Maura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

29.3.2018
Maura muutti Vantaalle.

7.1.2018
Voi Maura. Maura jättäytyy sivummalle eikä erityisemmin tuo itseänsä esille. Kun tytön luokse menee, painaa se kuitenkin päänsä onnellisena kohti rapsuttavaa kättä.

Maura saapui loppuvuodesta tarhalle. Samaan aikaan tarhalle saapui useita partasuita ja osa niistä on peräisin erään vanhan naisen luota, joka ruokki ja keräsi kodittomia koiria kotiinsa. Nainen ei kuitenkaan pystynyt enää huolehtimaan isoksi kasvaneesta koiramäärästä ja ne toimitettiin Irinan tarhalle. On mahdollista, että Maura on yksi näistä koirista.

Maura asuu pienessä ja ylikansoitetussa aitauksessa, jossa riemukkaita hännänvispaajia riittää. Ihmisten saapuessa sisälle aitaukseen reippaimmat koirat juoksevat suoraan syliin, mutta Maura ei kuulu niihin. Se makaa kopin päällä ja katselee tulijoita rauhallisen näköisenä utelias pilke silmissä. Kun meno on vähän rauhoittunut, hyppää Maurakin vähän haistelemaan uusia tuoksuja ja askeltaa rauhallisesti aitauksessa muiden joukossa. Se suhtautuu ihmisiin rauhallisen uteliaasti, mutta ei lähde kilpailemaan huomiosta tai rapsutuksista muiden koirien kanssa vaan jättäytyy suosiolla taka-alalle.

Pienessä aitauksessa, jossa elää 10-15 koiraa, on vaikea löytää rauhallista hetkeä jolloin lähestyisi Mauraa ilman ettei ympärillä pomppisi innokas pusujoukkio. Hetki kuitenkin tulee, ja Maura kävelee ystävällisen näköisenä luokse. Se katselee hyvin lempeästi rapsuttelijaa ja työntää päänsä aivan kiinni rapsuttelijan käteen. Sillä ei ole mihinkään kiire ja ihmisen kosketus tuntuu selvästi mieluisalta. Kun silitykset loppuvat, astelee Maura askeleen eteenpäin ja pyytää lisää. Maura vaikuttaa hyvin sympaattiselta, kiltiltä ja liikuttavalta tytöltä, jota ei ole todellakaan luotu tarhaelämään. Aika näyttää miten Maura tarhalle sopeutuu, mutta toivottavasti sen ei tarvitsisi pitkään asua tarhalla.

Mauran menneisyydestä ei ole varmuutta, mutta se suhtautuu kuitenkin ystävällisesti ihmisiin ja hakee itse rauhallisella hetkellä rapsutuksia. Mauralla on joskus voinut olla jonkinlainen koti, mutta enää sitä ei syystä tai toisesta ole. Maura tarvitsee ihmisen, joka haluaa näyttää tytölle että elämässä on paljon hyviä ja ihania asioita. Monet kotikoiran taidot voivat vaatia vielä harjoittelua, sillä kukaan ei välttämättä ole opettanut Mauralle koskaan mitään. Kärsivällinen ja lempeä ihminen, jolla riittää aikaa ja ymmärrystä Mauralle, olisi todellinen lottovoitto! 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.