Tim

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2009

13.10.2018
Tim sai kodin Espoosta.

20.1.2018
Tim on ihmisrakas herrasmies, joka pitää lenkkeilystä ja rapsutteluhetkistä. Tim odottaa kotia Karjalohjalla.

Kotihoitaja kertoo Timistä:

Tim on ihana ja helppo kotikoira. Se osaa jäädä kiltisti yksin, ei sähläile turhia ja on sisäsiisti. Tim edelleen kommentoi kohtuullisen herkästi ulkoa kuuluvia ääniä, joten kerrostalo ei ole Timin haaveissa. Rivitalossa Tim saattaisi tottua ulkoa kuuluviin ääniin, mutta joka tapauksessa uuden omistajan tulee varautua, että Timiä pitää asiassa rauhallisesti opettaa.

Herrasmies Tim tulee toimeen hienosti kissojen kanssa ja alkutotuttelun jälkeen myös hoitopaikan kaikkien muiden koirien kanssa, kunhan toiset koirat osaavat antaa Timille tarvittaessa tilaa. Tim ei haasta riitaa, vaan vetäytyy tilanteesta pois, jos se käy sen mielestä liian tukalaksi. Tim leikkii mielellään leluillaan ja se rakastaa kannella niitä ympäriinsä.

Välillä Tim tulee viereen istumaan ja antaa tassua, ei vaadi mitään, on vaan hiljaisesti läsnä. Kaikkiaan Tim on tottunut nopeasti hoitoperheen tapoihin. Aluksi Timillä oli ongelmana, että kaikki kohti tulevat koirat ja ihmiset pelottivat kovasti eikä haukkumisesta meinannut tulla loppua. Mutta Tim on edistynyt asiassa huimasti, ja tällä hetkellä Timin rauhalliseen suhtautumiseen riittää se, ettei sitä tulla suoraan kohti. Tutustuttuaan Tim on vieraidenkin ihimsten hyvä kaveri.

Tim on erittäin reipas lenkkeilijä: mistään väsymyksestä tai vanhuudesta ei ole tietoakaan. Se tekee pitkiä lenkkejä mielellään, muttei kuitenkaan ehdottomasti vaadi niitä.

Tim on aivan ihana herrasmies, joka ansaitsisi pian oman kodin!

7.12.2017

Timistä on kotihoidossa kuoriutunut reipas ja mukava poika. Se tulee erinomaisen hyvin toimeen kissojen kanssa, on sisäsiisti ja jää kotiin yksin kiltisti. Hihnassa käveleminen sujuu myös hienosti. Rauhallisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen, mutta kovin vilkkaat tai väkisin tuttavuutta tekevät koirat saavat sen vähän ahdistumaan. Myös hihnassa se saattaa haukkua vastaantuleville koirille. Hoitotoimenpiteet Tim antaa tehdä hienosti, esimerkiksi kynsien leikkaaminen sujuu siltä hyvin kiltisti.

Kotiin tulevat vieraat ihmiset saavat Timin herkästi haukkumaan. Se rauhoittuu kuitenkin jo varsin nopeasti. Muutenkin Tim on jonkin verran herkkähaukkuinen, joten omakotitalo olisi sille ihanteellinen asumismuoto.

Tim etsii tositarkoituksella omistajaa, joka osaa arvostaa jo vähän vanhempaa herrasmieskoiraa! Tim pärjää hyvin myös ainoana koirana - tärkeintä on löytää juuri se oikea ihminen, joka haluaa tarjota Timille onnellisen loppuelämän.

2.11.2017
Tim pääsi pois tarhalta ja odottaa hakemuksia hoitopaikassa Karjalohjalla.

26.9.2017
Vanhempi herrasmies Tim päätyi Irinalle mökkialueelta. Tim vaikuttaa kovin onnelliselta saadessaan ihmisseuraa ja rapsutuksia - saisipa vielä poika oman kodinkin!

Harmaapartainen Tim ei ole enää mikään ihan nuorukainen, mutta toisin kuin ulkonäöstä voisi päätellä, Timin purukalusto on yllättävän hyvässä kunnossa. Timin ikäarvio keikkuu 8-10-vuoden välissä, mutta mistäs sitä tietää vaikka poika olisi arvioitua nuorempi. Tarhalla on täpötäyttä, ja aikuisia koiria on vaikea sijoittaa aitauksiin. Laumautuneet koirat eivät niin vain aina hyväksy uusia tulijoita, ja koirien välille voi syntyä kohtalokkaitakin yhteenottoja. Tim asuu tällä hetkellä klinikkarakennuksen terassilla ketjun päässä.

Saapuvat vieraat saavat aikaan hännänheilutuksia ja iloisia haukahduksia. Tim on aivan onnessaan kun ihmiset antavat sille huomiota ja silityksiä. Seuraa ja läheisyyttä, ettei koko ajan tarvitsisi olla niin yksinäinen. Ai miten ihanaa! Kun rapsutuspalvelu loppuu, lämähtää pojan tassu hellästi syliin. Kiitos lisää! Koska Tim elää ketjun päässä, emme osaa sanoa miten se suhtautuu muihin koiriin. Varmempaa olisi, että Timin uudessa kodissa olisi kaverina narttu tai reippaasti nuorempi uros. Tim voisi sopeutua myös kodin ainokaiseksi. 

Ihmisiin tämä poika on selvästi tottunut. Sillä on varmasti ollut joku huolehtija joskus, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Tulevan omistajan on varauduttava siihen, ettei Timillä välttämättä ole kunnollista käsitystä kotikoiran taidoista. Monet asiat voivat vaatia opastusta, mutta harjoittelulla niistäkin selvitään - vai mitä? Tim on rauhallisen ja mutkattoman oloinen kaveri, jonka raisuimmat vuodet lienevät takanapäin. Mistä ihmisrakas Tim löytäisi huolehtivan ja rakastavan loppuelämän kodin, jonne voisi muuttaa ennen talven tuloa?

Viipurin koirat - Tim 24.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.