Mikko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2008

15.2.2018
Monen vuoden jälkeen Mikko pääsi vihdoin pois tarhalta ja muutti ikuisuushoitopaikkaan Suomeen. Mikko jatkaa yhdistyksen kummikoirana.

30.10.2017
Komea ketunpunainen Mikko on ihastuttava kaveri. Ihmisrakas punanuttu ilahtuu vieraista jokainen kerta ja mielellään poika poimiikin rapsutukset turkkiinsa.

Mikko on koiratarhan läpikulkuaitauksen takuuvarma vastaantulija. Poika tulee rauhallisesti moikkailemaan vieraita, pitäen tassunsa nätitisti maassa ja huiskuttelee häntäänsä leppoisasti. Mikosta selvästi näyttää olevan mukavaa tulla huomatuksi ja ottaa rapsutteluja vastaan. Kaverilla onkin varsin hauska tapa kiertyä rapsuteltaessa eteen mutkalle. Ilmeisesti silittely tuntuu niin mukavalta, että ihan väkyrälle vetää koko koiraa.

Mikko on sellainen kaveri, joka on saanut luottokoiraluokituksen läpikulkuaitaukseen. Ihmiset kulkevat paljon sitä kautta sekä availevat monia eri portteja. Vain hyvätapaiset ja karkailemattomat koirat voidaan aitaukseen sijoittaa. Mikko onkin varsin hyvätapainen käytökseltään. Eikä pojalla ole tapana yrittää pujahdella toisiin aitauksiin, vaan se tottelee nätisti sanomista. Aitauksessa Mikon kanssa elelee kymmenkunta muuta koiraa ja yhteiselo vaikuttaakin varsin sopuisalta. Kinaa ei näytä tulevan silloinkaan, kun on namien jakoa. Edessä saattaa olla useampikin kuono odottamassa makupalaa ja siitä sitten jokainen ottaa namin vuorollaan. Varsin sopuisa joukko siis kyseessä. Ihan kaikista koirista ei ole tämän tapaiseen namin jakoon.

Vuosia aiemmin Mikolla oli ollut tapana arkailla, mutta kuluneet tarhavuodet ovat toimineet Mikon onneksi rohkaisevaan suuntaan. Ja nykyisin poika onkin varsin luottavainen ihmisten suhteen. Mikolla on arvioituja ikävuosia yhdeksän. Mikä hieman yllättää, kun katsoo pojan komeaa punaruskeaa turkkia ja varsin hyväkuntoista vartta. Ikä näkyykin Mikossa lähinnä tasaisessa ja tottelevaisessa käytöksessä. Eikä poika turhia söhlää tai säädä, vaikka mielellään liikuskeleekin vieraitten mukana.

Lähes koko elämänsä Mikko on tarhalla asustellut. Kotikoirana oleminen onkin pojalle ihan uutta asiaa. Luonnollisestikaan tarhaolosuhteissa ei ole voinut tassuun tarttua sellaisia oppeja joita kotiolosuhteissa tarvitaan. Mikolle täytyy sitoutua opettamaan kotikoiranelämässä tarvittavat asiat A:sta Ö:hön. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen, yksin oleminen ja muut tarvittavat taidot. Mikko on varsin fiksun oloinen poika, joten johdonmukaisella ja lempeällä opastuksella se tulee varmastikin taidot oppimaan. Niinkuin moni muukin tarhalla pitkään asustellut koira on oppinut kotiin päästyään. Aikuisille uutta on joskus jopa helpompi opettaa kuin pennuille. Paremman pidätyskyvyn ansioista sisäsiisteys on aikuisille koirille usein helpompaa opastaa. Aikuisilla on myös pidempi keskittymiskyky uusien asioiden opettelemiseen.

Kaupungin keskustan sijasta rauhallisemmat asuinpaikat soveltuvat varmastikin Mikolle paremmin. Aiempaa koirakokemusta on hyvä olla. Sekä lempeä ja johdonmukainen tapa opastaa aikuinen tarhakoira kotiin. Monien kylmien pakkastalvien ja kovilla alustoilla nukuttujen öiden jälkeen, Mikko osaa erityisen paljon antaa arvoa lämpimälle kodille, pehmeälle pedille ja omille rakkaille ihmisilleen.

23.2.2017
Mikko on reipastunut aivan valtavasti, ja on nykyään jo melkoinen kainaloinen. Vuosien tarhaelämän jälkeen Mikko on enemmän kuin valmis muuttamaan omaan kotiin.

Mikossa on tapahtunut suuri muutos positiiviseen suuntaan. Pojasta on tullut lyhyessä ajassa todella reipas ja ihmisrakas koira, joka ei millään tunnu saavan tarpeekseen rapsutuksista. Vaikka Mikko on edelleen hyvin lempeä kaveri, siinä on nykyään sellaista iloisuutta ja seurankipeyttä josta on aikaisemmin näkynyt vain häivähdyksiä. Mikko asuu tarhalla aitauksessa, jonka läpi kuljetaan moneen muuhun häkkiin, ja jonka ovea pidetään välillä auki. Poika pysyy kiltisti omassa aitauksessaan ja antaa kaikkien kulkijoiden kulkea ohi, mitä nyt perii tietullina muutamat halit ja rapsutukset. Mikään häseltäjä tai hyppijä Mikko ei ole, se osaa lähestyä ihmisvieraita rauhallisesti ja ystävällisesti.

Koska Mikko on asunut tarhalla vuosikausia, sillä on varmasti jo ikää. Päällepäin poika vaikuttaa silti hyväkuntoiselta. Mikko syö hyvin eikä ole erityisen laiha, mutta ei myöskään kelpuuta ihan mitä tahansa tarjottua ruokaa, vaan tarkastaa herkkupalan rauhassa ennenkuin poimii sen syötäväksi. Kaikella tapaa tuntuu siltä, että Mikko sopisi todella hyvin kotikoiraksi. Vaikka kotielämässä olisi tarhavuosien jälkeen varmasti opeteltavaa, Mikko jos kuka ottaisi varmasti ne opit haltuun jos vain saisi siihen mahdollisuuden.

Viipurin koirat - Mikko 23.2.2017

2.3.2015
Rohkaistunut Mikkokin uskaltaa jo unelmoida omasta kodista.

Punaturkkinen, hoikka Mikko on lainannut nimensä tarujen Mikko Repolaiselta. Se on ollut Irinan tarhalla jo vuosia - ainakin vuodesta 2010 saakka, mutta nyt sen aiempi arkuus on karissut, ja se liikkuu tarhan keskiaitauksessa levollisesti, tarhalla kävijöiden toimia kiinnostuneesti seuraten. Mikko tulee mielellään tutkimaan, mitä herkkuja on tarjolla, ja muuten vain rapsutettavaksi. Se näyttää tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ei haasta niitä eikä esitä uhkaavia eleitä. Mikko on keskikokoinen, noin 55 cm ja 25 kg.

Koska Mikko on asunut pitkään tarhalla, tulee sen sopeutuminen kotioloihin vaatimaan todennäköisesti paljon töitä ja pitkäjänteistä asennetta. Mikko ei ole koskaan ollut hihnassa eikä todennäköisesti asunut myöskään sisätiloissa, joten molemmat asiat voivat olla melkoinen ihmetyksen aihe Mikolle. Pitkäänkin tarhalla asuneesta koirasta saa kuitenkin vielä hienon koiraystävän - oman kodin ja omistajan arvostus nousee uudelle tasolle, kun sellaisia ei koskaan aiemmin ole omistanut.

Mikko etsii kotia rauhalliselta alueelta, mieluiten omalla pihalla varustetusta ja hyvin aidatusta omakotitalosta. Rauhallinen narttukoira sopisi hyvin Mikon kaveriksi.

Viipurin koirat - Mikko 16.11.2016

Viipurin koirat - Mikko 6.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.