Arvi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45-50 cm)
Syntymäaika: 7/2017

10.1.2019
Arvin kuulumisia omasta kodista:

"Arvi on ollut omassa kodissa 2 ja puoli kuukautta. Suurimmista peloista ollaan päästy yli. Hihnalenkit menee hyvin rauhallisilla seuduilla, puistoista on löytynyt monia ystäviä lukuunottamatta isot koirat ja metsälenkit on Arvin mielestä aivan parasta :D
Sisällä ei ole enää mitään pelkoja, suuria vahinkoja ei ole tehnyt, mutta välillä saattaa villasukka tai sanomalehti olla syötynä kun palaa kotiin. Tuntemattomien ihmisten kanssa arka, vaatii hetken ennen kuin tekee tuttavuutta mutta tuttujen syliin on heti päästävä ja rapsutuksia saatava. Vierailuilla ollaan käyty ja nekin sujuvat moitteitta.
Koirakaverit ovat varmasti tuoneet lisää rohkeutta Arville niin kotona kuin ulkoilessakin, leikitkin sujuu ja ns. oma paikka koirien keskuudestakin on löydetty. Kaikin puolin reipas ja utelias poika!"

19.10.2018
Arvi löysi oman kodin Jyväskylästä!

4.10.2018
Arvi on totutellut kotielämään viikon ajan ja odottaa adoptiohakemuksia pääkaupunkiseudulla. 

Kotihoitaja kertoo, että Arvi on ollut vähän pyörällä päästään kaikesta uudesta. Vaikka se oli tarhalla eloisa ja iloinen poika, sen luonne ei ole oikein vielä päässyt näkyviin, ja se on ollut pikemminkin varovainen ja vähän säikkykin. Totuttelu etenee pikkuhiljaa. Arvi on mm. käynyt pikkulenkeillä lähimetsässä ja siellä se haistelee ja tutkii paikkoja innoissaan. Arvi on ollut työpäivien ajan sievästi kotona ja on tullut kotiin palaavaa hoitotätiä niin unisen oloisena vastaan, että on tainnut pääasiassa nukkua nuo ajat. Muihin koiriin Arvi suhtautuu toistaiseksi vähän arastellen. Se ei ole erityisemmin välittänyt tarjolla olleesta koiraseurasta, joten se saattaisi pärjätä ainoanakin koirana. Kotihoitajan mukaan Arvi on kiltti ja antaa käsitellä hyvin. 

28.9.2018
Iloinen Arvi pääsi kotihoitopaikkaan Suomeen ja odottelee hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

21.9.2018
Arvi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Arville tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

29.8.2018
Arvi on mahdottoman ihmisrakas koira. Mikään ei ole mukavampaa kuin se, että joku saapuu herkkujen kanssa aitaukseen ja rapsuttaa.

Innoissaan Arvi tervehtii tulijoita etunenässä ja koittaa kurkottaa niin korkealle kuin vain suinkin yltää. Olisipa mahtavaa, jos Arvi pääsisi pienestä aitauksesta Suomeen juoksemaan ja hihnakävelyä opettelemaan.

Viipurin koirat - Arvi 16.8.2018

5.12.2017
Arvi on mainio pentu - sellainen, joka tepsuttaa etunenässä tekemään tuttavuutta ja hakemaan vähän rapsutuksia. Tätä pilkkutassuista poikaa on kovin vaikea vastustaa!

Irinan tarhan pentuaitaukset ovat jälleen kerran kovin täynnä. Pentuja hylätään Venäjällä niin kovaa tahtia, että tarhat voivat tarjota turvapaikan vain osalle sitä tarvitsevista. Arvi olikin siinä mielessä onnekas, että sen tie vei tarhalle kadun sijaan. Vaikka elämä koiratarhalla on kaukana ihanteellisesta, ei Arvi sentään joudu selviytymään kadulla myrkyttäjien, koirien potkijoiden ja vaarallisesti kurvailevien autojen armoilla. Arvin kanssa hyvin identtinen Arla tuli sen kanssa samaan aikaan tarhalle ja taitaakin olla Arvin kaunis sisko.

Arvia ei onneksi menneitä eikä tulevaa murehdi. Se iloitsee kovin jokaisesta pienestä hetkestä, minkä se saa huomiota yhdistyksemme aktiiveilta. Sen häntä vipattaa niin kovin, että kukaan ei voi olla sille vähän lepertelemättä. Arvi elää nyt isossa pentulaumassa, joten todennäköisesti siitä kasvaa toisia koiria kohtaan sosiaalinen poika. Reippaana pentuna Arvi kuitenkin pärjää myös ainoana koirana - tärkeintä on löytää omistaja, joka haluaa viettää Arvin kanssa seuraavat yli kymmenen vuotta.

Arvista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä tulee varmasti reipas lenkkikaveri, joka lupaa viedä omistajansa pitkille lenkeille säästä ja vuodenajasta riippumatta. Nuoren koiran kasvattaminen hyvin käyttäytyväksi koirakansalaiseksi on aina oma polkunsa, johon pitää valmistautua aimolla annoksella kärsivällisyyttä, intoa ja rakkautta. Kaveria ei jätetä, vaikka aina kaikki ei sujuisikaan ihan sen helpoimman reitin kautta. Arvi lupaa tehdä parhaansa, kunhan sille annetaan siihen mahdollisuus!

Viipurin koirat - Arvi 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.