Apollo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikok. (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 3/2017

29.11.2018
Apollo löysi oman kodin Kouvolasta.

13.11.2018
Apollo osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Apollo testattiin myös babesioosin varalta ja näyte oli puhdas.

18.10.2018
Apollolle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

2.9.2018
Apollosta on tarhalla vietettyjen kuukausien aikana tullut yksi suomalaisten suosikkikoirista. Se on paitsi hauskan näköinen, myös todella kivanoloinen koira.

Apollolla on mukava tapa tervehtiä ihmisiä: se tulee luokse ja nostaa tassunsa vasten ja jää pitkiksi ajoiksi nojaamaan ja nauttimaan rapsutuksista. Se osaa käyttäytyä nätimmin kuin moni aitauskaverinsa, eikä innostuksissansa hypi ihmisiä kumoon tai tunge kuonoansa väkisin namitaskuun. Silti se tuntuu kohtuullisen reippaalta eikä säpsy vieraitakaan ihmisiä.

16.3.2018
Apollo on rauhallinen ja kiva nuori poika, joka tulee tutustumaan ystävällisesti ja lempeästi.

Irinan tarhalla asustava Apollo päätyi sinne loppuvuodesta 2017. Sen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta arvelemme sen olevan vielä varsin nuori poika.

Aluksi Apollo antaa itsestään vähän ujon kuvan, mutta ei sen kanssa tarvitse viettää kuin pieni hetki aikaa, niin se tulee kohteliaan rauhallisesti tutustumaan ja rapsuteltavaksi. Sitten sitä saakin silittää ja rapsuttaa ihan niin paljon kuin vain haluaa, sillä Apollo tuntuu nauttivan seurasta kovasti.

Apollo asustaa samassa aitauksessa useamman nartun kanssa. Ainakin niiden seurassa se on sosiaalinen myös toisia koiria kohtaan. Kaikkiaan Apollo antaa kuvan rauhallisesta ja tasapainoisesta pojasta, joka kaipaa kyllä vielä rohkaisua, mutta jonka perusluonne on utelias ja seurallinen.

Koska emme tiedä, onko Apollo asunut koskaan sisätiloissa tai onko sillä edes ollut varsinaista omistajaa, on selvää, että uudessa kodissa on varauduttava monenlaisten taitojen opettamiseen sille. Hihnassa käveleminen, sisäsiisteys, yksinjääminen - kaikki ne voivat olla aivan uusia taitoja Apollolle. Varmasti poika oppii ne kyllä nopeasti, kunhan sille jaksetaan ne rauhallisesti opettaa.

Apollo voisi ilahtua kodissa odottavasta koirakaverista, mutta jos uusi omistaja ymmärtää muutoin varovaisen koiran sielunelämää, voi Apollo harkita myös ainoaksi koiraksi muuttamista. Ainakaan tällä hetkellä Apollo ei hauku tarhalla juurikaan, joten rauhallisella alueella sijaitseva kerrostalo lienee myös mahdollinen asuinmuoto.

Saattaa olla, että kotiutumisen jälkeen Apollosta kuoriutuu nykyistä eläväisempi poika. Ainakin se tulee tarvitsemaan kodin, jossa koiran kanssa lenkkeily ja muu puuhailu on mieluista ja toivottu osa elämää. Apollo tulee varmasti kaipaamaan paljon ulkoilua ja mukavaa yhdessäoloa omistajansa kanssa, jotta nuoren pojan tekemisen tarvetta ei tarvitse alkaa purkaa mihinkään ei-toivottuun. Jos partanaamainen Apollo saa sydämesi sykähtämään monta ylimääräistä lyöntiä, ja olet aivan varma, että elämääsi mahtuu sympaattinen koirapoika vielä monen vuoden ajan, odottelemme hakemustasi!

Viipurin koirat - Apollo 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.