Osku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: jää matalaksi/pienehköksi
Syntymäaika: 7/2017

21.4.2018
Osku muutti omaan kotiin Lahden seudulle.

2.4.2018
Reipas Osku on sopeutunut hyvin kaupunkiin ja odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

Kotihoitajan mukaan Oskun voisi kuvitella asuvan missä ympäristössä vain. Kaupungissa Osku on jo tottunut ääniin ja jatkuvasti vastaantuleviin juoksijoihin ja pyöräilijöihin, toisaalta mökillä rakastaa vapaana olemista ja tutkimusretkiä lähiympäristöön.

Alussa Osku reagoi uusiin ääniin, mutta näin kahden viikon jälkeen ei enää oikeastaan reagoi haukkumalla mihinkään. Osku tulee tarvitsemaan pitkiä lenkkejä ja muuta luvallista puuhaamista, mutta poika rakastaa myös kainalossa köllöttelyä. Toisten koirien kanssa Osku tulee hyvin toimeen. Hoitopaikassa on Oskun lisäksi 3-vuotias uros ja 12-vuotias narttu, ja näiden kanssa Osku on tullut pääasiassa hyvin toimeen. Sisäsiisteys on sujunut parin ensimmäisen päivän jälkeen, ja normaalin työpäivän on pärjännyt ilman vahinkoja. Osku on kaiken kaikkiaan mainio ja mutkattoman oloinen pakkaus.

16.3.2018
Reipas Osku pääsi kotihoitoon ja odottaa omaa kotia Helsingissä!

1.12.2017
Töppöjalkainen Osku on kaikkien kaveri! Osku ilahtuu ihmisistä niin ettei hännänheilutuksista tule loppua ja syliinkin tällä pojalla olisi kova kiire.

Osku päätyi Irinan tarhalle loppusyksyllä. Osku asusti pitkään aivan pienimpien pentujen kanssa, mutta on nyt saanut siirron yhdessä muiden samanikäisten pentujen kanssa ulkoaitaukseen, kun tilaa on pitänyt tehdä pienemmille. Kova viima ja kylmyys koettelevat Oskua ja kavereita vaikka niiden suojana onkin eristetty iso koirankoppi. Ihmisten saapuessa paikalle Osku vilistää samantien vastaan ja on mahdottoman onnellinen saadessaan edes pienen hetken silityksiä ja huomiota. 

Oskun menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ihmisiä tämä poika rakastaa niin paljon että on varmasti saanut varttua ihmisten läheisyydessä. Kenties pojalla on ollut joskus omistaja, mutta se on syystä tai toisesta hylätty. Oskulla on lyhyet töppöjalat suhteessa muuhun vartaloonsa eikä siitä kovin isoa poikaa aikuisena kasva. Pienehköä koiraa toivovalle iloinen Osku olisikin oiva kaveri. Oskun tulevan omistajan on varauduttava opettelemaan monia kotikoiran taitoja alusta lähtien, sillä eihän tarhalla asuva pentu sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta mitään tiedä. Monia muitakin asioita voi Osku joutua vielä ihmettelemään, mutta ajan ja kärsivällisyyden avulla reipas Osku sopeutuu varmasti vielä uuteen asuinympäristöönsä.

Viipurin koirat - Osku 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.