29.3.2018
Nunu sai kodin Keravalta.

17.11.2017
Nunu kävi sterilisoitavana.

20.10.2017
Kiltti mutta herkkä Nunu etsii edelleen omaa kotia. Tämän pienen piisamirotan toiveissa on aikuiskoti rauhalliselta seudulta.

Kesällä 3 vuotta täyttänyt Nunu odottaa yhä omaa ihmistä. Nunu on ystävällinen mutta herkkä tyttö, joka jännittää uusia ihmisiä. Tutuilta ihmisiltä tyttö tulee hakemaan huomiota ja mielellään hakeutuu rapsutusetäisyydelle. Luonnon läheisyydessä Nunulla on hyvä olla, ja se nauttii ulkoilusta metsässä. Kova hälinä ja liikenne ei ole tämän tytön juttu. Nunu toivoisi löytävänsä ihmisen, jolla riittää ymmärrystä, halua ja aikaa luottamuksen rakentamiseen - kunpa sellainen vielä jostain ilmaantuisi.

Nunu steriloidaan ennen omaan kotiin muuttoa. Nunu odottaa uutta kotia pk-seudulla.

17.3.2017
Nunu muutti Suomeen vähän yli kaksi vuotta sitten, mutta joutuu nyt omistajan terveysongelmien takia etsimään itselleen uuden kodin.

Kotona oman perheen kesken Nunu on aivan tavallinen kotikoira. Hyvin ihmisrakas ja kiltti kainalokaveri, joka mielellään tulee aivan kylkeen kiinni rapsuteltavaksi. Vieraita ihmisiä Nunu kuitenkin jännittää, ja sen vuoksi tyttö etsii ehdottomasti ymmärtäväistä ja kärsivällistä kotia, joka antaa sen rohkaistua omaan tahtiin. Ulkoilu lähimetsässä ja rauhallisilla lenkkipoluilla sujuu hyvin, mutta mikään kaupunkikoira Nunu ei ole vaan tarvitsee rauhallisen ympäristön.

Nunu on elänyt tähän asti kahden vanhemman nartun kaverina ja yhteiselo on sujunut hyvin. Nunulla on myös perhen ulkopuolisia koirakavereita ja niistäkin Nunu on tykännyt. Ajoittaisesta varovaisuudestaan huolimatta Nunu on oikean kaverin löydyttyä oikein leikkisä nuori koira, joka riemuissaan juoksee ympäri asuntoa korvat lepattaen. Koirakaveri on ehdoton vaatimus Nunun tulevassa kodissa, sillä muut koirat antavat sille paljon tukea ja turvaa.

Nunu on kooltaan pienehkö, painoa sillä on noin 12,5 kg. Sillä on pitkä turkki, joka vaatii säännöllistä hoitoa ellei karvaa pidetä lyhyenä. Nunu elää aikuisperheessä, mutta se on tavannut lapsia. Aivan pienten lasten perheeseen Nunu ei kuitenkaan halua muuttaa, sillä kova vauhti ja meteli on vähän turhan jännittävää sille. Ihannekoti Nunulle olisi aikuisperhe rauhallisella seudulla ja mieluiten omalla pihalla. Koirakaveri tai useampi voisi olla odottamassa. Ensimmäiseksi koiraksi Nunu ei sovi vaan tulevalla kodilla olisi hyvä olla jo aiempaa koirakokemusta ja mieluiten hiukan varovaisista koirista. 

Nunu on äärimmäisen kiltti, herkkä ja ystävällinen tyttö - toivottavasti jostain löytyisi sille sen ansaitsema rakastava ja huolehtiva loppuelämän koti. Nunuun pääsee tutustumaan Espoossa.

8.12.2014
Nunu sai oman kodin.

23.11.2014
Nunu pääsi kotihoitoon Suomeen reipastumaan, ja odottaa sopivia kotiehdokkaita pääkaupunkiseudulla.

Nunu on saanut opetella nyt kotikoiran elämää vähän yli viikon verran. Ulkona liikkuminen ja oleminen on toistaiseksi Nunusta vielä kovin jännittävää, ja sen mielestä onkin turvallisinta haistella varovaisesti metsän reunassa ennen kotiovelle takaisin kipittämistä. Nunu on vielä hieman ujo tyttö eikä ihan niin vain tule ihmisten luokse siliteltäväksi. Hoitopaikan muiden koirien seuraa Nunu arvostaa sen verran, että reipas ja kiva koirakaveri uudessa kodissa olisikin ihan mahtava juttu. Vaikka tyttö onkin edelleen vielä vähän ujo, alkaa kuoren alta paljastumaan touhukas ja energinen vintiö, joka keksii kyllä tekemistä yksinkin. Sisäsiisteyttä Nunu vielä harjoittelee.

Nunu tykkää jonkin verran käyttää ääntään, joten ihan hiljaisemmasta päästä se ei ole. Kovin vilkkaaseen asuinympäristöön Nunu ei myöskään ole vielä valmis muuttamaan. Jos sinulla riittää aikaa ja motivaatiota niin Nunun sopeuttamiseen uuteen ympäristöön samoin kuin sen koulutukseenkin, odottaa Nunu yhteydenottoa.

4.11.2014
Tummat tuikkivat silmät pilkistävät ujosti peittävän otsatukan alta. Nunu on suloinen, mutta vielä vähän ujo tyttö, joka odottaa toiveikkaana oman kodin löytymistä!

Nunu on Nipsun, Nelsonin, Nessin, Nyytin, Nannan ja Nasun sisko. Pennut pelastettiin syyskuussa varuskunnan alueelta, mutta Nunua ei silloin vielä saatu kiinni. Ne elelivät siellä ilmeisesti villeinä vanhempiensa kanssa, joista ainakin isä on kuulemamme mukaan jack russel-tyyppinen koira. Ihmiset eivät kohdelleet koiria kovinkaan hyvin ja pennut saatiin turvaan Irinan tarhalle. Alla on muutama kuva myös emosta.

Tapaan Nunun ensimmäisen kerran sateisena ja koleana marraskuisena päivänä. Nunu lämmittelee kopin perällä muiden pentujen kanssa eikä ole kovin halukas tulemaan turvallisesta piilosta ulos. Se antaa kuitenkin kiltisti nostaa itsensä syliin pientä kuvaushetkeä varten ja siinä tyttö istuukin rauhallisesti isoa pelottavaa maailmaa ihmetellen.

Nunu vaikuttaa hyvin sympaattiselta ja ystävälliseltä pennulta, mutta on vielä vähän ujo. Nunu kaipaa ihmistä, joka jaksaa opastaa pientä koiratyttöä uusissa tilanteissa eikä välitä siitä vaikka kaikki ei ihan vielä sujuisikaan. Turvallisen ja rakastavan kodin myötä tyttönen varmasti reipastuu ja näyttää myös iloisen ja leikkisän puolensa. Nunun suurin toive olisikin löytää oma lämmin koti ennen talven kovia pakkasia, missä se saisi viettää normaalia pennun elämää ja nauttia kaikista niistä ihanista asioista, joista se on tähän asti jäänyt paitsi.

Viipurin koirat - Juksu ja muita pentuja 8.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.