Silla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 1/2018

8.12.2018
Silla muutti omaan kotiin.

11.11.2018
Kaunis ja ystävällinen Silla lähettää terveisiä hoitopaikastaan pk-seudulta!

Kotihoitaja kertoo Sillasta:

"Lähes mustalla Sillalla on suuri kultainen sydän eikä se halua jäädä oman kodin etsinnässä vähemmälle muiden suloisempien rinnalla "mitäänsanomattomana" mustana viipurilaisena katujen rescue-tyttönä. Ei lainkaan näin! Silla on kaunis tyttö. Todella oppivainen ja kiltti, mutta silti ollen hyvin herkkä ja hieman varovainenkin.

Silla on ollut noin viikon kotihoidossa ja oppinut sisäsiistiksi, ulkoilemaan vetämättä nätisti valjaissa ja olemaan työpäivän ajan rauhassa yksin. Rivitalon naapuritkaan ei Sillaa häiritse. Silla on varsin hiljainen eikä ole vielä kertaakaan haukkunut, joten monenlainen asumismuoto tässä vaiheessa voisi Sillalle olla mieleen.

Ulkoilusta Silla pitää jo todella paljon vaikka kävelytiellä vastaan tulevat ihmiset vielä sen verran jännittävät, että kadun reunaan täytyy äkkiä päästä ihmisten/pyörien vastaantulleessa ja sitten matka pääsee taas mukavasti jatkumaan. Häntääkin Silla kantaa jo iloisesti ylhäällä ja kauniisti kantaakin, mutta ihan autotien vierustaa kävellessä ohi ajavat autot hermostuttavat sen verran (varsinkin pimeällä ajovaloineen) että kävely kyllä jatkuu, mutta iloinen häntä laskee epävarmuuden vuoksi alemmas.

Sillalla on kotihoidossa kaverina vanhempi hyvin tomera tyttö-koira, jonka kanssa tullaan hyvin juttuun. Sillalla on kuitenkin sen verran tervetullutta itsetuntoa, että se voisi hyvinkin pärjätä ainoana koirana, mutta tietysti koirakaverikin on aina tervetullut. Mikäli tulevassa kodissa Sillaa odottaa koirakaveri, tulisi sen olla poika tai vähintään yli 2,5-vuotias tyttö.

Silla on sujahtanut kotihoitoperheeseen kuin "kala veteen". Miehet, joita hoitopaikasta riittämiin löytyy, eivät pelota lainkaan ja kaikki ihmiset ovat Sillasta ihania, mutta vielä uskallus ei riitä jokaisen rapsutuksiin asti. Kotihoitaja tulkitsee Sillassa olevan hyvinkin paljon paimenkoiran geenejä. Silla rakastaa "paimentamista". Perhe täytyy saada kokoon kuin lammaslauma! Kun emäntä on esim. yläkerrassa tai keittiössä, ei Silla mitenkään pysty ymmärtämään, että muu perhe voisi olla toisaalla ja se sytyttää Sillan liekkeihin ja tyttö tekee kaikkensa paimentaakseen perheen yhteen hoitomamman luoksa :D. Silla "paimentaa" tuijottamalla "lampaitaan", ei siis näyki. Tämä tyttö siis tulee pitämään huolen, että perhe viettää aikaa yhdessä. Silla on ymmärtänyt perheen yhdistämisen tärkeyden :D. Silti Silla osaa kyllä rauhoittua ja nukkuu sekä makoilee ihan rauhassa, eikä tosiaankaan paimenna koko ajan vaan jättää lepohetkinään paimennuksen hoitomamman vastuulle.

Silla on varsin herttainen, herkkä, kiltti ja kaunis tyttö, joka ehdottomasti ansaitsisi oman rakkaan kodin. Silla toivoo myös kotia, jossa ulkoillaan riittävästi eikä elämä kuluisi pelkästään sohvalla kököttäen."

1.11.2018
Silla pääsi sijaiskotiin pääkaupunkiseudulle harjoittelemaan kotikoiran taitoja.

5.10.2018
Silla kävi sterilisoitavana.

Viipurin koirat - Silla 25.9.2018

6.9.2018
Silla osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

4.8.2018
Ystävällinen Silla iloitsee kovasti tarhavieraista, mutta tutustuu ensin mielellään pienen hetken ennen kuin uskaltautuu rapsutuksille.

Helle on kova, mutta Silla ei mahda mitään innostukselleen ja pyörii häntä heiluen läähättäen tarhavieraiden ympärillä. Tyttö ei epäröi hetkeäkään kun herkkuja on tarjolla ja tulee rohkeasti syömään namit kädestä. Silla antaa innokkaammille aitauskavereilleen tilaa ja väistyy itse sivuun vaikka olisikin ehkä sitä mieltä, että muutama rapsutus tuntuisi mukavalta. Muiden aitauksen koirien kanssa kiltti Silla näyttää tulevan hyvin juttuun.

Vaikka suloisin pikkupentuvaihe on ohitettu ja kaikki muut sisarukset jo löytäneet tiensä Suomeen omiin koteihin, Silla ja sen veli Spot eivät suostu heittämään hanskoja tiskiin oman kodin löytymisestä!

Adoptiohakemuksia odotellessa Silla testattiin vektorivälitteisten tautien varalta. Se testattiin Snap 4Dx -pikatestillä sydänmadon (Dirofilaria immitis) ja punkkitautien (anaplasma, borrelia, erlichia) varalta. Lisäksi siltä testattiin IFA-menetelmällä babesioosi ja mikrofilariat (D.immitis & D.repens). Kaikki testit olivat negatiivisia.

Viipurin koirat - Silla 2.8.2018

22.4.2018
Silla on eloisa ja ihana tyttö, joka rakastaa ihmisiä, kunhan saa ensin pienen hetken tutustua!

Kuuden pienen pennun joukko toimitettiin Olgan tarhalle keväällä. Pennut olivat löytyneet Suomesta Viipuriin vievän maantien varresta, johon ne oli hylätty pahvilaatikossa. Laatikko ei kauaa pentuja pidellyt, vaan ne nopeasti ne olivat juoksennelleet vaarallisesti autojen keskellä. Kaikeksi onneksi yksi ohiajaja poimi pennut kyytiin ja kuljetti ne Olgan hoiviin. Siellä SpotSpice, StarSillaSionna ja Sola odottavat nyt malttamattomina omaan kotiin pääsyä.

Silla on mainio tyttö. Se touhottaa tarhassa häntä taukoamatta vispaten eikä kestä kauaa, kun se tulee tutustumaan myös vieraisiin ihmisiin. Silloin Sillan häntä alkaa vispata entistäkin lujempaa, sillä ihmiset ja niiltä saatavat herkut ovat siitä aivan superjuttu! Silla tulee koiralaumassa sujuvasti toimeen toisten koirien kanssa, ja leikit pentukavereiden kanssa ovat tietysti päivän hauskinta puuhaa.

Silla kasvaa aikuisena varmasti ainakin keskikokoiseksi tytöksi. Sen tukevat tassut taitavat kertoa siitä, että kokoa voi kertyä vähän reilumminkin. Uudessa kodissa onkin syytä muistaa kauniiden käytöstapojen ja muun peruskoulutuksen hoitaminen kuntoon, ja iloisena ja oppivaisena tyttönä Silla oppii ne taidot varmasti nopeasti.

Silla on kasvanut Olgan pihalla isossa koiralaumassa, joten varmaa on, että niin sisäsiisteyttä, yksinjäämistä kuin hihnassa kävelyäkin tulee uudessa kodissa harjoitella mukavan yhteiselon varmistamiseksi. Silla varmasti arvostaisi kivaa koirakaveria, mutta välttämättömyys se ei ole. Uuden omistajan tulee muistaa, että koiratarhalla kasvaminen ei koskaan ole pennulle ihanteellista, ja siksi myös muutto uuteen kotiin tulee olemaan jännittävä ja ihmeellinen asia. Se voi saada Sillan ujostelemaan aluksi, mutta rauhallisella totuttamisella ja ohjaamisella Sillasta kuoriutuu varmasti se iloinen tyttö, joka se on nyt tarhallakin.

Silla on saanut sekä vitosrokotteen että rabiesrokotteenkin kaksi kertaa.

Viipurin koirat - Silla 13.4. & 21.5.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.