Filia

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 9/2015

16.11.2018
Fili sai kodin Porvoosta kahden tyttömäyräkoiran kaverina.

8.11.2018
Filistä on tullut monta hakemusta eikä enempää oteta enää vastaan.

23.10.2018
Fili vaihtoi hoitopaikkaa kerrostalossa ilmenneen haukkumisen vuoksi. Paritalo näyttää sopivan asumismuotona Filille huomattavasti paremmin.

Näyttääkin siltä, ettei Fili oikeastaan olekaan eroahdistunut, vaan se on luultavasti vain haukkunut naapurustosta kuuluvia ääniä. Vahtimisen taidon Fili osaa ja se ilmoittaa epäilyttävistä asioista, kuten kaivinkoneen kolinasta tai naapurin koiran haukunnasta. Turhaan Fili ei kuitenkaan ole nykyisessä sijaiskodissa haukkunut. Aidattua pihaa Fili vahtii mäyräkoiran määrätietoisuudella ja huolehtii siitä, ettei kukaan pääse kutsumatta pihaan. Hihnalenkeillä Fili kokee tarpeelliseksi huolehtia hoitotädin turvallisuudesta ja kommentoi esimerkiksi hämärässä pyyhältäviä sauvakävelijöitä, mutta esimerkiksi autot ja traktorit ovat sille lähes ilmaa. Toisille poikakoirille Filillä on myös muutama sananen sanottavana ja rennomman hihnakäytöksen opettelu tuleekin vaatimaan uudelta perheeltä jonkin verran viitseliäisyyttä.

Kotioloissa Fili on sylikoira parhaasta päästä. Se rakastaa läheisyyttä ja lämpöä ja kiipeää syliin tai painautuu kainaloon aina tilaisuuden tullen. Se viihtyy erityisen hyvin peiton alla ja nukkuu yöt pikkuisena lämpöpatterina hoitotädin kyljessä. Tällaiseen kainalokaveriin on mahdotonta olla kiintymättä. 

Fili pitää ihmisseurasta ja seuraa perässä sekä osallistuu mielellään kaikkeen puuhasteluun. Lapsiin Filillä ei ole ollut nykyisessä hoitopaikassa vielä mahdollisuutta tutustua, mutta se suhtautuu omiin ihmisiinsä niin mutkattoman luottavaisesti, että sen luulisi tottuvan myös tuttuihin lapsiin. Filillä on nykyisessä sijaiskodissa seuranaan kaksi narttukoiraa ja kissa. Näihin koiriin Fili on suhtautunut ystävällisesti ensi hetkestä lähtien, eikä se riitele resursseista tai provosoidu pienestä murinasta. Fili leikkii mielellään ja itseään isomman leikkikaverin kanssa touhu käy tasapuolisemmin niin, että Fili itse on sohvalla ja isompi koira lattialla.

Fili on aina valmis autoilemaan ja matkustaa välillä maisemia katsellen ja välillä lepäillen. Fili on kylmänarka ja tarvitsee ulkona takin jo näillä syyssäillä, jos on yhtään tuulisempaa.

Tuntuu suurelta vääryydeltä, että näin mukava ja ihmisrakas pikkukoira on joutunut seikkailemaan hylättynä ulkona useamman viikon. Fili on joutunut puolen vuoden sisällä vaihtamaan paikkaa omasta kodistaan kadulle, sieltä Olgan tarhalle, hoitopaikkaan Suomeen ja sieltä jälleen uuteen hoitopaikkaan. Vaikka Fili kiintyykin helposti, on sen korkea aika lopettaa reissaaminen ja uuden kodin tuleekin olla lopullinen ja pysyvä.

Fili ottaa vieraita vastaan Vantaalla.

2.10.2018
Filia on mäyräkoirapoika, joka kuljeskeli keväällä yksinään Viipurissa, kunnes se korjattiin talteen ja toimitettiin Olgan tarhalle.

Vaikka Fili oli valmiiksi sirutettu ja kastroitu, kukaan ei kysellyt sen perään, eikä sen sirunumeroa löytynyt rekistereistä. Olga etsi omistajaa aikansa mm. somessa, mutta kukaan ei kaivannut koiraa ja loppukesästä päätettiin, että Filille aletaan etsiä uutta kotia. Filiastä ehti tulla tarhalla vietettyjen kuukausien aikana Olgalle hyvin rakas ja se asuikin sisällä Olgan kotona ja sai nukkua sängyssä yhdessä muiden pikkukoirien ja kissojen kanssa.

Filia tuli Olgan tarhalla hyvin toimeen tuttujen koirien kanssa ja tykkäsi telmiä pentujen kanssa. Se on myös tottunut kissoihin tarhalla ollessaan. Eniten Filia kuitenkin rakastaa ihmisiä, mutta yhdellä ehdolla: niiden on oltava aikuisia. Pikkulapsia Filia pelkää, eikä se siis sovi lapsiperheeseen tai sellaiseen kotiin, jossa käy lapsivieraita. Aikuiset ihmiset ovat Filin mielestä kuitenkin todella kivoja ja se on valmis heittäytymään kenen tahansa jalkoihin nauttimaan massurapsutuksista.

Filia on mäyräkoiramaiseen tapaan vahva persoona ja itsetietoinen poika. Pikkulasten lisäksi Filia pelkää kuintenkin yhtä asiaa: yksinjäämistä. Koska Filia itkee hoitotädin perään, ei kerrostalo ole sille paras mahdollinen asumismuoto. Filia etsii kotia, jossa voidaan panostaa yksinolon harjoitteluun.

Filia sairastui Olgan luona kaularangan välilevyprolapsiin ja leikattiin kiireellisesti Pietarissa. Olga keräsi varat venäläisiltä lahjoittajilta. Filia onneksi toipui nopeasti ja on jo ihan entisellään.

Olgan luona ollessa Filia on rokotettu kahteen kertaan rabies- ja yhdistelmärokotteilla. Siltä on testattu seuraavat taudit ennen Suomeen tuontia: anaplasma, erlichia, borrelia, sydänmato, leishmania ja mikrofilariat. 

Viipurin koirat - Filia 2.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.