Betti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2012

4.10.2018
Betti sai kodin Jyväskylästä.

9.8.2018
Ihana Betti jätti tarhaelämän taakseen ja matkusti hoitopaikkaan pk-seudulle.

3.8.2018
Betti osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

Bettille tehtiin 20.7.2018 pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

9.7.2018
Betti on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, jolle hektinen ja stressaava tarhaelämä ei ole helppoa. Betti toivoisi pikaista poispääsyä oman kodin rauhaan ja turvaan.

Betti saapui Irinan tarhalle kevättalvella yhdessä Danan kanssa. Kaksikko löydettiin rakennustyömaa-alueen liepeiltä, ja koska tyttöjä ei kukaan kaivannut, tuotiin ne Irinan tarhalle. Saapuessaan tarhalle tytöt sijoitettiin samaan aitaukseen useiden muiden koirien joukkoon. Sekalaisessa laumassa oli enimmäkseen nuoria koiria, niin narttuja kuin uroksiakin. Erityisesti Betti kaipasi vain tilaa ja rauhaa ja viettikin suurimman osan ajastaan sisällä kopissa. Välillä se hivuttautui vähäeleisesti ihmisten viereen, mutta siitä näki kuinka ympärillä poukkoilevat riehakkaat koirat tekivät sen olosta epämukavan. Ja olihan se varmasti myös hämmentynyt ellei järkyttynyt tarhalle joutumisestaan. Niinpä usein muutaman rapsutuksen jälkeen Betti vetäytyi omiin oloihinsa ja tyttöön oli vaikea tutustua.

Ankean alun jälkeen Betti on sopeutunut paremmin tarhan arkeen ja rauhallisesta, ihmisystävällisestä "muorista" on tullut monen tarhakävijän suosikki. Betti asuu nykyään pienessä aitauksessa, jonne se on siirretty Danan kanssa. Aitauksessa oli pitkään rauhallista, mutta tilanpuutteen vuoksi sinne on äskettäin siirretty valitettavasti pari turhankin energistä nuorukaista, jotka varsinkin ihmisten läsnäollessa koettelevat neitien hermoja. Ihmisten saapuessa Betin silmiin syttyy iloinen pilkahdus ja se kävelee rauhallisesti vieraiden luokse. Betti nauttii kovasti rapsutuksista, ja sen vilpittömän onnellinen katse, jonka lyhyt seurustelu- ja silittelyhetki saa aikaan tekee melkein surulliseksi. Pian ihana Betti on taas jätettävä yksinään aitaukseensa odottamaan, että elämä jonain päivänä muuttuisi kenties paremmaksi.

Pikaisella vilkaisulla Bettiä voisi luulla jo melko vanhaksi koiraksi, mutta hampaiden perusteella tyttö tuskin on niin vanha kuin miltä näyttää. Elämä tällä neidillä sen sijaan on varmasti ollut kuluttavaa, ja siitä Betti meille varmasti kertoisi jos osaisi. Betti on arvioitu noin 6-vuotiaaksi, mutta todellista ikää on tietysti mahdotonta tietää. 

Betti ja Dana ovat suurella todennäköisyydellä sukua toisilleen, sillä niin samasta puusta veistettyjä ne ovat ruumiinrakenteesta luonteeseen. Väritys vain eroaa. Onko kyseessä sitten äiti-tytär-kaksikko, jää hämärän peittoon. Betti ja Dana ovat mahdollisesti viettäneet koko elämänsä yhdessä ja olleet toistensa tukena ja turvana monissa elämän eri mutkissa. Olisi sääli erottaa niitä, ja koska ne ovat selvästi toisilleen tärkeitä ja viihtyvät hyvin yhdessä, voidaan niille etsiä myös yhteistä kotia.

Koska Betin menneisyydestä ei ole tietoa, emme voi tietää onko tyttö milloinkaan saanut asua sisätiloissa kotona. Niinpä uuden kodin on ymmärrettävä, ettei Betillä välttämättä ole tietämystä kotikoiran taidoista ja niitä pitää olla valmis sille opettamaan. Rauhallinen Betti voisi viihtyä hyvin kodin ainoanakin koirana. Kovin energisen ja nuoren koiran kaveriksi Betistä ei ole, mutta joku yhtä rauhallinen, vanhempi ja kiltti koirakaveri voisi mennä. Tulevalta kodiltaan Betti ei vaadi mahdottomia. Oma pehmeä peti, rapsutuksia, maittavaa ruokaa, mukavia kävelylenkkejä sekä tietysti rakkautta ja huolenpitoa loppuelämäksi - niistä Betti haaveilee.

File Viipurin koirat - Betti 13.3. & 26.5.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.