Hille

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2017

14.11.2019
Hillen kuulumisia omasta kodista:

"Hillelle kuuluu hyvää. Hille on edelleen touhottava ilopilleri, jolta ei virta hevin lopu. Hillen kanssa on syksyllä harrastettu marja - ja sienimetsäilyä. Kesällä tehtiin paljon patikkaretkiä ja luontokierroksia. Patikointiseurana Hille onkin ihan A-ryhmää. :) 

Viime talvena harjoiteltiin agilitya ja tänä talvena taas jatketaan harjoittelua. Agilityssa Hille on onkin ihan "liekeissä" ja meillä on hyvin hauskaa!

Joissain asioissa, kuten vieraat ihmiset, on Hille vielä pikkasen ujo, mutta niitä juttuja me hiljalleen työstetään ja koko ajan edistytään."

13.1.2018
Hille sai kodin Helsingistä.

29.12.2017
Ihana Hille on leikkisä ja rakastaa piilotustehtävien ratkomista nenällään. Hilleä pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Eräänä marraskuisena päivänä Viipurin tarhalta saapui kiireinen viesti, jossa kerrottiin Hillen kurjasta kohtalosta. Aitauksen isoimmat koirat olivat alkaneet suhtautumaan kaikista pienimpään kovin tylysti. Isot koirat eivät enää päästäneet Hille-parkaa nukkumaan muitten mukaan yöksi mökkiin. Hille joutui tutisemaan pihamaalla yksinään ja parkui hädissään. Onneksi kuitenkin Hillelle järjestyi Suomesta pikaisesti hoitopaikka ja tyttö pääsi lämpimien seinien sisäpuolelle.

Nyt Hille onkin jo tutustellut kotikoiran elämään kuukauden verran pääkaupunkiseudulla. Moni kotona oleva asia on käynyt uteliaalle Hillelle tutuksi. Imurin pörinä, pesukoneen linkous, sohvan pehmeys ja jääkaapin paikkakin on löytynyt. Hille rakastaakin pieniä makupaloja! Lempihommaa on namien etsintä piiloista. Hille käyttää nenäänsä todella hyvin, joten siitä voisi saada hyvän harrastuskoiran esim. etsintään tai noseworkiin. Tytöstä on hauskaa leikkiä myös leluilla, varsinkin erilaiset vinkulelut ovat tämän hetken suosikkeja.

Kauniilla Hillellä on ikää puolisen vuotta. Hille oli sisarussarjansa ujoin pentu, joka pysytteli hieman takempana muiden sisarusten parveillessa vierailijoiden ympärillä. Nykyisin Hillekin on jo rohkaistunut. Hoitopaikassa on Hillen riemu ylimmillään, kun jo tarha-ajalta tuttu kotihoitaja tulee töistä kotiin. Tuttua ihmistä kohtaa Hille on hyvinkin innokas ja iloinen. Tuntemattomampi perheen isäntä jännittää vielä vähän Hilleä. Vaikkakin hyvin lähellä Hille jo pyöriskelee isännän läheisyydessä sisätiloissa. Ja jos namista sattuu olemaan kyse, jännitys unohtuu vallan tyystin. Namitarjoilut noudetaan ihan kädestä saakka reippaasti. Hoitotoimenpiteet kuten turkin peseminen ja kynsien leikkaaminen ovat sujuneet hyvin. Painoa tytölle on kertynyt noin 12 kiloa tällä hetkellä.

Hoitopaikassa Hillellä on ollut kavereina isommat koirat, aikuiset narttu sekä uros. Yhteiselo on koirien kesken sujunut hyvin. Hille on tukeutunut koirakaverihin ja ottanut heistä paljon mallia. Leikkiminenkin on sujunut mainiosti kokoerosta huolimatta. Hillessä on sen verran arkajalkaa, että uudessa kodissa on hyvä olla mukava koirakaveri, joka auttaa Hilleä reipastumaan vielä lisää tulevaisuudessa. Ihan hektisempään kaupungin keskustaelämään Hille ei rohkene lähteä, vaikka pääkaupunkiseudulta terveiset lähettääkin. Leppoisampi elämä on enemmän Hillen mieleen. Häntäänsä heilutellen ja korviaan höristellen Hille jää kuulostelemaan ikioman kodin kutsua.

29.11.2017
Viimeisempänä sisaruksena pentueestaan Hille pakkasi matkalaukkunsa ja muutti Suomeen hoitopaikkaan pk-seudulle.

29.9.2017
Hille on vielä ujo hiirulainen ja vieraat ihmiset jännittävät sitä niin paljon, että tyttö katsoo parhaaksi hakeutua turvalliseen piiloon ihmisten saapuessa moikkaamaan sitä.

Neljä hämmentynyttä pörröläistä Hertta, Haida, Hille ja Hupu tuotiin Olgan luokse loppukesällä. Tuoja oli joko löytänyt pentueen jostain tai sitten halusi itse eroon oman koiran ei-toivotuista pennuista. Olga lupasi huolehtia pennuista ja tuoja lupasi palata - mutta kuinkas sitten kävikään? Kukaan ei tullut enää pentuja kyselemään ja Olga haluaakin nyt että pienille etsitään kunnolliset kodit Suomesta.

Hille on sisarusparven arkajalka. Syyskuun alussa Hille koki pienen järkytyksen, kun lauma vieraita ihmisiä paukahti sisaruksien ympärille parhaaseen päiväuniaikaan. Pienokaiset olivat kaikki aivan pöllämystyneitä, Hille eritoten. Hillen sai nostettua syliin ja melko rauhallisesti tyttö siinä istui, mutta olihan se nyt kovin jännittävä tilanne joka vaati välitöntä jähmettymistä. Muutaman viikon kuluttua tapaamme uudelleen Olgan pihalla. Hille tulee muutaman kerran kuikuilemaan sisarustensa taakse vieraita, mutta vaihtaa pian suuntaa ja piiloutuu sisälle mökkiin. Hille-hiirulaisellakin olisi vielä mahdollisuudet kunnon elämään, kunhan se vain pääsisi pian pois tarhaoloista. Hillelle sopiva koti sijaitsee rauhallisella seudulla ja koirakaverista olisi sille varmasti paljon tukea ja turvaa.

Pentujen menneisyydestä ei ole tietoa. Ne elävät tällä hetkellä Olgan luona ulkoaitauksessa ja onkin mahdollista, etteivät ne ole milloinkaan eläneet sisätiloissa. Kotikoiran taidoista ja elämästä nämä pennut eivät tiedä mitään. Uuden omistajan onkin ymmärrettävä se ja lähdettävä opettelemaan kaikkia asioita alusta lähtien. Hille haluaa löytää rakastavan ja ihanan ihmisen, joka sitoutuu siihen koko sen loppuelämäksi eikä pyörrä päätöstään ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla.

Viipurin koirat - Hille 25.11.2017

Viipurin koirat - Funtik & H-pennut 24.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.