Filja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2015

30.8.2018
Filja sai kodin Turusta.

24.8.2018
Filja osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Filjalle tehtiin 20.8. pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

4.8.2018
Filja on hyväntuulinen, leikkisä ja ihmisrakas pötkylä, joka päätyi Irinan luokse keväällä, kun sen omistaja menehtyi.

Kun auto karauttaa Irinan kotipihaan, vieraita vastaanottamaan saapuu sekalainen joukko koiria. Yksi innokkaista pikkukavereista on nimeltään Filja, joka on asunut jo tovin Irinan kotona. Filja ei epäröi tulla tervehtimään vieraita ja nuuhkuttelee häntä iloisesti heiluen vieraiden lahkeet, taskut ja kädet. Miesvieraita Filja ei näytä arastelevan tippaakaan oli kyseessä sitten pitkä ja pelottava suomalainen tai tarhanpitäjän venäläinen ystävä. Kylässä olevia lapsivieraitakaan Filja ei säiky vaan innokkaana tarjoaa leluaan heitettäväksi. 

Filja saa päivisin elellä vapaana tarhanpitäjän kotipihalla eikä näytä olevan kiinnostunut lähtemään omatoimiseikkailuille. Muiden Irinalla kotona olevien koirien kanssa sosiaalinen Filja on näyttänyt tulevan sopuisasti toimeen, ja aiemmin kesällä sen leikkikavereina toimi toistakymmentä pikkupentua. Irinalla on kotonaan kissoja, joiden perään Filjalla on taipumusta joskus ampaista, mutta Irina kuitenkin kehuu Filjaa ja kertoo, että se on kissoille kiltti.

Filja rakastaa lelujen noutamista, ja jos sille kerran erehtyy heittämään minkä tahansa heitettäväksi kelpaavan, tuo se sinnikkäästi tavaraa uudelleen viskattavaksi eikä vaativa katse sen jälkeen hevillä anna armoa. Filja sai myös viimeisimmällä tarhavisiitillä lahjaksi pehmolelun, joka oli ehkä parasta Filjan mielestä ikinä eikä poika pystynyt laskemaan sitä suustaan missään vaiheessa. Tulevan omistajan on siis syytä varata iso kasa leluja tälle pojalle, koska niitä se todella rakastaa.

Filja vaikuttaa mutkattomalta ja kivalta koiralta, joka saa onnekseen elellä ainakin vielä toistaiseksi Irinalla kotona. Tarhalle pienellä kotikoiran elämään tottuneella Filjalla ei ole asiaa eikä se siellä pitkään pärjäisikään. Filjan kotikoiran taidoista ei ole tietoa, mutta tulevan omistajan on hyvä varautua siihen, että jotkin asiat kaipaavat vielä harjoitusta. Kunpa ihastuttava pikku-Filja löytäisi pian arvoisensa kodin.

Viipurin koirat - Filja 2.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.