Sola

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 1/2018

2.7.2018
Solasta lisättiin uusia kuvia omassa kodissaan.

2.6.2018
Sola muutti omaan kotiin Pietarsaareen.

23.5.2018
Solan kotiutuminen on lähtenyt sujumaan mukavasti ja edistymistä tapahtuu päivittäin. Sola on tavattavissa Tampereella.

Ensimmäisinä päivinä Sola oli kovin ihmeissään ympäristönvaihdoksesta, mutta nyt on jo uskaltautunut leikkimään kotihoitajan kanssa ja tutustumaan varovaisesti uusiin asioihin. Sola on kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta suoraan kohti tulevat ihmiset jännittävät tyttöä ja silloin Sola helposti puikahtaa karkuun. Jos vieras on rauhallinen ja paikoillaan, uskaltautuu Sola hakemaan rapsutuksia.

Hihnakävely sujuu hyvin ja Sola nauttii suuresti metsälenkeistä. Muut liikkujat ja kulkuvälineet aiheuttavat kuitenkin vielä jännittäviä sydämentykytyksiä Solalle, ja silloin on pysähdyttävä hetkeksi ihmettelemään. Yksinolot koirakaverin kanssa ovat sujuneet mukavasti, mutta välillä Sola on vähän innostunut maistelemaan huonekasveja. Kotona Sola onkin tyypillinen pentu, joka kulkee kuono pitkällä osallistumassa päivän askareisiin. 

Solalla on tällä hetkeä korkeutta n. 50 cm ja painoa 17 kg.

11.5.2018
Ujo Sola sai hoitopaikan, jossa pääsee totuttelemaan kotikoiran elämään. Sola on tavattavissa Tampereella.

22.4.2018
Kaunis Sola on vähän ujo tyttö, mutta rauhallisella juttelulla sekin uskaltaa tulla tutustumaan.

Kuuden pienen pennun joukko toimitettiin Olgan tarhalle keväällä. Pennut olivat löytyneet Viipuriin vievän autotien varresta, johon ne oli hylätty pahvilaatikossa. Laatikko ei kauaa pentuja pidellyt, vaan ne nopeasti ne olivat juoksennelleet vaarallisesti autojen keskellä. Kaikeksi onneksi yksi ohiajaja poimi pennut kyytiin ja kuljetti ne Olgan hoiviin. Siellä  SpotSpice, StarSillaSionna ja Sola odottavat nyt malttamattomina omaan kotiin pääsyä.

Sola on tytöistä ainoa ruskeavalkoinen. Se on hyvin kaunis tyttö, joka katselee tulijoita tarkkaan pienen matkan päästä. Siinä missä sen sisarukset juoksevat tervehtimään varsin nopeasti, jää Sola edelleen hieman tuumimaan ja katselemaan. Rauhallisella juttelulla ja tarhassa aikaa viettämällä Solakin kuitenkin rohkaistuu ja tulee hakemaan herkkuja. Vapaaehtoisesti syliin tai silitettäväksi asti Sola ei ensimmäisellä tapaamisellamme tohdi jäädä. Kun kuvia varten Sola napataan syliin, odottaa se siinä kuitenkin kiltisti, että poseerauskuvat saadaan hoidettua.

Sola kasvaa aikuisena varmasti ainakin keskikokoiseksi tytöksi. Sen tukevat tassut taitavat kertoa siitä, että kokoa voi kertyä vähän reilumminkin. Uudessa kodissa onkin syytä muistaa kauniiden käytöstapojen ja muun peruskoulutuksen hoitaminen kuntoon, ja olemmekin varmoja, että Sola oppii ne kyllä nopeasti.

Sola on kasvanut Olgan pihalla isossa koiralaumassa, joten varmaa on, että niin sisäsiisteyttä, yksinjäämistä kuin hihnassa kävelyäkin tulee uudessa kodissa harjoitella mukavan yhteiselon varmistamiseksi. Sola varmasti arvostaisi kivaa koirakaveria, sillä hieman ujo pentu saa aikuisesta koirasta paljon tukea ja mallia. Uuden omistajan tulee muistaa, että koiratarhalla kasvaminen ei koskaan ole pennulle ihanteellista, ja siksi myös muutto uuteen kotiin tulee olemaan jännittävä ja ihmeellinen asia. Se voi saada Solan ujostelemaan aluksi paljonkin, mutta rauhallisella totuttamisella ja ohjaamisella Sola pääsee varmasti kuorestaan ja voi aloittaa maailmaan tutustumisen turvallisen omistajan vierellä ja ohjauksessa.

Sola on saanut sekä nelosrokotteen että rabiesrokotteen kaksi kertaa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.